Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Csak egy kérdés (nem okoskodás):
Találtam egy céges oldalt akik forgalmaznak dahlander motorokat.
A linkelt oldalon a következő fordulatszámok szerepelnek:
1500/3000 1/min; 750/1500 1/min; 1000/1500 1/min
Az első kettőre igaz, az 1:2-es arány, de mi a helyzet a harmadikkal?

jani300

https://www.sew-eurodrive.hu/termekek/motorok/haromfazisu_valtakozo_aramu_motorok/dr_polusvaltos_haromfazisu_valtakozo_aramu_motorok_2_fordulatszam/dr_polusvaltos_haromfazisu_valtakozo_aramu_motorok_2_fordulatszam.html
Nem merem azt mondani hogy akár érthetnének is hozzá , de érdekes .
Ha létezik megnézném a tekercselési vázlatát .
Nincsen most elérhető közelségeben a tekercselő könyvem ,könyveim .

Rabb Ferenc

Egy kicsit pongyola a katalógus... A névleges fordulatoknak nem az aszinkron motorokét, hanem a szinkron fordulatokat (750-1000-1500-3000) tüntetik fel.

De becsületükre legyen mondva, hogy csak a 1:2 fordulatszám arányúakat nevezik Dahlandernek,  az 1000/1500 fordulatút pedig külön tekercsesnek. Tehát az nem a klasszikus Dahlander.

Vetesi75

Nem szentírás az 1:2 arány, de azok az elterjedtek. Nekem is van 1:4-es, ráadásul nem is a megszokott D/YY kapcsolás, hanem Y/YY.

Rabb Ferenc

Ne a tekercselési vázlatát hanem a katalógusukat nézzed meg! A 8/2 pólusú, 4:1 fordulatszám átfogású motorról azt írják "separate winding" vagyis külön tekercsű!!! A Dahlander motornak minden tekercse mindkét fordulatszám esetében üzemel. Ennek nem és valószínű, hogy [#1883@Vetesi75] motorja is ilyen.

jani300

Köszi !
Nekem volt Cordia kéttekercselésű motorom , két külön dahlander tekercsel (négy fordulatú ) .
Kirezeltem :( Nem kellett senkinek ...
Tudom mi a dahlander van 3db 1:2 áttételű biztosan .
Valami faxnis lépésrövídítéses tekercselés rémlik ,de 40 éve bonyolódtam ezekbe a dolgokba nyakig és már a komolyabb része homályos , de megnézem a könyvet .
A külön tekercselésű mindig jóval nagyobb méretben is .
Létezik 9 kivezetéses kapocsléc is , na de hogy az külön tekercselésű é , hát nem is mernék nyilatkozni ,már .
De ezen nem vitázom , sőt a délelőtti ominózus nem dahlander kapcsán is vártam megerősítést , de hát jobb híján muszáj volt előállnom a frankóval .

jani300

https://theissdrive.com/villanymotor-bekotes/

Az a Watt Drive motor az mi lehet , ez gyanús nekem , de nem tudok most hirtelen képbe kerülni .
Ha ismered oszd meg pár szóban .
Távol áll tőlem hogy vitázzak , csak mindig is érdekelt ez a téma .

Rabb Ferenc

A kilenc kivezetéses Dahlander annyiból előnyösebb, hogy a kisebb fordulatszámon is lehet csillagban indítani.

jani300

Rabb Ferenc

Semmit nem tudok róluk, de ha rákattintasz az általad belinkelt oldalon a nevükre akkor valahogy így kezdődik:
IdézA Watt Drive hajtóműgyártó legújabb motorcsaládja a brazil WEG gyártó fejlesztésével a prémium motorkategóriát képviseli.

xg2w6ib9x

Ok, köszönöm a választ, így már tiszta a kép.

t62d6ha2b

Tisztelt Urak!

Köszönöm az infókat.
Amit leszűrtem: a) a motor nem Dahlander, hanem két villanymotor egy házban, b) tisztán SSR-ekkel nem lehet megoldani a működtetését.

ecp4rs0md

Kedves Fórumozók! Keresek olyan tagot aki saválló csőhajlításban jártas. Mérete 18*1,5 anyaga 1.4301 egy 90 fokot kell hajlítanom rá R25 belső sugárral. Készüléket legyártom marás, esztergálás megoldott. Köszönöm.

szf

Használ valaki Estlcam-ot? Volna néhány kérdésem

jani300

Kérdésesé vált ennek a trafónak a teljesítménye .
Nem találok konkrét adatokat róla a neten .
Hátha valaki ügyesebb nálam .
Szerintem van minimum 3 Kwa .