Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Sziasztok! Ötleteket kérek, hogyan (miből) lehetne egy valaha vízmentes kapcsoló elöregedett szikikon(?) kupakját pótolni.
Kb. 30 éves szerkezet, az idő megette a kupakot. Rákerestem a neten, már nem gyártják. Jobb híján arra gondoltam, hogy egy áttetsző gumikesztyűből vagy óvszerből vágok egy csíkot és lazán ráborítom a kapcsolóra. De ha valakinek jobb ötlete lenne...

RJancsi

RJancsi

Egyébként egy MARQUARDT 1251.0105 kapcsolóról van szó. Sajnos olyan elszabott mérete van, hogy nem találok a helyére illő típust. A kupakon kívül semmi baja nincs, teszi a dolgát.

Devecz Miklós

Kapható, csak győzd kifizetni. [#boxer]Kapcsoló

PSoft

Rajzold meg, csináltass egy "sütőszerszámot", a sütést meg tudom olda(t)ni Neked, szilikongumiból. :)

No de kicsit komolyabban...
Rajzold meg, nyomtass egy öntőszerszámot hozzá és önts Te magad szilikonból.

Vagy...
Nyomtasd direktbe, rugalmas filamentből.

De ha mégis az óvszervásárlás mellett döntenél, azért Te...légy sokkal határozottabb. [#vigyor]

RJancsi

Ezt én is megtaláltam, de nekem nem a kapcsoló hanem csak a kupak kellene rá... [#rinya]

RJancsi

Lehet, hogy öntőszerszám/öntés lesz a vége. Ha így teszek, lehet, hogy a tetejébe beleöntöm a "0" és "I" jelet. Attól kezdve mindegy milyen színű a szilikon. A "direkt" nyomtatásban nem bízom, ez egy építőipari gép kapcsolója amit nedves helyen is szoktak használni. Szóval nem árt, ha tényleg vízhatlan a kupak. Nem bízom a rétegek tapadásában, hogy a nyomkodástól nem válnak szét.  Párás, vizes helyen nedves kesztyűvel/kézzel hozzáérni...

f7pbhicb

Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Lenne eggy danfoss vlt fc302-es frekvenciaváltóm valamit valószínűleg elnyomkodtam a kijelzőn és Elment a kép próbáltam resetelni de nem reagál, próbáltam számitogélröl rs485-ös konverterel és usb-vel is programozni de nem csatlakozik.

jani300

[#t19p127745#]

Indukciós hevítő , épített már valaki tűzhelyből ?
Talán még van is lapom , nem feltétlenül izzítani kellene , autóról az alvázvédelem felpuhítása ,letakarítása lenne a célom .

2f428kduf

Segítség kellene a hozzáértőktöl,ne haragudjak annyira a világra. Az ókori görögök, praktikus népek voltak: a kereskedők, és a tolvajok istene ugyanaz volt.
A történet: még a tavaszon vettem valami cseh cégtől 18650 Li akkukat, gyanúsan olcsón, de úgy voltam vele ennyit kidobhatok. Nem is csalódtam, az akkukra 9800mAh volt írva. Hát nem úgy viselkedtek, ezért összeütöttam egy(6-ot) egyszerű amperóra-mérőt. A kisütő áramot a rákötött ellenállás határozta meg, 1 A körül, mérte az időt, mikor esik 2.9V-ra, ebből kalkulálta az A-órát. Hát meglepően kis (max300mAh) jött ki. A jó csehek alighanem a kinaiaknál kukáztak. Na vettem AA nagyságút, ekkora fér a lámpámba. Na ha már van mérőm megmérem, ez is csak 3-400mAh-s-nak mutatkozott, gondoltam sok a kicsiknek az 1A, egy 35 ohmos ellenállással is mértem ez kb.120mA, az eredmény ugyanaz.
Ennyire átvágnak bennünket??

Messer

Úgy emlékszem 3500mAh körül van a legnagyobb amit 18650 méretben gyártanak. Ami ez felett van az már biztos, hogy kamu...
Ugyanez van a kék lézerdiódákkal. 5W a legnagyobb amit gyártanak, mégis sok kereskedő kínál 15 Wattost.
Sajnos, "Ennyire átvágnak bennünket". [#nemtudom][#rinya]

Messer

Szerintem (még ennyi idefér, bár lehet, hogy valakinél ez már rasszizmus. Pedig csak egy közmondást idézek)
Azoknak a "cseheknek" valószínű ,hogy még "A szeme is ferdén áll". [#smile]

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!
Segítséget kérek...

Ipari PC-ből származó kártya....

Mire való?
Két Processzor két memória...?[#worship][#worship][#worship]

Kristály Árpád

BOCsssss...
Az utolsó kép nem ide való

onagy

Szia

Ez minden bizonnyal egy Xerox Docucolor digitális nyomdagép RIP szerverének/egységének a kártyája. Szép nagy könyvnehezék...vagy könyvjelző?
Üdv.
O.