Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Akkor a németek a hülyék...

ukcge40u

Pedig az.
De most eszembe jutott valami, talán hétvégén összerakom.
Majd meglátod, hogy ami nálam fényes, az sima is. Általában... :)

000000000

A képen látható tábla múanyagból van gravírozva. Ezt fémbe kellene gravírozni. A hossza 180mm.
A foto alapján meg lehet valamivel csinálni?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.10.14/DSCF2243.jpg

000000000

Szia
Én szívesen segítek, corelba rajzolnám meg. Ha küldesz méreteket, el is küldöm a vektorost.( max holnap reggel). MI lenne jó neked? .dxf, .dwg, .ai, .eps ?

000000000

A méreteknél arra gondoltam, hogy a szöveg, vagy a tábla hossza a 180?
Egyébként sokat rajzoltam fotó alapján már, legutóbb az old Ikarus logót.

ukcge40u

Ma reggel berobogtam, és rájöttem, hogy ostoba módon hülyét csináltam magamból (ehhez úgyis értek...).
A számok jók a rajzon, de a jelölés... [#falbav][#falbav]
Az Rz témákban írottakat szégyenlem nagyon, mert az én baromságom, hogy nem emlékeztem.
A jelölés háromszöges pipa, nem Rz.
És  még így visszaolvasva sem jövök rá, hogy miért ragadtam le az Rz-nél.
Arra meg végképp nem tudok rájönni, hogy miért csinálom ezt magammal...

...idióta, béna barom vagyok...[#wilting][#shakehead][#idiota][#kuss][#lama]

ukcge40u

Ha valamibe megint belepofázok, akkor oltsatok le, mielőtt hülyeséget beszélnék, megint...[#violent][#kuss][#gonosz3]

D.Laci

000000000

Szerintem mivel a kép döntve lett lefotózva, talán egyszerűbb megrajzolni. 13 perce csinálom, és kész a 80 %-a a vektoros rajznak.  AC-be nem tudok még nyomulni, talán a 23.ai tanfolyam után meg tudom már myitni, de egy darabig még maradok a corelnál. Kb 9 éve használom. Fejezzem be a rajzot, vagy van egyszerűbb is?

000000000

A tábla hossza 180mm. Nagyon köszönöm a segítséged, az e-mail címem jó a nevemre kattintva.Azt hiszem az Art Cam- nek jó a dxf formátum. De az is érdekelne. hogyan csinálod, hogy tanuljak(tanuljunk) belőle.

D.Laci

Ha rajzolni kel akor is aban tegye amivel a szerszápályát elkésziti, így a Corelt kilőném.

000000000

Kösz Laci!!! De hogyan, az Art-al még csak szerszámpályát tudok generálni.

000000000

Bocsássátok meg a tudatlanságomat, de nem jól gondolom hogy az Ac-nek a vektor- az vektor, attól függetlenül hogy miben lett szerkesztve, vagy csak egyszerűbb a "saját" vektorosára marópályít generálni?

000000000

A Corelbe, ebben az esetben simán rajzolok egy téglalapot 180 mili hosszút, beimportálom a képet, éás addíg kicsinyítem amig a legszélesebb pontja akkora nem lessz, mint a tábláé. Ebből arányítással megvan a magasság is ( a képen láttszik hogy kb mennyi), ekkor megrajzolom az alsó dobozt, azt lekerekítem, csinálok egy belső kontúrt, széttöröm, combájnolom, és kész az alsó lekerkített szövegmező. A felsővel ugyanezt megcsinálom, az alsót kitrimmelem a nagyból, és kész a keret is.
Az engineer feliratot leírom, és keresek egy hozzá hasonllító betűtipust. Abból némi torzitással xy irányban keb megvan a szöveg, de azután CTRL+Q, görbévé alakítom és ami nem stimmel arra rásegítek sarokpontáthelyezéssel. A felső szöveget ( vacsi után) Úgy csinálom, hogy rajzolok 1 négyzetet, CTRL+Q, sarokpont besűrítés és áthelyezés, mivel a betű tök egyszerű, még kb 120 perc vacsi után, és megy az emil.

000000000

Elég részletesre sikerült, viszont konyhanyelven írtam[#smile]