Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Vizes boltban kapható GEBO bordás acélcső mm-re akármilyen hoszban kérhetsz.

1/2, 3/4, 1' stb...

A helyszinen raknak rá félhollandit is.

Rozsdamentes acélcső AISI 304 (1.4301; EN 10028-7 szerint)
Falvastagság 0,3 mm
Üzemi nyomás: NNY 15 bar
Maximális üzemi hőmérséklet 550 °C (ha megfelelő tömítéseket alkalmaznak)

Ezzel szoktuk megoldani nem kell vele szo..i.
József

J-Steel

Kimentem a műhelybe, mert nem emlékeztem.
Azt írja, hogy 500 l/min töltési teljesítmény
És 616 l/min volumen-áram
Nyomás 10 bar

J-Steel

Tegnap nézegettem a youtube videókat, ott nagy számban van alumínium/acél hidraulikus fékcső alakítás. Ahol a cső végét visszahajlítják.
 Ami viszont nekem van, az egy roppantőgyűrűsnek látszó változat.
15 mm külső átmérő és 1-es falvastagság.

J-Steel

Nem egyforma van a két oldalon.

Szalai György

"másmilyen alternatíva"
Alubordás regisztercső.
Lehet egyenes, amekkora csak elfér, a két végén szűkítővel és menettel. Azután tekerhetsz rá könyököt vagy ívet és bekötheted flexi csővel.

J-Steel

Alubordás regisztercsövet kinél lehet venni?

Szalai György

Régi ipari létesítményekből bontott regisztercső darabok vannak a használtpiacon.  Jófogás, vatera.
Whiskas szerelveny boltokban van fűtéshez, padló radiátornak használják. Rézből is, ha hegesztés helyett egyszerűbb forrasztani.
Ha meg valami modern huncutság kell készen, akkor Izoplan kft, hegesztett bordása. Méretre, menetelve, cakk-pakk.

5kfiyrw95

A korábban említett problémám úgy tűnik megoldódik. Az Arduinot egy Screwschild-en keresztül kötöttem be a motorvezérlőkbe . Nem mentek át a STEP DIR jelek csak az Enalle működött rendesen. Ennek cseréje megoldotta a problémát.

J-Steel

Ebbe én is belefutottam. Az arduino "anya" csatlakozója fabatkát sem ér.
Nekem az egyik projektemnél annyira megbukott, hogy le kellett forrasztanom és tüskéket raktam be helyette.
 Namost az egy dolog, hogy kiforrasztottam, de az ónszívóval nem jött ki az ón, ezért kifúrtam. Ezzel tönkretéve a furatgalvanizálást. Nem is működött egyből mert a +5V az egyik pinen keresztül megy a csiphez.
 Aztán néztem a neten olyan változatot, amin nincs beültetve a foglalatsor, de nem találtam.
 rossz ez így.
 Viszont a csabaros "shild" már egy elörelépés, köszi hogy megosztottad!

dezsoe

Ezért érdemes Nano-t venni. Sokkal kisebb, ugyanazt tudja, mert ugyanaz a processzor rajta (ill. kettővel több lába van, mert az A6 és A7 is ki van vezetve), viszont a lábakat a zacsiban kapod hozzá: úgy kötöd be, ahogy akarod.

5kfiyrw95

Ezt használom mér több gépemen is, és ez az első alkalom hogy probléma adódott vele

TBS-TEAM

Ezeket használjuk.
Még nem volt vele gond.

József

dezsoe

Hol veszed/veszitek? És van-e Nano-hoz is?

5kfiyrw95

Hol lehet ezeket a típusokat beszerezni?

J-Steel

Engem is érdekel, hogy hol lehet kapni!