Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

A 750W-os motorra az 50uF-os munkakondi gondolom nem sok, mert van ahol 5uF de van ahol 7uF-ot írnak 100W-on ként.

jani300

A deltába kötött motor nekem sose akart rendesen indulni .
Amit Tibor küldött bekötést az közelebb áll a ténylegesen egy fázisra tekert motor megoldásához .
Gondolom nagyobb feszültségen üzemel úgy az állandó kondenzátor is , ezért indulhat jobban .
Az csak egy személyes vélemény hogy nem teszik a delta , de biztosan nagyobb capacitású kondenzátort igényel .
Nem tudom a delta kötés ajánlott kondi értékeit , mindenképpen próba alapján használom .
Egy 3kw os újfajta motort próbáltam nemrég ,csak hogy jó e csillagban az egy 150 mikrós ipari fázisjavítóval ugrott ,egyértelműen sok volt neki csillagban .
Az áruházi egyfázisú kompresszorok kétpólusú 1,5 kw körüli teljesítményű motorjai 32 mikrós állandó kondival üzemelnek ,úgy emlékszem .

B.Zoltán

Az Universal 3 eszterga 550W-os motorja szépen megy deltába, hogy kivétel is legyen.

Sőt van egy indító relé is benne, ha esetleg nem indulna az üzemi kondikkal, akkor azt rányomja.
Majdnem képes kontrázni is, azért 1mp szünetet kell hagyni az irányváltás között.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Úgy néz ki gép vásárlás előtt állok. Szükségem lenne segítségre tanácsra olyan embertől aki ismeri a Mitsubishi Meldas MSC 802M vezérlőt. Olyanok érdekelnének, mire figyeljek megvásárláskor. illetve ha pl. elfelejtett mindent, mert lemerült az akksi akkor van e esély visszaállítani az alap programot. Nem ismerem a típust csak a Fanucot valamennyire. Nem tudom mennyi ideje áll a gép ezért szeretnék minél felkészültebben elmenni megnézni.

Szalai György

Tele a használtpiac megspórolt eszterga meg maró cserelapkákkal. Az Adok-veszek-ben is gyakran van kínálat.
De melyik, mire jó? Van valami rendszer a típus számaikban? Milyen anyagra, mekkora gépre, és még biztos van sok kérdés, ami eszembe sem jut.
Tarthatna valaki egy gyorstalpalót a témából, hogy ne kéne mindig a netet túrni ez miatt.
Egyáltalán minek van azonos formájúakból kisebb, meg nagyobb, mikor úgyis mindég csak az eleje dolgozik. Vagy nem? [#nemtudom]

RJancsi

Az azonos alakúak között nyilván azért van méretbeli különbség, mert nem mindegy, hogy egy 10x10-es ceruzahegyezőbe való amivel pár tizedes fogásokat lehet venni, vagy egy 20x20 mm-es szárba fogod be amivel vidáman veszel akár több mm-es fogást is.
Ez a táblázat több helyen is előfordul, általános összefoglalója a lapkák jelölésrendszerének.

De ez az oldal is jó, itt ábrákkal együtt látszanak a kódok és azt is megadja mihez milyen lapka kell.

Szalai György

Köszönöm. Kezdem tudni értelmezni a doboz felíratokat. [#eljen]

4rugg6yih

sziasztok!kaptam egy 3018 as cnc gravírzot!probléma a beuzemelés !program stb..!keresek olyan embert aki ezt megoldaná!vas megyében bárhova elviszem!

jani300

Van szép világos zöld színű benzin ?
Kaptam egy f astrát .
Arra jutottan hogy semmi baja de nem megy .
A konzílium szerint is elképzelhető hogy gázolaj is került bele , de ezek az új üzemanyagok érdekesek .
Hengerenkénti injektoros 1,4  96 körüli évjárat .
Gyertyák is ramatyul néznek ki .
Csak az a gyönyörű zöldes színű üzemanyag a kérdés igazán .
Elmondás alapján vezérmű át ugrás gyanús volt ,de az jó .

remrendes

Akkor lattam olyat, amikor Husquarna 2T adalekot vettem, nem Stihlt. :)

jani300

Ja az 2t olaj .
Komolyan kérdeztem , mert gyanús hogy gázolaj is lehet benne , de hát nem tudom eldönteni .
Levettem a befecskendezőkről a vezetékeket , és fecskendővel adagoltam biztosan benzint , de xarakodik , ma nem értem rá , de majd holnap ... :)

RJancsi

Ma már mindenféle színű benzin létezik. Andorrában a frász jött rám, amikor a motoromat tankoltam és a 100-as benzin ibolykék volt.
De ha kilöttyintesz egy kicsit valami nem nedvszívó anyagra (fémlemezre), a benzin viszonylag hamar elpárolog, a gázolaj viszont ott marad.

RJancsi

PSoft

IdézKomolyan kérdeztem , mert gyanús hogy gázolaj is lehet benne , de hát nem tudom eldönteni .

Nemááá... [#miaz]
Ugye csak ugratsz bennünket?
Szagoltad???

gg58bmmp2