Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Informatikus vénájú topiclakóktól kérdezem: kaptam egy szerződést mail-ben, amit aláírva kértek visszaküldeni. Kinyomtattam, aláírtam és beszkenneltem pdf formában. Elküldtem mail-ben és szinte postafordultával jött a válasz, hogy nem tudják megnyitni, mert valami ismeretlen karakterkészletet kéne telepíteni a megnyitáshoz. Ez hogy lehet? A szkenner nem képként olvassa be a dokumentumot? Rátehettem volna akár egy tájképet is az aláírásommal, nem? Milyen karakterkészlet kellhet egy pdf megnyitásához?

dtb

Olyannal már találkoztam nem egyszer, hogy az egyik acrobat nem tudta a másik PDF-ét megnyitni.(erős verzió eltérés) Olyannal is találkoztam, mikor lengyelországból kaptunk katalógusokat, hogy ha hiányzott a lengyel font, akkor visított az acrobat...
...de ebben az esetben inkább a béna Gizike jut eszembe.
Viszont, ha már aláírtad, akkor fotózd le a telefonoddal, és küld el azt. Értéke kb. ugyanannyi, és azt "Gizike" is meg fogja tudni nyitni.

sastas

Simán lehet, hogy a szkenner által generált PDF-ben van valamilyen extra karakter amit nem tudnak olvasni. Esetleg az Adobe viszi, de nekik nem adobe pdf readerjük van és az nem tudja. Nézd meg, hogy neked nyílik-e. Esetleg böngészőkkel nyittasd meg, lehet valamelyik sirni fog miatt.
Megkerülés, hogyha okostelefon szkenner alkalmazásával visszafotózod. Én az Office Lens -et használom.

RJancsi

Köszi a válaszokat! Nekem "természetesen" minden megnyitja, még a Word is, természetesen a szöveget egy ablakban képként megjelenítve. Ezért nem értem milyen fontot kér a partner olvasója. Beszkenneltem jpg fájlba és úgy is elküldtem nekik. Nem olyan elegáns de ez van...

J-Steel

Lenne egy kérdésem, földgáz/pb-vel kapcsolatban.
A fég annak idején gyártott egy siesta pingvin fali hősugárzót, ami létezett pb és földgázas kivitelben.
 Azt írja a használati, hogy pb használata esetén max 4,2kw hőteljesítményt ad le míg földgázzal 6kw-ot.
 Amit nem értek, hogy ha a pb-nek van a használati gázok közül a legjobb hőértéke, akkor mégis miért ad le nagyobb teljesítményt földgázzal?

RJancsi

Tudni nem tudom csak gondolom. A hálózati földgáznak más a nyomása mint a pb nyomáscsökkentöjének. Emiatt pl. a gáztűzhelyeknél fúvókát kell cserélni ha váltasz. Lehet, hogy az egyik gáznak kisebb a fűtőértéke de időegység alatt sokkal többet éget el belőle a készülék így nagyobb a teljesítménye.

jani300

Utána néztem .
26-28 mbar földgáz kontra propán-bután .
Az biztos hogy a pb kisebb fúvókákat használ ,a megfelelő gáz égéslevegő keverék beállításához .
Az óránkénti gázfogyasztást is megadnád esetleg ?
Lehet ebből kiderül a válasz .

J-Steel

Azt írja:
Földgáz "H"
25mBar csatl. nyomás
0,514m3/h

svejk

jani300

Köszi !
Hát akkor a nagyobb lukon durván négyszer annyi földgáz gyün ki ... Szerintem megoldódott a komoly mérnöki probléma .
Na de , honnan a bánatból van abban a metánban 14 százalék co védőgáz ? :)
Beugratós dolgai vannak , vártam más hozzászólását mielőtt belenyúltam volna .
Egy történet ...
Új gáztűzhelyt vettünk vagy 20 éve .
A beüzemelés a vételár 30 százaléka lett volna , hát beintettem !
Ugye át kellett alakítani pb re ...
A boltoscsaj hüledezett , hogy elbukom a garanciát .
Mondtam inkább mint lehúzzanak tíz percért egy tizessel .
Szép mikulást [#integet2]

fn47xk7ei

jani300

Reggel megyek 30 kilóért , kíváncsi vagyok adnak e és hogyan .

sufnituning

Miért? Régen a gyárakban adtak védőitalként szódavizet, víz és védőgáz keveréke.[#circling][#vigyor2]

RJancsi

A régi szép időkben volt még a városi gáz is. Jó vizes a gyártástechnológiából adódóan. Többségében hidrogén és szénmonoxid elegyéből állt.

fn47xk7ei

"Régen"...?? Volt akkor még sokféle védőital. Sajóbábonyban ahol most van a műhelyem, ott voltam szakmunkástanulóként gyakorlaton ( ÉVM vagy ÉMV már nem emlékszem )és ott nagy divat volt a málna ízű védőital. Szó szerint ital mert etil alkoholt is kevertek hozzá keményen a melósok. De szép idők is voltak![#pias] Persze főleg azoknak akik nem vesztették el a látásukat miatta.[#wow1]