Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Próbáld meg ezt az anyagot lefektetve vágni.
Szerintem meg fog szűnni a jelenség.
Ez olyan, mintha a fűrészlap fogazata helyenként ki lenne töredezve.

Sz.Andris

Sz.Andris

Zsír új a fűrészlap, szóval nincsenek kitöredezve a fogak. Ha fektetem, akkor is pattod. Tömör köracél vágásánál is ugrál, de főleg amikor megkezdi. Ha már anyagban van, akkor sokkal jobb, de messze van a jótól.

mex

Ha fordítva rakná fel, akkor a fogak felfelé állnának.

Mindenesetre nálunk egy 300-as optimum van, jóval súlyosabb a keret, de nagy előtolásnál ha nem is ugrál, de rezonál, ha nincs a vágandó anyag rendesen rögzítve.

konvoid

A helyes fogosztás kiválasztása
• Az alapszabály, hogy az anyagba egyszerre legalább 3 fognak kell bevágnia.
• Ha túl sűrű a fogosztás, a vágás minősége javul, sebessége azonban csökken, és az előtolást is csökkenteni kell.
• Profiloknál a falvastagságot duplán kell számolni. Kötegelt vágásnál az anyagvastagságok összeadódnak.

konvoid

"Ha fordítva rakná fel, akkor a fogak felfelé állnának"

Miért is????

fn47xk7ei

Az én szemem itt akadt meg.[#zavart2]

konvoid

Tudnál felrakni fényképet a szalag fogairól?

fn47xk7ei

... ha nem fordítsa ki a lapot. Kicsi zavar került a gépezetbe.

fn47xk7ei

" Az alapszabály, hogy az anyagba egyszerre legalább 3 fognak kell bevágnia." Így van de itt valószínűleg ez sem valósul meg.

Sz.Andris

Konkrét képet csak holnap tudok, mert reggel megyek ki a műhelybe. Viszont biztos, hogy jól van felrakva, szóval nem itt lesz a hiba. Addig is egy "művészi" kézi skicc a fogak irányáról. Ha fordítva raktam volna fel, akkor kb. 5 percig vágtam volna ezt a darab vasat, ha egyáltalán átvágja.

Sz.Andris

Ha tömör anyagot vágok D60 köracél, akkor is ugrál. Persze jobb sokkal a videón láthatónál, de ami gépet eddig láttam, egyik sem produkált ilyen rezgést. Általában bekezdésnél a legrosszabb. Sokszor szó szerint lepattog az anyagról. Szinte már félek, hogy valami eltörik. Vágtam vele fektetve 100x10-es laposvasat, na azon brutálisan visszapattogott bekezdésnél. Ha bekezdésnél kicsi az előtolás, akkor még durvábban pattog.

2 fajta lapom van hozzá:
1. Ami a videón van, az egy bimetál fűrészlap, viszonylag nagyobb a fogosztása.
2. Van hozzá sűrű fogosztású is, de az is elég borzalmas, mikor megkezdi az anyagot.

Fogosztásokat holnap megmérem.

Miki2

Nézd meg, hogy a billenő csapszeg illesztése megfelelő-e.
Annak legalább H7/j6 illesztésűnek kellene lennie.
Nem kotyoghat, nem lóghat.

Sz.Andris

Reggel rámérek! Próbáltam kézzel kotyogtatni, de viszonylag nehéz a szerkezet, szóval nem igazán éreztem, hogy van-e játéka.

Sz.Andris

Egy másik kérdés. Nincs véletlenül valakinek SKODA SUR 350-hez gépkönyve? Illetve annak is nagyon tudnék örülni, ha a gép oldalán lévő adattáblákat valaki le tudná nekem fotózni. Került hozzám egy ilyen szörny, viszont erről sajnos az egyik hiányzik, a másik pedig nem olvasható. Menetvágás így kissé problémás...

Ezekre gondoltam: