Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Némi gondolkodás után bevállalom hogy a közölt rajz egy egyfázisú generátor tekercselése .
11-11 főfázis horony , és 4-4 segédfázis horony két pólusra .
Írtam már nagyobb hülyeséget is ha tévednék :)
De ha nem jól írtam ,akkor kiprovokáltam hogy valaki kijavítson :)

PSoft

IdézEgy háromfázisú aggregátort szeretnék újratekercselni mert leégett...

IdézEgy fórumon leírta valaki egy hasonló generátor tekercselését de ebből nem sokat értek...

(elolvasva...én se igazán, de én nem is vagyok tekercselő)

Bátor vállalkozás!
A jó tanács...
Szerintem, bízd egy szakemberre a tekercselést/áttekercselést.

3vv2btrhv

Már be van tervezve a vákuum tartály , sokan vízpárával hűtik .

nyiszi

Sziasztok,
Ismeri valaki ennek az áramváltónak a bekötését?
Semmit nem találok róla.

GPeti1977

Miután az elektromos robogómat átalakítottam plugin hybridre innentől ez nem lehet akadály. Ennél szintén egy (állandómágneses) aggregátor lett áttekercselve hogy töltse a 48V Lítium-vas akkumulátort, arduino-s feszültségszabályzóval ami a fojtó szelepet forgatja, sőt a generátorba be lett építve 3 hall érzékelő, így a generátort motor üzemben egy kisebb elektromos kerékpár szabályozójával be tudom indítani a benzin motort.

PSoft

Akkor, sok sikert a generátoros projekthez is. [#wave]

a77ruejwh

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Van egy Daben 50/70 gépem és ma egy olyan hibát produkál, hogy a 0.61 nutot kitágítja, amikor visszafele jön, eddig ilyet nem csinált

Rabb Ferenc

Szerintem fellazult a marómotorod, vagy az egész "Z" felfogás. Ezért a marási iránytól (és módtól) függően egy oldalra húz. Nyilván visszafelé a másik irányba mozdul el, ezért szélesedik a horony.

jani300

8x3,5 mm méretű olajálló O gyűrű kellene , van esélye hogy csapágyboltban kapok ?
Közelítőleges méréssel ez lehet a régi hengerenkénti opel injektor és közös nyomócső között , már bánom hogy hozzányúltam ...

PSoft

A veszprémi SKF csapágybolt egyik -eleve unszimpatikus- eladója elég arrogánsan kioktatott, hogy...
-ez csapágybolt, őtőle csapágyat, vagy szimeringet kérjek, ha tudok pontos méretet.
Akkor ígértem meg a [#kocsog]-nek, hogy többet nem nyitom rá az ajtót.

jani300

Itt pécsett legalábbis a net szerint van .
Méret:  OM 90 541 911
7,52X3,53X14,58
7,5X3,5
De ezek egyformák , kompatibilisek
Hülye autóalkatrészkereskedő szerint nincsen ...
Csak már agyvérzés kerülgetett , de hát majd , az ünnep után .

szf

Ha nem kapsz akkor írj, szerintem nálunk még a péknél is van.

jani300

Holnap mehetünk érte ? :)

szf

Opelja van a péknek....[#eplus2]

ywathzay

Segítség béna vagyok! Egy villanyász biztos tudja, én csak sejtem, egy szerszámgép bekötésnél azt írja a könyv, hogy jobb forgású mezőiránynak kell lennie a bekötésnek. Hogy tudom ezt kivitelezni az U, V, W kapcsokon, hogy ne tévedjek? Talán ha előtte rákötök egy villanymotort és az jobbra forog akkor helyes a bekötési irány, természetesen odafigyelve, hogy a kábel melyik színe adja a megfelelő betűjelet? Honnan nézem hogy jobbra forog a motor, a tengellyel szemben állva, vagy a hűtőventilátor irányából nézve? Valami egyszerű ötletet ha tud valaki megoszthatná. Köszönöm.