Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Közben lekaptam a gépről fotózásra,a méretek:M16-os menet,kb 40/29 a karmantyú,nem tudtam pontosan megmérni mert színel a vége a sarokletörésekkel,60-as a külső.

TROMF22

Köszönöm az infót minden hozzászólónak!

A tied kicsit erősebb gépecskének látszik, alapból más felhasználási módra készült.
A kerék átmérő is nagyobb lehet mint D160 mm.

Van egy AWI-képes, fiatal lakatos srác a közelben.
Ügyes, türelmes és jó a felszerelése.
Megpróbálom rávenni a szalag hegesztésre egy kis vörösréz sablonban. Hátha sikerül számottevő rövidülés nélkül.
Attól azért tartok, hogy már a 0,5 és a 0,65 mm vastagság sem mindegy.

Vetesi75

Sziasztok! Továbbra is szalagfűrész téma...
Fojtószeleppel kombinált szalagvezetőről nincs valakinek leírása, rajza, fényképe, hogy hogyan is néz az ki belülről?
A szerkezet lényege az lenne, hogy ha egy beállított érték fölé növekszik az élnyomás (lapnyomás), akkor visszább szabályozza az előtolást.
Még nagyon régen egy automata Bomar-on láttam hasonlót, azóta sem. A gépen rendszeresen dolgozók is nagyon dicsérték a megoldást, de -én is - azóta sem láttam olyan hatékonysággal zártszelvény köteget darabolva.

lari

Köszi, így már érthető.

lari

KoLa

Az én rendszdrem pont erre lett kitalálva,csak nem automatikus,hanem előzetes kézi beállítást igényel.
A fogak akkor törnek amikor beleér az oldalfalba és a súly miatt megnövekszik az előtolás!
Ezért, azoldalfalhoz vagy a vékonyabb részekhez állapítom meg a legnagnagyobb előtolást, mivel mérni tudom.
Hátránya hogy nem automatikus,a vastagabb részeknél belassul,de sebaj!

Vetesi75

No amire gondolok az pont fordított logikával működött.
Finomabb fogazatú laphoz a kezelőn beállítottunk egy tempósabb előtolást a kisebb keresztmetszethez - itt a sűrűbb fogút bátrabban lehetett tolni a fogak kitöredezésének veszélye nélkül - , de mikor leért a köteg aljára, ahol telibe vitt  kb. arasznyit, visszább vette az előtolást, ezzel megakadályozva a betömődést/törést. Persze egy csavarintással ki is lehetett iktatni, de akkor zártszelvényt is minimum 4/6-os lappal...
Itthon trükközök: zártszelvénynek alápakolok, feljebb fogom a satuban, mert a legdurvább lapom 10/14-es.

KoLa

Ez tök ugyanaz az elv mint az enyémnél, ez is Bomar de régi fajta.
Mondhatjuk hogy hidraulikus előtolású, de nem direkt, hanem mint az autók lengéscsillapítója vágáskor állíthatóan fékezi a süllyedést, vissza már akadálytalanul lehet emelni, mert ezt kézzel kell visszaemelni, nem automata.
Azért is tettem rá az előtolás mérőt mert, ha túl magasra emelem vissza a szalagot akkor nehéz visszaállítani az eredeti beállításra,ha közben felgyorsítom hogy ott legyen minél hamarabb, akkor nehéz eltalálni újból,( majd egyszer megcsinálom kétkörösre akkor nem kell elállítani)
Így viszont látom a kijelzőn hogy mennyi az annyi.
4/6 os szalagot használok én is,110-es köracélt kezdi 100 egységgel, a közepénél az új szalag visszaesik 60-ra a végén visszagyorsul 110-re, ahogy kopik a szalag látszik a mérőn hogy mennyit esik vissza a legnagyobb keresztmetszetnél, 30-nál már várom hogy mikor szakad el.
A munkahenger tetejére ki van vezetve egy forgatókar ami egy alátéthez kapcsolódik a dugattyún, az alátéten van egy furat ami egybeesik egy másik alátét fokozatosan mélyülő hornyával,ami szintén egy furatban végződik,ezek elforgatásával kb 180fok, lehet beállítani a sebességet, a viszkozitástól függően( nyáron gyors télen lassú )de a mérő mindíg a valóst mutatja.
Nem olyan nagy dolog ez, csak precíz.

fn47xk7ei

Van videó is a YouTube-n a feszesség mérőről. Igaz inkább csak reklám.

6rk75uezn

Hát kiváncsi lennék az enyém ugyan mit mutatna ezzel a szerkezettel,tuti a pieos végén lenne vagy kiakadna a pi..ába.

pingtomi

Sziasztok,

(vegigkerestem a forumot, de nem talaltam semmi relevansat, ha megis buta kerdes, bocsi)

EdgeCAM-hoz tudtok mukodo Linuxcnc postprocesszort? Ami a linuxCNC oldalan van, az sokadik probalkozasomra is hasznalhatatlan, pl. G54P1 es tarsai parancsokat is general amiket nem ismer a Linuxcnc 2.8. Ha teszk kedveert kiirtom a kodbol kezzel az ismeretlen parancsokat, akkor "invalid argument in linear move" es egyeb hibauzeneteket kapok.
En csinalok valamit benan?
Amugy az emc2_mill_v2_5.cgd postot forditottam le innen: http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Cam_Post

Koszonom a segitseget!

6mrgeizbx

Szerintem szintaktikai hiba lehet , a G54 nek nincs P1 paramétere , ha jól látom... próbáld leszedni a P1-et.... és "társai"-nál is

pingtomi

bocs, G54P54
azt se ismeri :)

6mrgeizbx

P54 sincs, vedd ki a P paramétert...

2am4nwzib

Ez a postprocesor egy ősrégi Edgecam.9/10
Használd a ,,Code Wizard,, postprocesor fejlesztőt , YouTub-on találsz tutoriált .