Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

3UL22 külső áramváltó, nem kötelező használni.
Ha motor hővédelmet nem használsz T1-T2 rövidre kell zárni.
Ha automata resetet szeretnél Y1-Y2 rövidre kell zárni.
visszaállási idő 5mp.

Ha a motoráram fázisonként kevesebb mint 1,25A akkor hurkot kell készíteni (többször át kell fűzni az áramváltó lyukon a kábeleket fázisonként külön-külön) pl: 0,5A esetén 3x

Nem egy felhasználó barát [#eplus2]
József

u6p5jr23k

Szia TBS-TEAM!

Köszi az információkat.
A T1-T2 természetesen rövidre van zárva, nélküle el sem indul a motorvédő.
Hurkot normál esetben is kell készíteni a leírása alapján.
A felhasználó barátságáról meg annyit, hogy bolhán vettem 200 forintért. :)
A "class" választó jelenti a visszaállási időt?

A beállítandó áramot úgy kell értelmezni, hogy a 3 fázis fázisonkénti árama összesen?

Köszi

TBS-TEAM

Azt a motort amelyiket rákötöd az azon lévő adattáblán szereplő motoráramot kell beállítani a motorvédőn.
József

Borcz

Üdv mindenki!

Ennek az aktuatornak vak porvédője?
Lehet hozzá szerezni burkolatot vagy csinálhatok egyet?

Udv
Borcz

TBS-TEAM

Ha neves gyártó sorozatban gyártott terméke akkor van,
ha nem nagy sorozatú akkor nincs.
Tervezhetsz ozzá és vannak gyártók akik a tervek alapján legyártják a harmonikát. (vagy sikerűl vagy nem)
Megküzdhetsz vele magad is. [#kacsint]
A legtöbb gyári fa megmunkálón levegős csövek vannak odavezetve a sinek és az orsók mindkét oldalára, és ha mozog az orsó levegőt fúj rá ami megakadályozza a finom por lerakódását.
József

sufnituning

A XVIII. kerületben csinálnak méret után, de nem occó

2f428kduf

Segítséget kérek azoktól, akik használják az autolevellert PCB gyártás során. Küzdöttem a géppel először mert nem tért vissza pontosan a nulla pontra, a fúratok persze rosszak lettek. Ezen sebesség-gyorsítás állítgatásával urrá lettem.
A PCB-t autolevellerrel "szinteztem", de túl mélyre eresztette a tűt, a nyoma majd 1mm lett. A tű 0.2mm-es. A G kódban z - 0.04mm. Erre megy amit az autoleveller módosít. Ezután megy mélyre. Leveller nélkül a nyom 0.2mm, éppen átér a rézen, de a parányi szint eltéréseket nem tolerálja. Mit nem állítok jól a levelleren. Korábban, persze kissebb lapon jó volt. Ha valaki a jobb oldali sáv müködő adatai megírná, az nagy segítség lenne. A leírások mindenről írnak, csak ezekről nem. Előre is köszönöm a segítséget.

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.

Segitséget szeretnék kérni az alábbi problémában. CNC  kis marógépemen cseréltem a vezetékeket és az x és az y irány végálláskapcsolóiról leestek a ráragasztott cimkék, hogy pontosan hova is kell őket bekötni, pontosabban mindkét tengelynél az egyik oldali végálláskapcsolót bekötöttem, de a szerelés végén kezemben maradt ugyanennek a két tengelynek a másik oldali végálláskapcsolóirol jövö két vezeték. Ezeket párhuzamositsan ugyanazon tengely másik oldali végálláskapcsoloival?
VAgy van valami javaslat, hogy hogyan keressem meg a helyét?
Teljesen zöld vagyok az elektromosság terén.

Jenő

RJancsi

Hogy "sorosítsd" vagy "párhuzamosítsd" az egy tengely két végén levő kapcsolókat attól függ, hogy alaphelyzetben nyitott (NO) vagy zárt (NC) bekötésűek. Ha végállásnál zárnak, akkor párhuzamosan kell kötni őket, hiszen egyszerre a kettő biztos nem fog zárni, ha végállásnál nyitnak, akkor meg sorosan, hogy bármelyik nyitásánál megszakadjon az áramkör.

kijy8hc3f

RJancsi

Sziasztok! Van egy 3 fázisú IMI motorom, aminek az adattáblája olvashatatlan. Van rá valami módszer (pl. tekercsellenállás), hogy legalább nagyságrendileg kitaláljam mekkora a teljesítménye?

Szalai György

Rabb Ferenc

Primitív és mérsékelten megbízható módszer, de próbáld meg a méretei alapján megsaccolni.

RJancsi

Köszönöm mindkettőtöknek! [#worship]

RJancsi

Újabb kérdés a hozzá nem értőtől. Ha egy 230V-os behúzótekercsű kontraktort 12V-al szeretnék vezérelni, akkor használhatok SSR-t? Ha igen, ilyenkor kell-e diódát kötni a behúzótekerccsel párhuzamosan? Vagy inkább használjak sima 12V-os relét ami a 230V-ot kapcsolja?