Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Egy kérdésem nekem is lenne: Mit is jelent az MF frekvenciaváltó analóg kimenetének il. bemeneteinek angol nyelvű meghatározása."For selection of the welding parameters, the inverter is controlled by a weld timerwitha5kHzweldoutputcycle. Asanoption, it mayalsobecontrolledbya24Vweldtime signal and an analog input voltage (1--10V) (for both control options see Sec-tion 8, ìControlling the inverterî)." Valaki lefordítaná vagy értelmezné nekem hogy én is megértsem mert inkább csak sejtem miről van szó.

PSoft

IdézA hegesztési paraméterek kiválasztásához az invertert egy hegesztési időzítő vezérli 5 kHz-es hegesztő kimeneti ciklussal.
 Ezenkívül 24 V-hegesztési időjel és analóg bemeneti feszültség (1-10 V) által vezérelhető.
(mindkét vezérlési opciót lásd a 8. szakaszban, "Az inverter vezérlése")

KoLa

A szalagfeszesség mérőt én az alátétbe építettem bele,eccerű' hidraulikus.

KoLa

Két szalagfűrészem van, az egyikhez kaptam Amada lapokat annó, de ezek apró fogúak, és hosszúak a másikra, így kipróbáltam a hegesztést co-val, csak nem dobok ki 5db lapot, most már tódom -fódom, a törött fogas részt kivágom és hegesztek a helyére hibátlant.
Integra kft-től szoktam venni a lapokat a Bomar-ra,ha kitörik egy-két foga még jó a másikra.
Holnap majd lefotózom a sablont, nem pötyögtetni kell! 1-es dróttal húzom, csak tudni kell megállni.

KoLa

Na!most mondom ugye! más is így csinálja![#eljen]

fisrcxuk3

Erről dobhatnál egy képet , ez eccerűen ; naccerű!

fn47xk7ei

Köszönöm. [#worship]Ezek után jutott eszembe, hogy nekem is fel van telepítve a gépemre egy fordító program csak megfeledkeztem róla- valószínűleg valami bizalom vesztés miatt nem gondoltam a használatára.

fn47xk7ei

De azért vigyázz, ne essél túlzott hibákba- lásd a videó ahol az illető elég sok hibát elkövet.

2f428kduf

Szomszédom öreg asztalosvolt, azt mondta, 50 év tapasztalat után: a szalagfűrész kereke 1000-szeres legyen, mint a szalag vastagsága. Ezek szerint arra a szalagra 600-as kerék passzolna. Én is csináltattam ilyen kis gépre szalagokat, nem bírták sokáig.

PSoft

Én a böngészőbe is beépülő S3 Translator-t használom.
Egész jól el lehet "igazodni" a fordításokon, főleg, ha tudja az ember milyen témában is kutakodik.

PSoft

Még a rézzel forrasztós időszakban...
Volt, hogy három darabból raktam össze a szükséges hosszt.

TROMF22

Megnéztem pontosabban.
Ez hivatalosan és a valóságban is 0,5 mm vastag lap.
Nyilvánvaló, hogy a D160 mm kerékármérő az "ökölszabályhoz" még így is rosszul aránylik. Cserében a 0,5 vastagságot még nehezebb jól végteleníteni.

Ettől függetlenül sok gyártó készít ilyen kis kerekű masinákat. Érdekelne mások tapasztalata más márkákkal.
Hogy ne kelljen keresgetni az enyém:
IdézMAKITA 2107F
.
Megbékéltem vele, az elkészített kiegészítésekkel sokoldalúan használható.
Annyit azért nem megy, hogy térdig járnék a szakadt szalagokban. :)

fn47xk7ei

Nekem "csak a Google" van a gépen de hasonlóan fordította le mint neked. Elég jól érthető így most meg vagyok elégedve vele. Az eredeti rész fordítása nekem:3.1Működési elv A közepes frekvenciájú hegesztési rendszert (MF hegesztő rendszer) egyenáramú rezisztencia hegesztésre használják; az inverterből (PSU) és az átalakítóból - egyenirányítóból (PSG) áll. A hegesztési paraméterek kiválasztásához az invertert egy hegesztési időzítő vezérli 5 kHz-es hegesztési kimeneti ciklussal. Lehetőség szerint 24 V-os hegesztési időjel és egy analóg bemeneti feszültség (1–10 V) vezérlésére képes (mindkét vezérlési opciót lásd a 8. szakaszban, ,,Az inverter vezérlése"). A 3 fázisú 50/60 Hz-es hálózati váltakozó áramot először egy csatlakoztatott híd javítja. egyenirányító (B6 csatlakozás). Az így előállított egyenáram egy tranzisztoros H-hidat váltakozva köt össze a hegesztő transzformátorral 1 / 1,2 kHz frekvenciával. A hegesztőáramot a hegesztő transzformátor szekunder oldalán egyenlítik ki. A hegesztőáram mennyiségét az impulzusszélesség szabályozása határozza meg. A hegesztőáramot a hegesztőtranszformátor másodlagos áramkörébe beépített toroid mérőtekerccsel mérik. Az egyfázisú váltóáramú rendszerekkel ellentétben az inverter függetlenül vezérli a hegesztési áramot... ami meg érezhetően mellétrafált a fordításban az gondolatban javítom. De kösz, hogy vissza irányítottál a bizalom felé a fordító programokkal szembeni negatív viszonyulásom ellenében.

fn47xk7ei

A 0,5 mm-es lapot nagyon nehéz lesz jól összehegedálni. Szélesebb és vastagabb szalagoknál sokkal könnyebb. Sajnos a pótanyag sem egyezik a hordozó szalag anyagával így szinte kizárt az az elvárás, hogy egyazon keménységűnek kell lenni a fűrész szalag teljes hosszában emiatt nem fog sokáig tartani a hegesztés. Én anno úgy teszteltem a hegesztést, hogy a kesztyűs kezembe fogtam a teszt hegesztést és a mutató ujjamra ráhajlítottam a szalagot. Hivatalosan pedig 40 mm-es hengerre kell 90 fokos szögben ráhajlítani a lapot és a hegesztésnek repedés mentesnek és egyenletes ívűnek kell lennie.

Rabb Ferenc

IdézÉrdekelne mások tapasztalata más márkákkal.
Csodák nincsenek csak fizikai törvényszerűségek...

AL-KO BS400-3. Három darab 160-as kerék 0.5mm vastag 6 és 10mm széles szalagokkal. Nincs agyon hajtva, néha-néha használom. Viszonylag hamar megjelennek a fogak tövében a kisebb-nagyobb repedések, aztán egyszer csak csatt-bumm, b@ssz... kuka [#rinya]