Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Így van, jelen esetben azonban a zárójel nem befolyásol semmit, mivel a szorzás miatt amúgy is előbb kell elvégezni, az összeadást kivonást pedig nyugodtan lehet keverni, nem szabad hogy más eredményt kapjál.

D.Laci

12-19+7=0

12+-19++7=0

-19+7=-12
12+-12=0

svejk

Ej, de barom vagyok én meg először összeadtam -mert az könnyebb- hogy  19+7...
De hát -19+7 -et kellett volna  [#falbav][#rinya]

Ezer köszönet!!!!

svejk

Tehát a helyes érték:  1:12 a kúposság.
(köszönöm egy önszántából száműzetésben levő fórumtagtnak)
Egyébként benne van az SKF katalógusban csak nem vettem észre.

8bbxs0sh7

Meg tudná valaki mondani hogy milyen felületi érdesség érhető el sima AL öntéssel?

8bbxs0sh7

Szeretnék egy rajzot küldeni az öntödébe , nem csiszoló papírt , de nem is tükör felületet szeretnék öntetni. Nem tudom milyen végletek között dolgoznak öntészettel. Kösz a segítséget!

ukcge40u

Nagyon változó lehet a minőség, függ az alutól is, és a módszertől is. A formától nem különben.
A végletek a csiszolópapír, és a tükör között vannak.
Van sima homokforma, belelöttyintik, és kész, De van percíziós öntés, ahol még a formát is forgathatják öntés közben. Annak a formának tükörsima a fala. Bár, ez már inkább alufröccsöntés...

Ez így nagyon általános kérdés, pontosítani kellene. Mihez, milyen aluötvözetből, milyen nagy, mennyire bonyis forma, esetleg vákuumöntés, vagy nagynyomású (fröccsöntés), stb.
A formától is nagyban függ a felület, homokforma, vasforma, agyag, esetleg más anyag.
Miből van a pozitív forma, hány helyen öntöd meg.

Mekkora tűrése legyen, lesz-e utánmunkálás, kell-e valahová ráhagyni.

Ezeket nem árt sejteni legalább.
És én még nem is értek hozzá...[#falbav][#banplz][#vigyor3]

43pbwjg8s

valamit azért mondj arról az alkatrészről tényleg!
Nagyon nem mindegy.
Kezdjük alapból a befoglaló méreteknél!
Utána a funkció.
Utána a darabszám.
Poto, vagy széria?
Aztán lehet egyezkedni mivel mit érdemes egyáltalában, mert egy akár pármillió eurós nyomásos öntőszerszámot nem biztos kifizetnél egy pár darab alkatrészért.

De rengeteg kérdés van....
Csak akkor kezdjük el valahogy! :)

43pbwjg8s

Mennyire fontos (funkcionális?) a külső felület minősége?

ukcge40u

Kis segítség a viszonyításhoz:

Magára valamit adó drehás Rz 1,6 Rz 3,2 felett nem ad ki a kezéből darabot. Az Rz1,6 általában általános felületiérdesség-tűrés a csapágyméreteknél, valamint a Hh7 tűréskategóriánál, tehát pár századnál.

Amivel én még szoktam találkozni, az a Rz 12,5, ami nagyolt/mart felületnek felel meg, de a smirglitől még messze van.
Ez fölött én meg nem dolgozom, így érdemben írni sem tudok róla sokat.

ukcge40u

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sanzistift/%e9rdess%e9gt%e1bl%e1zat%20%5b800x600%5d.jpg" border=0>
Hátha segít.
Ebben pont nincs Rz, de most másom hirtelen nincs.
A gúgli is jóbarátja az embernek... :)

ukcge40u

Szemem sincs, mert ott van benne...[#falbav][#falbav][#falbav]

8bbxs0sh7

Hangszóró kosarat szeretnék öntetni. 300 átmérő 70 magas kb 1-1.5 kiló Al kell hozzá és aki látott hangszóró kosarat az eltudja képzelni a minőséget és formát.  A mart felülettel megegyező minőség bőven elég. Lehet rá kellene kérdeznem az öntödére hogy milyen technikájuk és árfekvésük van :-) Igazából azért kérdeztem hogy mit írjak a rajzra átlag érdességnek, kiemelt meg úgysem lesz rajt. Szerintem öntészetileg nem egy nagy villanás egy ilyen sima egy oldalt tápozva kiolvadómintával megoldható. Gondolkoztam hogy itthon is megoldható de ha jó árat mondanak akkor nem kínlódok a dologgal. Az anyag egyébként AlSI ötvözet,mezei öntött aluminimum minden egyéb fűszertől mentesen  
http://imagerz.com/QEQVXUtvAwIABQ9LEgVR

43pbwjg8s

Na ne hülyíccsé mán!
Azért az egykicsit talán durva lenne egy Rz4-es köszörült felülethez.....
Le is lakkozza?