Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kijavítottam a képben is, utólagos engedelmetekkel és elnézést, ha emiatt valaki a szervókról a léptetőmotorokra akart áttérni, látva az eredményeket.[#circling][#circling]

pa0n9mw

Üdv
Mondjátok már el nekem lécci, hogy miért "buggyan" meg az emulzió?
A megadott arányba keverem és pár hónap után a teteje összetúrósodik, az olaj kitapad az edény  falára, csúnya barnás szine lesz.
Régebben volt hogy kint hagyam egy liternyit és megfagyott, akkor annak tudtam be ezt a jelenséget.
Ezzel nem történt semmi ilyen, lehet hogy rendszeresen használni, kevergetni kellene?

köszi

végyé

zczzn9622

Úgy okoskodok hogy a víz olaj emuzióba gyáilag tesznek valami szappan szerü anyagot hogy a víz és olaj között kémiai kötés legyen ha házilag készíted ez lehet a hiba...

pa0n9mw

Üdv
De hát ez direkt emulziónak való olaj

végyé

279nwbpsa

Szia!
Tegyél bele trisót,akkor nem buggyan meg.

s7manbs8

Egy kis ábrázolás, a tekercsben kialakuló áram és idő összefüggése egy adott táp feszültség és induktivitás, illetve tekercs Ohm-os ellenállás esetében, az előzőkben említett adatokra:

http://belaworld.extra.hu/step_calc/coil_current.jpg" border=0>

s7manbs8

Ha arra az időpontra vagyunk kíváncsiak, mikor éri el a megadott feszültséget alkalmazva, és Ohmos ellenállás és induktivitás értékekkel rendelkező tekercs a kérdéses áram értékét,akkor a következővel számolhatunk:

http://belaworld.extra.hu/step_calc/calculation.jpg" border=0>

s7manbs8

Még egy érdekesség, hogy egy ilyen motort egy pwm-es vezérlővel hajtva, a szaggatás frekvenciája belesik szépen a hallható tartományba, tehát ott fog zizegni a fülünkbe, mert szükséges neki annyi idő a gerjesztéshez, hogy előálljon a kívánt nyomatéka, és a Toff idő még ehhez hozzátesz valamennyit, ami miatt még ettől is kissé alacsonyabb frekvencia jön ki.

s7manbs8

http://belaworld.extra.hu/step_calc/pwm_freq.jpg" border=0>

pa0n9mw

Üdv
Mennyi só kell bele?

végyé

4um5b65d

Folyamatosan használni, levegőztetni kell. Sok emulziós olaj könnyen bomlik kémiailag. Igazság szerint semmi szennyező anyagnak nem szabadna bele kerülnie, de ezt mint tudjuk lehetetlen.  
Talán a legjobb a piacon Shell-nek az olaja, de azt nem kapod meg bárhol, ami könnyebben beszerezhető és ez is igen jónak számít az a MOL EMOLIN 120-as olaj. Én is ezt használom és meg vagyok vele elégedve. Elég sok fajtát kipróbáltam és ennél maradok. Ez 10L-es kiszerelésben kapható.

279nwbpsa

Szia!
Úgy kb. 1"evőkanállal" tehetsz kb.5L bekevert emulzióhoz.
Egy kevés langyos vízben nem árt feloldani előtte a trisót.

ywathzay

Én most MOGUL gyártmányút vettem. 11E párszáz forint 10L, a MOL pedig 17-18E körül van 10L. Szerintem ez is nagyon jó, 3-8% keverési arányt ír, nagyon jó "olajos" kis százalékban is.

4um5b65d

Azt nem ismerem. Mennyi ideig tudod használni az emulziót csere nélkül? (Csak utántöltéssel)