Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

konvoid

Szalai György

Na megvan. Hátha még érdekel valaki mást is.
Ez a DIN 5481 : 2005 SERRATION SPLINES szabvány szerinti úgynevezett ,,Serrated shaft".
(A szabványból sajna nem találok ingyen letölthetőt.)

Szalai György

Igen, ez lenne a csúcs, de nem engedi látnom, vagy letöltenem a .pdf-et.

PSoft

Ha nem találsz más lehetőséget, INNEN oldalanként kép formátumban(jpg) le tudod tölteni.
Elég jók, olvashatóak/értelmezhetőek a letöltött képek.
Nem tudom hány oldal/kép lenne összesen...

PSoft

Nem vészes...nyolc lap az egész.

PSoft

De nem is kell vele "bíbelődnőd", itt a nyolc kép  DIN 5481.

fn47xk7ei

Találós kérdésnek is megfelel, legalábbis nekem rejtvény ezeknek a piktogramok jelentése. Ismeri valaki a Messer által használt jelölések jelentését?[#nemtudom]

Szalai György

svejk

Ha nem titok mit fog hajtani, hogy ragaszkodsz az eredeti tengelykapcsolathoz?
Vagy estleg csak szimpla ismeret bővítés a cél?

Szalai György

fn47xk7ei

Lehet tippelni is a funkciókra mert nekem több kapcsoló jelzése is elég homályos.

giui0w457

Segítséget szeretnék kérni. Van e olyan a fórumon aki dolgozót vagy ismeri a Powercontrol gépeket.Én  vettem egy ilyen gépet nincs sok tapasztalatom hozzá. Ezért kérném a segitseget benne. Csatolok képet a gépről. Köszönöm a segítséget.

Sz.Andris

Sziasztok,

még korábban vettem használtan egy fémipari szalagfűrészt, de eddig nem igazán volt időm foglalkozni vele. Ma délelőtt megpróbáltam vágni vele anyagot és a mellékelt videón látható "ugrálást" produkálja:
https://we.tl/t-ciOpaUFTDx

Amit eddig volt időm megnézni:
- Hajtómű tengelye nem lóg, a tengelyen a kerék jól illeszkedik, nincs kiverődve.
- A feszítő kerék csapágya jó, zaj nélkül és könnyen jár. Ennek a dőlésén picit állítottam is, így tökéletes pozícióban szalad a fűrészlap.
- Az oldalsó csapágyak hézaga jó, oldalirányba nem tud mozogni a fűrészlap. Az oldalról támasztó csapágyak könnyen járnak, jó állapotúak.
- A lap a satu felfekvő síkjához képest derékszögben áll.
- A lap zsír új, de a régivel is ugyan ezt csinálta.
- Mérőórával néztem a kerekek ütését, és sugár irányba a feszíthető kerék kb. 16 századod üt, a hajtott ~70 századot. Oldalirányú ütést nem mértem, de a hajtott szemmel látva is üt egy minimálisat (a feszíthető szépen szalad). Szétszerelés során úgy tapasztaltam, hogy a fűrész gyári állapotú, nem "mókolt", szóval valószínűleg ez új korában is ilyen gyatra volt. A hajtómű tengelyén mérve max. fél század az ütés, szóval görbe tengely kizárt. Érdemes lenne őket felszabályozni, vagy ilyen jellegű fűrészeknél ez nem probléma?
- Ha "üresbe" teszem a hajtóművét, kézzel hajtva is szépen szalad a fűrészlap, nem akad sehol, nem nehéz átfordítani. Sőt a lendület viszi tovább. Természetesen feszített kerék mellett.
- Ha nincs fogásban a lap, akkor az egész fűrész gyönyörű szépen, rezgés nélkül üzemel.
- Derékszög mellett leengedve a fűrész keretét (150mm-es derékszög), kb. 0,8mm tér ki a síkból a fűrészlap.

A lapot a felső élén támasztó csapágyat még nem volt időm jobban megnézni, amennyire odafértem kézzel forgatva jónak tűnt, ki még nem volt időm szedni.

Van valakinek hasonló jellegű tapasztalata? Mi tud ilyen hibát okozni?
Amúgy ez a pattogás / ugrálás főleg akkor nagyon durva, amikor a lap vágás kezdetén megérinti az anyagot. Olyan, mintha függőleges irányban ütne a fűrészlap???

Üdv,
Andris

konvoid

Fürészlap fogai jó irányba állnak?
Igaz hülye kérdés volt, de úgy néz ki mintha fordítva lenne.