Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Úgy van, bakelit!

Szerencsére alapvetően működik, csak az első hangolt kört és az említett "szűrőkört" kócolták össze.
A méhsejttekercseknél a litze huzalok szinte tőben elszakadozva.

Egyébként eredeti benne minden kivéve a kimenőtrafó, azt már cserélték benne.

kly

Van pár darab ilyensmi kerekem csak nincs még kifúrva.
Annyira kicsi a pöcke és nemtudom értelmesen befogni az esztergába.
Hogy fúrnátok ki hogy ne kóvájogjon a tengelyen?  Próbáltam befogni kistokmányba és fúrógép alatt is de nem lett az igazi.

Csuhás

Patronba lehet a végét befogni, de készíthetsz egy perselyt ami illeszkedik a fogazásra és nagyobb átmérőjű mint a perem. Azt ketté vágva ráteszed a fogazásra és már be is tudod fogni a tokmányba.

49db863y8

Én puhapofát csináltam hozzá és a terelőlemez helyét beszúrtam.
Aztán furatkéssel készre esztergáltam.A bordázott részt fogtam be természetesen.

kly

Igen erre gondoltam énis de félek hogy úgy sem lesz központos a befogás kettévágás miatt. De holnap kipróbálom azért. köszi

designr

Másik megoldás hogy a terelőlemezt lekapod  simán megesztergálod aztán picit igazítva visszazömited a lemezt..egy bármilyen stiftel szépen körbe-körbe ütögetve..
Rátéve is hasonló módon van..

PSoft

svejk

Ilyenkor azért a fogszám/pofák száma hányados értéke nem árt ha egész szám.

kly

[#eljen]

kipróbálom köszi

D.Laci

A puha pofát a fogaskerék átmérőjére esztergálod akkor irreleváns a fogak/pofa hányadosa.

Messer

Bizonyos fogszám felett, amikor teljesül az a feltétel,
hogy megfogáskor mindegyik pofa szorítófelületére "jusson" legalább 1 - 1 fog.

D.Laci

Én úgy szoktam felszabályozni a puha pofákat, hogy 2-2 fog jusson mindegyikre.

wkbgzy80t

Sziasztok,

Szerintetek mi a leggazdaságosabb módja 5-10 mm vastag alu alkatrészek kivágásának lemezből? közepes bonyolultságú kontúrokról van szó.

Vmi ötletet keresek ami olcsóbb a vízvágásnál... Sok darab kell, sokféle kontúr

svejk

Nekem sajnos csak nagy pofám van, puha egy sincs :( :)
Olyan keveset esztergálok, hogy még mindig megoldottam valami közbenső megoldással a hiányát.

D.Laci

Valami rossz pofát csak tudsz szerezni, heggeszttel bele valami gáter vasat vagy köracélt... Felszabályozod és élni sem tudsz majd nélküle. :)