Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nem tudok rá jönni mi emeli meg a lemez tartó konzolt . Mi forgatja a középső menetes tengelyt ? https://youtu.be/H554fAdZe_0?t=15

Devecz Miklós

1.14-nél látható egy függőleges tengelyű motor. Szerintem egy hajtásláncon keresztül hajtja meg a középen levő menetes tengelyt.

TROMF22

Pontosan. Már 1:13 -nál látható a függőleges tengelyű villanymotor ventilátor burkolata és a bordás test egy része.

fisrcxuk3

Segítsetek! Olyan számlálót , jeladót keresek , amivel egy  folyamatosan változtatható áttétel ki-be menő lánckerekeinek fogszámát tudom monitorozni. A fogszám sebesség max.100/sec.
Ez egy több milkás vetőgépen van,felmerült  gyanu, hogy meg csúszik a hajtásban valami.

3vv2btrhv

Nem tudom eldönteni .

3vv2btrhv

A négyzet jelölésnél lehet egy pneumatika henger ?

TROMF22

Nem. Szerintem az egy vaskos, trapézmenetes orsó.
A padló felőli végén egy talpcsapágyazással.
Fent a felső végén a gépváz takarásában pedig egy lánckerék + lánc segítségével a már említett villanymotor forgatja meg változó forgásiránnyal.
Így emel-süllyeszt az orsó középtáján lévő anyával.

3vv2btrhv

Találtam egy képet , igazad van , itt mintha látható lenne a motor . https://busines24.ru/p32866402-vakuum-formovochnaya-mashina.html

TROMF22

A téglalapon belüli rész az a keret párhuzamba vezetésének része.
Más videókon, egy hasonló kisebb gépen (azonos gyártótól) jól látszik egy krómozott rúd + golyós megvezető ház a gép két oldalán.

3vv2btrhv

TROMF22

Itt 0:32 -nél jól látszik a keret függőleges megvezetése.
(Ez mintha négyzet szelvény lenne.)

dyd6cecg7

Sziasztok!

Hátha itt tud valaki segíteni!
Vettünk egy két tengelyes SAFAN élhajlító gépet aminek egy CNCS-B programnyelve van. Egy kicsit megakadtam a programozás során, tud esetleg valaki ebben segíteni? A gépet szinte csak egyszer kellene megfelelően beprogramozni, mert mindig ugyanazt a műveletet csinálja majd.
Előre is köszönöm a segítséget.

designr

Hasonló csőbilincsekhez keresek acélcsövet 30mm külső átmérővel.
Colos csövek ugye nem jók..Itt debrecen környékén ha tud valaki beszerezhetőséget kérem privátban irja meg..jó pár méter kellene..
Esetleg ha valakinek van eladó és logisztikát meg tudjuk oldani írjon..

Miki2

Üdv Mindenkinek!
Elkezdtem építeni a következő esztergámat.
A főorsót egy 2-3 kW teljesítményű AC szervoval tervezem meghajtani.
Ismertek-e olyan step-dir vezérlőt, amit Mach3 vagy LinuxCnc programmal hajtva lehet használni úgy, hogy egyszer főorsóként, egyszer pedig pozicionálható "C" tengelyként lehessen programozni.

Köszönöm a válaszokat.