Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dgwxjcujp

Sziasztok, nem cnc de talán van itt olyan ember aki nagyon othon van a fogaskerék hajtásban, ágaprítót épitenek és arra lennek kivanci h a rajzon látható elgondolás mukodhet e, also tengely a meghajtó tengely, középső és a felsore mennek a kesek, ezeken oldalanként egy nagy es egy kicsi fogaskerek helyeszkedik el egymással szemben, a ket nagy fogaskerek ugyan az, a ket kicsi is, össze akad vagy tud fogni e? Ez a kérdésem!

remrendes

zozo

Ha fixen vannak a tengelyen mindkét oldalon, akkor az reteszeli a két tengelyt, meg sem fog moccanni.

sastas

Ez így jó esetben meg sem fog mozdulni. adott tengelyen egyforma kerékméretet használj ha párba akarod őket tenni.

Egyébként úgy szokták, hogy a két aprítótengelyen egyforma fogaskerék van(1:1 hajtás), így össze lehet nagyon pontosan állítani a késeket, hogy vigye a vékonyabb ágakat is.

dgwxjcujp

Hát jól selytettem:(igen tudom h egy oldalra ugyanolyan kéne, amit szereztem annak az D500 kicsit nagy:) max 1 tengelyes lessz ekkora attetelnel el kel h vigye a 8cm is szerintem es minenkinek köszönöm a segitseget!!!!!!!!!!

fisrcxuk3

És  legalább nem kapja el a kezedet[#nyes]
Miért kell kétoldali  hajtás?

sufnituning

[#eljen]Na ezaz minek kétoldali hajtás?

J-Steel

Visszatérve a siesta pingvin hősugárzóhoz.
Gyárilag háromrétegű gumi/acélsodrony/műanyag bekötőcsövet adtak hozzá, 1/2es hollanderrel. Az évszám miatt gondoltam lecserélném újabbra.
Azt mondták a szaküzletben, hogy mivel ilyen speciális a bekötése a készülék oldalon, ezért nem tud adni hozzá szerelvényt, próbáljam meg FÉG partnernél.
 Az akkori szabvány szerint ez a háromrétegű cső volt az elfogadott, manapság már ez sem jó, hanem acél bekötőcsövet kell használni.

dgwxjcujp

Egymassal szembe forgó kesest akartam epiteni de mivel D500 a ket nagy fogaskerek ha egy oldalra rakom őket akkor akkora lessz a tengelytav h baromi nagy kesek kellenenek!

fisrcxuk3

No jó, de a kéttengelyes aprító kései szinkronban  forognak, tehát azonosak a fogszámaik a tengelyeknek.

jani300

A tűzoltó időzített bombának hívja a fémszövettel védett gumi bekötőcsövet , manapság .

Bicska

Amúgy az ilyen eszközöket nem ugyanúgy használja az ember, mint PB-s tűzhelyet? - vagyis használat után palacknál elzárni. A nyomáscsökkentő után most is sima gumicsővel szokták bekötni... Az sem életbiztosítás, de elfogadott.

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Tudna valaki segíteni abban, hogy a lenti képeken lévő oldaltámasznak mi a "magyar" neve?
Tudom, hogy angolul taper lock, de akárhogy fordítom, nem találok magyar oldalakon semmit róla.
Azon kívül az is érdekelne,hogy egy 25-ös sínhez, mekkora méretű ilyen támasz szükséges?
Köszönöm a segítséget!

remrendes

Szükségesnek semekkora sem szükséges.

sastas

Ezt valamiféle kúpos rögzítő vagy kúpos szorító néven keresném. De hivatalos névért a sín gyártója honlapján kutakodnék.
Nem széria jellegű körülmények esetén sok értelmét én sem látom. Ez arra jó, hogy egy lemunkált, sík felülethez oldalirányban nekifeszítsd a sínt vagy a kocsit, szériánál talán termelékenyebb. A függőleges irányú rögzítést a sínen vagy kocsin keresztüli csavarozással tudod elérni.