Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Itt tartok a tervezésben .

svejk

Úgy általában a '90-es évekbeliek tudják egyben a step/dir-es  pozíció és az analóg sebességvezérelt üzemmódot.
pl. a Yaskawa DR2-es vagy a SigmaII-es sorozata.

Direkthajtásabn gondolkozol?
Meglehet oda kevés lesz a 2-3 kW-os moci C tengelyes üzemmódhoz.

svejk

Mondjuk DR2-ben talán nincs is ilyen nagy, helyette talán az SGDB sorozat lenne megfelelő.

3vv2btrhv

Itt pneumatikával van megoldva . Lehet ez egyszerűbb .

Miki2

Igen, direkt meghajtással szeretném.
Ez egy kis hossz eszterga szerű célgép lesz.
A maximális anyag átmérő 20 mm.
A maximális fordulat 2000 1/perc körüli.
Kimondottan rozsdamentes anyaghoz.

Miki2

A ma elérhető motor+vezérlő párosítások között van-e olyan, ami tudja mindkét módot.
Akár analóg, akár step-dir vezérléssel.

svejk

Elérhetőek az említettek bontásból ma is.

Ha viszont újat akarsz az 2kW-osban lesz legalább nettó 5-6 kiló. :(

Pl. a Panasonic Minas A5 megfelelhet a célnak.

svejk

Aztán, hogy a valóságban hogy oldató meg a két üzemmód közt az átállás menet közben azt nem igazán tudom.

Béni

Estun ProNet például.

J-Steel

Szerintetek miért van az, hogy a kézi menetfúróból létezik 3 részes változat (egy, két és háromvonalas), de a menetmetszőből csak egyféle van.

KoLa

A menetmetszéshez is van lehetőség  két lépcsőben való önkioldó vágáshoz, itt? Pittler fej a neve.

KoLa

Na bocsi!
Nekem uncsi volt ez a videó és nem néztem végig.
Nem használja azt a lehetőséget hogy elővágjon!
Van ott a szegnyereg felőli oldalán a menetelő fejnek, egy kis átváltó karocska! azt átfordítva változik a fogásmélység, a végén a határolással kiold és gyorsan visszahúzható, aztán újra felhúz és átvált a kis karral a végső fogásra.
Ezt a menetet egy fogásból is ki tudja vágni ebben az anyagban.
Szívósabb anyagnál érdemes elővágni, s aztán símítani.

remrendes

Ha az elobbi torik, akkor ott a munkadarabot eleg korulmenyes lehet javitani. Ha az utobbi, ott altalaban nincs ilyen problema.

designr

Van még eladó 1 kw Delta szettem..tudja mindkét módot..ez is tőlem van a kis esztergán..
[#t133p45503#]
Vagy van samsung CSD5 ez 1,5kw  ez is tud mindent..vittek már esztergára és marógépre is ahol pneumatikus szerszámcserés főorsó is step-dir pozició módban megy a menesztők miatt..
[#t19p126729#]
1,5 kw marógép főorsó hajtás , tőlem van..
[#t134p20390#]
Ha érdekel valamelyk irj..

designr

Felvetődött..itt azért ilyen alkalmazásoknál pl eszterga főorsó..illik ..nagyon ajánlott kiegészítő fékellenállás, ugyanugy mint frekvenciaváltóknál is..