Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Esetleg tudja valaki, hogy ez a rész mi célt szolgál?

dezsoe

Védi a kapcsolóüzemű tápot a visszafolyó áramtól, ami leginkább az ott levő nagy kondiból érkezhetne. A kondi a hirtelen terhelést egyenlíti ki. A graetz-ből csak egy diódát használ, de azt rendesen hűtve.

Arany János

Arany János

Egyébként elképzelhető, hogy a táp csak "félig halt meg"?
Az eddig beállított sebességet nem tudja elérni a gép!
Kisebbre állítottam a végsebességet (G0) és így már végig dolgozta az egész délelőttöt.
Mit javasolnál? Maradjon kapcsoló üzemű, vagy jöjjön a hagyományos?

PSoft

Igen, a HP-nél is ott a center pin.
Most egy öreg HP Compaq 6710-ről írogatok, annál is így van.
Előbbre volt a töltőjével problémám, másik -idegen- töltővel ugyan elindult a gép, de nem volt töltés vele.
Kénytelen voltam az eredetit "megjavítani". :)
Szerencsére a két púpos/kidurrant kondi cseréjével megjavult és azóta is tölt rendesen. [#eljen]

dezsoe

Nem hiszem. Viszont meg tudod mérni, hogy a névleges feszültséget leadja-e a táp, amikor mozgatod a gépet. Esetleg érdemes a graetz előtt és után is mérni. Nem hiszem, hogy elfőtt volna, inkább a sarukról tudom elképzelni, hogy kontaktosak legyenek.

Én személy szerint trafópárti vagyok, de ettől még remekül működnek kapcsolóüzemű táppal is gépek. Hogy érdemes-e cserélni, azt nem tudom megmondani. Ugyan nem az én asztalom, de valószínűleg hallottam volna róla, ha túl gyakori lenne a táphiba ebben a szekrényben.

3vv2btrhv

Alsó felső fűtés , szekciónált .Az anyag mozog . https://youtu.be/VY2YSlE154s?t=55

Arany János

A kivezetésnél 48V, lent a DSG3-nál 47,5V.
De gyorsuláskor nem tudja elérni a végsebességet!
Mivel ezen nem akartam állítani, ezért vettem vissza a max. sebességet és így már megy.
Nekem laikusnak úgytűnik, hogy nem bírja elég ideig a nagyobb terhelést.

ywathzay

Ezt láttad, szerintem ezek vákuum pufferek.

Arany János

Elnézést kérek!

DG3S a vezérlő!!!

TBS-TEAM

Nem szorul véletlen a mechanika?
József

3vv2btrhv

Szerintem ez a fűtés .

Arany János

Mindkét tengelyen egyszerre?
Ezt ellenőriztem először!
Van elektromos kuplung is.
Rendesen elengedi a gépet.

MoparMan

nem tölt, mert a döglött akkuval nem tud mit kezdeni.
a dell - mint a videóban - mást ír ki ha nem tud kommunikálni a töltővel

u6p5jr23k

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni kompresszor témában.
Csonka TK200 kompresszor szívószelep zömítve volt rögzítve, ahogy a csatolt képen is látható.
A kérdésem az, hogy szükséges-e külön rögzíteni, vagy elég csak lehúzni. Esetleg menetrögzítő?

Köszönöm!