Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Úgy néz ki...neked lesz igazad. :(
No mindegy, így már sok vesztenivalóm nincs.
Délután dobok bele négy új cellát, aztán majd...meglátom.

PSoft

Hoppsssz...akartam képet is hozzá...[#falbav]

svejk

Ha szétszeded majd láthatod/mérheted, hogy mélykisülésbe került-e.

Ma már elérhetőek az utángyártott akkuk megfizethető áron, nem is foglalkoztam az utóbbi években ilyennel.

De előtte voltak tapasztalataim...
Ha mélykisütésbe került akkor labortápról kiforrasztás nélkül meg lehetett általában lökni a cellákat, ilyenkor észhez tértek és még valamennyit mentek.
Negyed, fél, háromnegyed óra...

Cseréltem cellákat is de először rá kellett forrasztani párhuzamosan az újat -persze csak ha nem totál zárlat volt az előző- és   úgy leválasztani a régit.
Fordított esetben bevette végleges hibának és nem volt meg a tudásom, hogy lehetett volna kilőni, életre kelteni.
Típusokat nem tudok mondani, sokfélével próbálkoztam, ahogy neked is vesztenivalóm nem volt.

svejk

Szinte biztos, hogy a maiak már még okosabbak így a siker főleg kétes.

PSoft

Hasznos infók...köszönöm! [#worship]

Csak az a kár, hogy...nem egy órával előbb írtad.
Még úgy ebédidő magasságában gondoltam rá hogy felhívlak egy "konzultáció" erejéig, de aztán...nem tettem. [#falbav]

No szóval...

IdézCseréltem cellákat is de először rá kellett forrasztani párhuzamosan az újat -persze csak ha nem totál zárlat volt az előző- és   úgy leválasztani a régit.
Fordított esetben bevette végleges hibának és nem volt meg a tudásom, hogy lehetett volna kilőni, életre kelteni.

...az utóbbi lett a vége a kis kalandnak. :(

MoparMan

próbáld meg ezt:

- kapcsold ki a gépet, húzd ki a töltőt
- vedd ki az akkut
- kapcsold be a gépet akku nélkül, csak töltőről, indítsd el teljesen (oprendszerig ha van rajta)
- állítsd le a gépet szabályosan, töltőt húzd ki
- akku vissza, töltő vissza és indítsd el a gépet

PSoft

Szerintem, ez már meg volt előbbre...
De most újfent, -ahogy leírtad- nem járt eredménnyel. :(

PSoft

Úgy néz ki, megoldódik a probléma.
Egy kedves Fórumtárs felajánlotta, hogy vesz nekem egy nyomorék aksit, ha...abbahagyom a vergődést. [#vigyor]

svejk

Akkor még én is fárasztalak benneteket egy darabig  a "Honecker átka" marógéppel, hátha megszán engem is valaki. :)

Arany János

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
TBS-TEAM-nek külön is köszönet a privát segítségért!

De a masina megjavította magát!!!
Tehát Windows ide, Mach3 oda azért a kapcsitápok sem utolsók!!!

GPeti1977

Egy háromfázisú aggregátort szeretnék újratekercselni mert leégett, így gazdasági totálkáros de nem ez a lényeg. Eredetileg három fázisú de egy fázisra szeretném megtekerni. Hogyan osszam el a tekercset 30 hornyban hogy egy fázisú tekercselést kapjak? A gerjesztő forgórész 2 pólusú, a motor 3000-et forog, de 3600 van ráírva. Illetve lebontottam már a tekercset, de nem teljesen sikerült visrosszajzolni.

jani300

Nem tudok segíteni , de első ránézésre itt valami nagyon nem stimmel a tekercseléssel .
Ha valaki adna némi magyarázatot az érdekes lenne , csak kíváncsiságból írok , vitát indítani nagyon nem szeretnék .

GPeti1977

Egy fórumon leírta valaki egy hasonló generátor tekercselését de ebből nem sokat értek:
"1-2 hete tekercseltem újra egy EM 5500 CXS Majdnem Honda kínai áramfejlesztőt a főnököm kérésére a munkahelyemen. 3 fázisú... alumínium huzallal volt eredetileg.. Furi volt, mert mikor adatoltam le , nem értettem hogy dupla szálasnak tűnt a tekercselésnek az a része, ahol a 380 volt kijön belőle.. de külön voltak a kötések az egyes szálakon.. Majdnem pofára estem.. Az egyik szállal csak két menetek voltak, a másik szállal 27 menetek. Fél hornyos tekercselés, 30 horony , 4 lábas tekercsek, a nagy lábaknál nem esik rá másik tekercs nagy lába, oda tudták berakni a gerjesztő tekercseket. Érdekes volt, két kék kivezetés egy csillagpontról.. aztán ez a 2 menetes 3 fázisú 2 pólusú tekercselés soros kötéssel, aztán fekete kivezetés 1N4007 diódával .. a diódák tulsó vége összekötve és megy az elektronikára.. Aztán folytatódik , a 2 menetes tekercselés sorba van kötve egy 27 menetes tekercseléssel ami szintén soros kötéssel van.. Ezeknek a végén vannak a piros kivezetések, amelyeken le kellene adnia a 400 voltot.. Úgy kalkuláltam, hogyha az eddigiek tudják ezt a feszt, akkor a 2 menetek kb 27 voltot produkálnak . Én nem találkoztam az áramfejlesztő más porcikájával, csakis a tekercselt állórésszel. Nem tudtam hogy ezt tápfesznek használja az elektronika, vagy összehasonlítja valamivel.
Az első tekercspár nagy lábaira megy 44 menet..2 db 1 lábas tekercs sorba kötve, ezeknek sárga kivezetése van.. Utólag elmondták hogy ez csinálja a gerjesztő áramot..
A második tekercspár nagy lábán nincs idegen tekercs, ott csak félig van a nagylábak hornya.
A harmadik, belső tekercspár egyikén van egy ...azt hiszem 19 menetes tekercs.. egyetlen darab, egy lábas tekercs.. Nincs párja.. Ennek zöld kivezetése van . Állítólag 5 voltot kellene produkálnia, de nincs bekötve sehova...felesleges.
Beszámoztam a hornyokat mikor adatoltam le, Lerajzoltam, mi melyik horonyból hova ment... Át számoltam alumíniumról rézre, merthogy más a terhelhetősége, én meg csakis rézhuzalhoz férek hozzá... Eredetileg az egyik tekercs szénné volt égve, ezért kellett újra tekercselni."

jani300

Amit kibogarásztam .
A sárga tekercseknek valószínűleg rosszul van rajzolva a tekercsfeje , akkor egyfázisúnak még elmehetne , ez a kötés , négy tekercs az lehetne egy fázis .
A lila rész az nemtom ,talán a gerjesztés ?
Három fázisra hat tekercs dukálna , vagy csak három ,de egyiket sem látom megvalósulni .
De még majd nézegetem ,ha jobban ráérek :)
És köszi a leírást !

sastas

Az valóban a fűtés Illetve szerintem csak "segédfűtés". Érdemes megfigyelni, hogy alső és felső fűtőtestet programoz a végén, tehát valószinüleg az anyag felett is van egy fűtőháló sor, megy is fel egy jó masszív kábelcsatorna.
Kopirnyák szerintem a 20 másodpercnél is látható tartálysorra akart rámutatni. Szintén fontos lehet a fent elhelyezett két nagy venti ami a nagyobb mdb-k és magok visszahűtését segítik.