Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Arany János

Szivesen megmutatnám a telcsin a híváslistát!
Egyik általunk ismert telefonszámon sem vette fel senki, és azóta sem csörgetett meg senki!
Meghalt a kapcsitáp a tőlük vásárolt dobozban és produkált furcsaságokat a venti cserélése után!

dezsoe

És én ezt honnan találtam volna ki? A kérdés annyi volt, hogy tud-e valaki telefonszámot. :)

Arany János

Napi 10 órában dolgozó masináról van szó!
Sikerült nélkülözhetetlenné tennem! (ami mostanra némileg egy kicsit hátrányos lett számomra)
Ha baj van, nem várhatok a sültgalambra, megpróbálom megoldani magam.
Így az volt az első, hogy minden telefonszámot kipróbáltunk amit ismertünk mielőtt a Fórumra írtam!

Arany János

Közben agyalgatok:
Ha szeretném leváltani a kapcsolóüzemüt, hagyományosból elég lenne az egyenirányítás, vagy kellene a kondenzátor is?

TBS-TEAM

Kondi mindenképp kell. 4700uF--->felfele
Csak egyenirányítással (Graetz híd) alkalmazásával 100Hz brumm fog ráülni az egész vezérlésre ami váratlan jelenségeket produkál majd.
József

PSoft

Ugyanaz a gondom, mint a videón látható "kollégának".
Egy Dell inspiron 15 3521 laptop, ami nem látja az akkumulátort.
A videón látható 2:08-tól, hogy az akku csatlakozójánál kiforraszt/kivesz egy smd alkatrészt és utána "minden ok."

Mit is csinált/hekkelt Ő, az alkatrész kivételével, hogy utána már látja a bios is és az op. rendszer is a gép akkumulátorát? [#nemtudom]

dezsoe

Látom, tegyük fel, hogy el is hiszem (van benne vágás, akármi is történhet közben), de nem értem. A probléma, ugye, nem az, hogy nem látja az akkut, hanem, hogy nem gyári a töltő, ezért a töltést kikapcsolja a gép. Eddig oké, ez így működik, mivel többféle töltője is van a Dell-nek, a töltő központi lábán lekérdezi, hogy hány wattos és aszerint tölt. Ha nem Dell a töltő, akkor nem válaszol (vagy nem helyesen), ezért inkább nincs töltés. Eddig érthető.

Amit nem értek az az, hogy kivesz egy (feltehetőleg) ellenállást, amin keresztül a gép az akkuval beszélget. (Kikockáztam, oda megy a fóliacsík.) Ha nem tud az akkuval beszélni, akkor elfogadja az idegen töltőt? Mi van?! [#nemtudom]

MoparMan

nem teljesen így van. akkor is tölt, ha nem gyári a töltő, vagy nem felismerhető vagy 65 helyett csak 45W-os. csak a biztonság kedvéért nem vesz fel belőle ennyi áramot. a gép működik, valamennyit tölt is.
Az alábbi videóban az akkuk érzékeléssel/kommunikációval van a baj, azt orvosolja. Valószínűleg rövidzárban vannak a kiszerelt alkatrészek, így kivéve őket, úgy ahogy működik. nyilván az elfogadható javítási mód a cseréjük a korrekt működéshez

PSoft

Talált videó ez is -meg még több is-, kutattam a hiba megoldása után.
Szóval, ugyanez a hibajelenség nálam is, ugyanaz a lentebb linkelt dell van nekem is.
Gyári a töltő, gyári benne az akkumulátor is.
Amikor kb. két éve félretette az előző gazdája, nem volt ilyen gondja.
Azóta a gép be se volt kapcsolva.
Most bekapcsolásnál, már a bios is azt mondja nincs akku és az op. rendszer is ugyanezt mondja, így nem is indul el a töltés.
Az akkut levéve a gépről semmi gond, nem reklamál, föláll az op. rendszer, -ott sincs reklamáció- asztali gépként akku nélkül is teszi a dolgát.

A töltőt a gépre dugva villog a fehér led ami a töltést jelzi.
A gépet bekapcsolva már az elején reklamál a bios, de az ajánlott F1-el hiba nélkül föláll a rendszer.
Butolás közben a villogó fehér töltésjelzés átvált villogó fehér/pirosra és utána úgy is marad.
A gépet kikapcsolva viszont, nem jön vissza a töltést jelző fehér led villogása, sötét marad.

MoparMan

könnyen lehet, hogy a 2 év alatt mélykisütésbe ment az akku. legtöbbször innen már nem is éled fel

PSoft

Én se igazán értem, ezért kérdeztem. :)
Mondjuk én eddig azt sem tudtam, mi a funkciója a harmadik -középső- tűnek a töltő csatlakozójában.

Biztos van vágás a videóban, látom én is.
Én mondjuk azt is kivágtam volna az Ő helyében, mikor a pákával "bénázik". :)

Elég silány a videó minősége de én úgy látom, mintha ott három párhuzamos ellenállás lenne, amelyekből az egyiket vette ki.

Egyébként az én gépemet nézve, szét se kell ennyire dönteni mint ahogy Ő tette, hogy a kérdéses alkatrészek pákával hozzáférhetőek legyenek.
Elég, ha a billentyűzetet kibillentem és hozzáférhető a töltőcsatlakozó környéke, a három ellenállással együtt.

PSoft

Erre is gondoltam már... :(

Arra van esély, hogy a pakkot kibontva, a cellák cseréjével ismét jó lehet?
Nincs más korlát -pld. üzemóra, vagy valami más- az akkuban levő elektronikában? [#nemtudom]

dezsoe

Nem tölt az, oda van írva. (És komolyan is veszi, amit kiír.) Viszont megy a gép a töltőről. A HP dettó ugyanez. Az újabbak már talán egy kicsit kevésbé érzékenyek a töltőre, főleg az újabb HP-kra jellemző, hogy ugyan még center pines a töltő, de már idegen töltővel is megy. A Dell egyelőre még makacsabb. :)