Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Sziasztok!
Segítenétek hogy ez mi a füttyfene?
Az adattáblán :
220V 50Hz 120VA
100Ohm  10  1W
Fmax 4000N
Belemegy pár pneu fitting, a tengelyen van egy elég erős rugó. Nem az enyém, a puszta kiváncsiság vezérel. A gazdaja se tudta megmondani mi ez.

szf

Nem lehet, hogy az a pneu fitting kábelbevezető tömszelence?
Szerintem egy motoros szelep motorja.

sastas

Simán lehet, nem volt időm túlzottan analizálni, csak átrohantam és megragadta a szememet, utólag kértem énis pár fotót, hogy megkérdezhessem mi is ez.

2f428kduf

Ha jól emlékszem, egy szelepmozgató motor. Azt már nem tudom, a kimenet forog-e, vagy tol? Gondolom forog.Valami vissza jelző poti is van benne.

korbendallas

Szerintem is pneumatikus forgatóhenger. Gömbcsapok forgatására használják

pingtomi

Sziasztok,

En Hollandiaban elek, es itt szeretnek hobbi szinten foglalkozni CNC marassal. Van egy keves tapasztalatom mar, mivel Magyarorszagon foglalkoztam ezzel, de egy ipari gepen.
Most viszont egy egyedi epitett gepet vennek itt, ami nem olyan nehez, hogy ne tudjam odebb tenni, illetve kisebb helyigenyu, mert helyem nem sok van, bezzeg villany, az van (3*40A a hazban :) )
Ezt a gepet talaltam, az elado nagyon normalis  es segitokesz, sajat maga epitette a gepet de nagyobbat akar csinalni ezert adja el.
A geprol ezek az infok vannak meg eddig:
megmunkalasi meret:  450*800*150
foorso: 24rpm 2,2kw ER20
Linux CNC + Mesa 7i76
Nema24 stepperek
20mm-es golyosorsok, Rexroth linearis sinek
hegesztett es mart keret / hidak
tomor 70mm vastag lyukracsos asztal, magassaga allithato
minden CAD fajl jar a gephez
tomeg: kb. 350 kg, meret 1,2*1*1,5m

Csatoltam fenykepeket.

Kerdeseim: mennyire tunik "komoly" szerkezetnek a kepek alapjan, illetve mikre figyeljek oda amikor megyek megnezni? Valoszinuleg megveszem, meg ha kell is ra kolteni, mert alig dragabb, mint egy kinai aluvazas aliexpresszes marogep.

Koszonok minden segitokesz velemenyt!

svejk

A szekrény belsejéről nincs kép?

svejk

Egyébként elég kis mokány gép, de látszik hogy nem a sokadik verzió.
Pl. az Y-ok golyósorsójai biztos kívülre fognak kerülni legközelebb, meg a végcsapágyak is csak olyan adhoc-nak tűnnek.

A motorokon csak kuplungház van vagy áttétel is?

Milyen dinamikai adatokat adott meg az eladó?

kaqkk007

Masszív "profi" mechanika érdemes megvenni , a kínai cuccoknál 1000* többet ér .

ra8nsmk6w

Kiegésziteném az előttem szólókat.
A szekrényt én nem jó helyen látom. Inkább a hátsó keret alatt. Az energia lánc sem jó irányba görbül. Igy forgács gyűjtő lesz.
a felsorolt hibák nem jelenthetnek gondot a vásárlásnál, mert egy kinai gépnél két nagyságrendel jobb.
Amennyiben igaz, hogy hasonló árban adják. Ne habozz sokat.
A forgács védelmet viszonylag könnyen meg tudod oldani

pingtomi

De van kep, csak 5 kepet tudtam csak feltolteni

pingtomi

koszonom, ezek apro dolgok, meg tudom en magam is csinalni.
Gondoltam, hogy csinalok egy zart hazat alulemezbol, hogy a hutofolyadekot ne frocskolje szanaszet, az majd megtartja a forgacsot is.

pingtomi

1300..1700 EUR a kinai "gep", ez 2500, PC-vel patronkeszlettel, par db. marorosszral, satuval egyutt.

svejk

Úgy kb. egy súlycsoportú a mechanikával...

svejk

Alig több mint az anyagár.