Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Természetesen használhatsz, de legalább 400V AC-re alkalmasat.

A behúzótekerccsel semmiképpen ne köss párhuzamosan diódát mert maximum 20ms lesz az élettartama. Helyette egy 275V AC varisztor jótékony hatással lesz az SSR egészségvédelmére.

RJancsi

Igen, privátban már megkaptam a "fejmosást" a váltóáramú tekerccsel párhuzamosan kötött dióda miatt. [#nyes]

PSoft

Váltóáramú dióda????? [#nyes]

Rabb Ferenc

Váltóáram, az mi? Váltóláz az van és váltakozó áram... [#integet2]

PSoft

PSoft

Rabb Ferenc

Ezt vagy jogász írta vagy énektanár.

De más szakmáknál is vannak már-már a szakmai sovinizmus határát súroló kötöttségek. Pl a vasútnál a tilos jelző nem piros színű hanem vörös. Piros a pipacs.

Vagy a vegyészek ha kevernek valamit azt jobbra keverik, a gyógyszerészek pedig balra.

PSoft

"Fizika-8. évfolyam/Elektromágneses indukció/Váltakozó áram."
Tehát, ha tetszik, ha nem...tananyag!!! [#rinya]
Attól persze még, írhatta jogász, de akár...énektanár, vagy épp egy teknővájó is.
De mindenképp olyan, aki legalább...írni tud.

Rabb Ferenc

Kiszálltam még mielőtt belém szállnak...

[#t201p48122#]

RJancsi

Én kezdtem a témát, lehet, hogy nekem kell lezárni. Ebbe nehéz belekötni: itt az igazi váltóáram![#nyes]

PSoft

Szinte látni az izmok feszülését! [#nyes]

n6xdwssa

Szeretnék megkérni egy admint, hogy az "Adok-veszek-cserélek. CSAK ÁRMEGJELÖLÉSSEL!" bénán feltett foglalásomat (130549) törölje.
Köszönöm.

t62d6ha2b

Tisztelt Urak!

Egy dalander motort kellene előre-hátra, gyors-lassú üzemben működtetnem.
Készítettem egy rajzot, kérdésem, hogy jó-e ez így? Lehet-e SSR-eket így kötni? (Csak az erősáramú részt rajzoltam.)  
Válaszotokat előre is köszönöm!

RJancsi

Még nem mélyedtem el benne de az már most nem értem miért van a "T" fázison két SSR párhuzamosan kötve?

jani300

A W1-W2 közti hídalás a motoron az szerintem hibás a rajzodon ! Az értem hogy egy fázisban nem szükséges a fáziscsere .