Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Halihóóó

KÖSZÖNÖM![#worship][#worship][#worship]

Balazs92

Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Adott a kèpen látható kúpos tengely aminek a palástján van egy furat. Arra a furatra kellene nekem r1-es rádiuszt rakni mindkét oldalra. A vezérlő siemens 840D, viszont még nem csináltak ilyet és nem tudom hogyan tudnám az Y és a C tengelyt egyszerre mozgatni, hogy megcsinálja a rádiuszt mindenhova egyenletesen. Ha valaki tud segíteni azt előre is nagyon köszönöm.

2f428kduf

A Machban van lehetőség videot is alkalmazni, de hogyan, és milyent. Amikor PCB-t akarok gravírozni, a végén megy vissza a 0-0 pontra, hát nem oda megy. A motorbeállításnál visszavettem a gyorsítást, már jobb lett, de nem látom jól valóban a 0-0 lyukhoz tér vissza, néhány tized mm-ről van szó. Ezt szeretném "közelebbről" látni. Xp-m van a gépen
Minden segítséget köszönök.

svejk

Egyik ismerősömnek elromlott az EMCO 5-ös kis esztergáján a kazettás egység.

Van mód soros vagy más PC kapcsolatra program mentés-töltéshez?

9pk59nuy

Nem lehet olyan baja, hogy ne lehessen megjavítani. Lehet tudni, hogy mi a hibajelenség? Vagy most szerezte a gépet, és üzembe akarja helyezni?

Vetesi75

Ha a főni elvállata a melót, akkor gondolkozzon Ő rajta...

szabo janko

Szép napot!
Nekem van egy magnó+elktronikája. Az én gépemből vettem ki. Nem próbáltam jó e , ha kell elküldőm. Írj egy címet magánba.

svejk

Köszönöm a felajánlást, jövő héten ránézek a szerkezetre hátha nincs is komoly baj.

Ha igen akkor összehozlak az úriemberrel és megbótoljátok.

svejk

Te hogy oldottad meg helyette a programmentést?

szabo janko

Sehogy , MACH 3-al megy a gép.

NagyZé

Ez nem az a méret de talán lehet kezdeni vele valamit. Megtaláltam itt is. Itt olcsóbb.

2f428kduf

Még mindig küzdök a PCB faragással. Eddig, talán kisebbeket csináltam, ott nem jött elő a hiba, vagy olyan kicsi volt, hogy nem számított. De most egy 52x130-as lapot gravíroztam, hibás lett, a nullára visszatérve, kb. 0.8-0.8 mm-et ment minuszba. Ez a furatoknál már jelentős, amennyiben ezt a nullát használom. Egy ilyen kártya sok-sok "kacskaringót" tartalmaz, a forrszemek miatt, ez okozhat lépés vesztést?
Abban kellene segítség: mit állítsak, kisebb sebességet, most is 100mm/perccel megy, vagy kisebb gyorsulást?
Minden ötletet köszönettel fogadok.

RJancsi

Köszi! Lehet, hogy a végén mégiscsak kapcsoló csere lesz, valami ma kapható vízmentes változatra.

GPeti1977

Van egy Telemecanique TSX17 régi PLC ami nagyon nehezen kapcsol be jól. Letöltöttem a manuálját és írja hogy elemet kell benne cserélni évente, ez egy régi gépben van, az utóbbi években senki nem cserélt benne elemet az biztos. A hiba oka lehet a lemerült elem? Cserekor van egy időintervallum amin belül bele kell helyezni az új elemet?

TBS-TEAM

A belső tápegységében lévő elektrolit kondik vannak kiszáradva, azokat kell cserélni.
Az elem merülése nem okoz hibás program betöltést.
Ezekbe a régi PLC-kbe nem nagyon használtak + memória aksit.
Valoszínű nincs is benne.
József