Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

Én mindig jóhiszemű vagyok.
El szoktak hívni az ismerőseim felülvizsgálni. Szeretem, ha ott van a kivitelező is.
Egyenként szoktam bebizonyítani a kivitelezőnek, hogy újra kellene gondolni az egészet. Nem szoktam belemenni semmilyen vitába. Ezek miatt nem is vállalok lakossági munkákat.

PSoft

Hasonló történetem nekem is van ablak(ok)ról, csak annyival extrább kivitelben, hogy ott még az ablakkilincsek is kívülre kerültek.
(nem vicc, -én magam is láttam- sokan a csudájára jártak mikor híre ment a faluban)

PSoft

Öreg...???? A Horthy lova!
Talán csak, a másik fele lehet igaz! [#wink]

MoparMan

egy klasszikus [#vigyor]

jani300

Ugyan az a szomszéd felújíttatta rendesen a házat albérlőknek .
Központi fűtés ,gázkazán . A padlástérben vitték a gerincet szigetelve , valami ötrétegűvel , mondtam ne engedje de megdumálták . Hát egyszerre volt hideg és egy takarékos albérlő , aki lezárta a lakásának a fűtését . De jött az olvadás hamar ,egy hét múlva kiengedett :)
Ugyan ez a ház , egy fürdőszobában a lapradiátor eleje melegedett csak .
Ki kéne mosni ,légteleníteni kapták a tanácsokat .
Odacsalt valahogy , fejvakarás ,én hozzá nem nyúlok !
Na jó megtapogattam a csöveket ,a visszatérő a melegebb (ez igazán csak felfűtés közben érezhető )
Hát rendben visszajöttek a szerelők és valahol a padláson megfordították a csöveket .
Meg kell mindenkiben bízni , de először azért azt nézem át amiben benne voltam mielőtt nyilatkoznék .

Timár László

A tetőtérbe négy ablakot kellett beépíteni. Az elöl levőt a ház hátuljára tették, ott is fejjel lefelé, a kerekablakot úgy rakták be, hogy a külseje volt befelé. Aztán szóltunk, és kijavították.

Rabb Ferenc

Köszönöm mindenkinek aki elmondta az ismereteit/véleményét. Szerintem is a hiba konkrét okát kell beazonosítani (az újonnan bedrótozott lakásban kezdve) méréssel, átvizsgálással aztán megszüntetni és nem egy kertásással egybekötött kétes sikerű kábelcserével kezdeni. [#integet2]

nwmewgze

Üdv Urak!

Tud valaki segíteni Labview programozásban?

Van egy ilyen eszközöm és kíváncsi lennék, hogy tudom e az általam kigondolt feladatra..

https://www.ni.com/hu-hu/support/model.usb-6501.html

Köszönöm!

ecp4rs0md

Mezőfalva környékén lakik valaki fórumtárs ha igen akkor kérem privátban keressen meg, köszönöm.

u6p5jr23k

Urak!

Segítséget szeretnék kérni motorvédő bekötésében.
Siemens 3RB12 típus, a rajzát csatolom.
Az a kérdésem, hogy a piros jelöléssel ellátott mágneskapcsolót a 96-os csatlakozási pontra kell kötni, miközben a 95-ös pontra egy fázist kell kapcsolni és a mágneskapcsoló másik sarka nullára megy?
A 3UL22 jelölésű tekercs mi célt szolgál?
A rajzon lévő S1A és S1E kontaktusok feladata?

Csak maga a motorvédő relé áll rendelkezésre. Így működőképes vajon?

Köszönöm!

u6p5jr23k

A kontaktusokról még egy kis infó:

pbalazs

1. Igen, ha a mágneskapcsolód 230-as
2. A 3UL22-vel amolyan ÁVK-szerű védelmet lehet csinálni
3. S1A nyitó gombbal tudod kikapcsolni a mágneskapcsolót és ezáltal a motort
4. S1E záró gombbal tudod bekapcsolni a mágneskapcsolót és ezáltal a motort. Ezzel párhuzamosan kell a K1E, hogy öntartás legyen.
5. Nekem úgy tűnik, hogy igen

TBS-TEAM

A motorvédő önnmagában nem alkalmas a motor védelmére mivel nincs saját nagyáramú megszekító érintkezői.
Ezért kell hozzá egy mágneskapcsoló ami probléma esetén le tudja választani a motort a hálózatról, a rajz alapján.
József

u6p5jr23k

Köszönöm a válaszod.

A két gombra nincs szükségem, kompresszor motor az alany.
Még egy kérdésem lenne, amire nem találom a választ. Van az árambeállító alatt egy "class 5-10-15-20-25-30" választó. Ennek mi a szerepe?

u6p5jr23k

Szia!

Félreérthetően fogalmaztam. Természetesen mágneskapcsolóm is van.
A 3UL22-re gondoltam, mikor azt írtam, hogy csak az áramvédőm van.
Kösz!