Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ha van benne elem akkor bekapcsolt állapotba kell cseélni.
József

GPeti1977

Van benne elem de ha rossz akkor az előlapon világít egy figyelmeztető LED, mivel nem világít így nem elem baja van. Nagyon régi, így valószínű hogy kondenzátorokat kell cserélni tényleg. Van benne EEPROM modul is ami a programot tárolja, ezeknek az élettartama is véges, "elszivárog" a memória, például egy mai EEPROM-nál ez 200 év de a régiek nem biztos hogy tudnak ilyen sokat.

TBS-TEAM

Emlékeim szerint ha nincs benne akku akkor nem világít az akku LED.
Az memóriában lévő program meg biztos jó mert azt írtad, hogy többszöri bekapcsolás után helyreáll.
Ha hibás lenne a program akkor soha nem működne helyesen.
József

besirkyjh

Sziasztok

Még mindig és már megint béna vagyok .

Egy kis segítség kellene .

Van pl egy trapéz lemez amit felteszek egy cnc asztalára és annak a profilját szeretném letapogatni csak egy vonalban( pl : szerszámhossz mérővel ) de úgy hogy abból valami vector formátum legyen amit késöbb szerkeszthetek ( elötolás , más szerszám , más fogás mélység stb stb ) .

Egy ilyen soft-ra lenne szükségem ami ezt tudja .

Elöre is köszönöm a segítséget

2am4nwzib

Van több is ; PolyWorks , PowerInspect.....

gaben

besirkyjh

Szia Tibor

Néztem most ezeket , van itthoni forgalmazujuk is .
Szerintem nekem ez most drága lenne :(

Van tapasztalatod valamelyikben ?

Köszönöm

besirkyjh

Szi Gábor

Ha jol selytem ez " csak " G kodban menthetö ( ha menthetö egyáltalán ) és azt elég macerás átirogatni .

Nem nekem lesz a dolog csak én béna megigértem hogy segitek benne ( azt hittem egyszerű a dolog ) .

Köszönöm

2am4nwzib

Szia
Ez ,,CMM,, tehnológia ,  elég bonyolult a szoftwer+hardwer összehangolása
Valamikori Delcam-PowerInspect-el  sikerült ráhangolni egy kinai TB6600 kontrollert (az árra az elég húzós).

gaben

Szia,

passz, még sosem próbáltam a 3D digitalizálást vele, de itt a videóban mutat róla valamit.

besirkyjh

A "csöcsös" érdekes lehet , kifogom probálni ! :)

Köszönöm

B.Zoltán

Nem tudom, hogy ez segít-e?

Neked szerényebb igényeid lennének, ha jól értem.

A nyák vizsgáló Candle program is leméri, és akár hozzá szerkeszti egy Gkóg Z tengelyéhez, hogy ezt mivel lehetne szerkeszthetővé tenni, azon kívül, hogy átírja az ember a mért adatot azt nem tudom.

besirkyjh

Szia

Probáltam letölteni a kéket ( abban vannak a beállitások ) de már a Machsupportrol is eltünt . a második az lejött dee szerintem hiányoznak paraméterek hozzá , igy nemtudom használni .

Azért köszönöm.

besirkyjh

Szia

Letöltöttem ( valamit ) ami tömöritett és telepités nélkül is fut .Not connected - amivel nemtudok elörébb lépni .
Fogalmam nincs hogy hogyan és hol komunikál a tapintóval pl , de nagyon ugy néz ki hogy a szokásos : " low cost - Fast and easy " variácio , igy a net televan a hogyan telepitsük és használjuk ezt a programot videokkal .A configról pedig még nemtaláltam semmit , nyomozok hátha .

Köszi , egy probát megér azért

B.Zoltán

Grbl modulon keresztül USB-n kommunikál (Candle), valószínűleg ezt hiányolja.
Ezen a modulon van a tapintó bemenet is.
Ezt el is felejtettem írni, mert nekem természetes, hogy rajta van a maró, amiben ott a grbl modul.

Én is nagyon kezdő vagyok ebben a témában még, remélem vannak itt akik jobban képben vannak.