Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

AlSi ötvözet????
Milyen?
MErt ebbe még bőven belefér akár a nyomásos (AlSi9Cu3), de akár a homok (AlSi9MgSt6) általánosan használatos anyag is.
Ugyhogy ez még messze nem határoz meg dolgokat!

Minőség, darabszám?
Én most a darabszám után érdeklődnék előbb mielőtt továbbmegyünk.

A méretek alapján a szabványból jól kiszedhető (holnap benn megnézem neked mert ez itthon most nincs) hogy milyen mérettűrésbe tartozik egy ilyen méretű alkatrész mondjuk homok, nyomásos, vagy finomöntvény kategóriában.
Abból láthatod, hogy melyik az a melyik a legolcsóbban hozza a neked szükséges méretminőséget.
Akkor lehet kötni a felületminőséget is hozzá.

Egyébként a rajzra soha nem írunk felületi érdességet öntésnél. Ezt a technológia és az anyagszabvány, valamint a szállítási kondíciós szabványok szabályozzák le. Ezek szoros összefüggésben készülnek általában.

De rosszul mondom:
Van általános felületi érdesség az pedig az "r" vagyis a megmunkálatlan jelölés. :)

Ami érdekes az inkább a porozitási osztály. azt szokás általánosan megadni. mondjuk egy Pk4 megfelelő ha nincsenek tömítési szempontból kérdéses helyek. Szerintem itt nálad nincsenek ilyenek. Ez a Pk4 bőven elegendő.

Holnap tovább keresgélek neked, hogy mikkel lehet meghatározni a felületminőséget öntvények esetében.

43pbwjg8s

jah!
A darabszám azért érdekel, mert kis szériában (esetleg pár darab) lehet tudok valakit ajánlani aki szépen öntet.
A formát Ő készíti.

43pbwjg8s

Egyébként azon gondolkodok, hogy itt állandó vibrásió révén neked a homok öntött technológia lenne az ami (legalábis ebből a szempontból és nem utolsó sorban az ár szemponjából) jó lenne.

De ha mér az öntödével akarsz beszélni, akkor szerintem tök felesleges amit lenn leírtam. Te mér kiválaszottad hogyan is akarod.
Akkor viszont konzultálj az öntővel, mert a legmeghatározóbb a felületminőségben az általa alkalmazott helyi technológia. Ez fogja megadni azt az elérhető legjobb felületminőséget amit előírhasz.
Annál ugye hiába próbálnál jobat előírni. :)

43pbwjg8s

Egyébként Rz100 esztergált.
Rz25 finomesztergált
Rz4 köszörült.
Alapvetően.

43pbwjg8s

Öntvénynél csapáygfelület megmmunkálásakor bőven elegendő a Pk3/Rz16 esetleg Rz10.
És ez már megmunkált felület!!!!

Rz10-el kényelmesen hozol olyan csapágyméretet amelynek százados tűrése van!

8bbxs0sh7

KisKZ! Nagyon kösz az eddigieket is! :-) Sajnos öntésben nem vagyok otthon, tehát minden infó érdekel. Pár darabos gyártásról lenne szó. De ezt a Pk porózitási osztályozást nem vágom. Esetleg nem tudsz küldeni egy öntészeti rajzot? Mik az alapvető dolgok amik kellenek rá feltétlen? Az anyagokat sem tudom miben különbözik egyik a másiktól, már mint amit írtál két AL ötvözet. Ha kell el tudom küldeni a rajzom már mint amit eddig megcsináltam belőle.

keri

Ha csak pár darab kell miért nem veszel kész hangszórót?

8bbxs0sh7

Mert éves szinten kell majd 40 darab remélhetőleg, de még sehol nem tart a dolog sajnos :-(

43pbwjg8s

Magánban beszélgetünk majd.
Az a gond, hogy azokat a speciálisan kidolgozott céges szabványokat nem adhatom oda mert eltörik a kezem (és ez lenne a legkevesebb) de nemzetközi normákat tudok mondani, (jó esetben adni is).

Példaként arra, amit kérdeztél, a felületminőségekkel kapcsolatos leírásokat az EN 1559-1 (1997-06) tartalmazza.
Persze éppen ez a szabvány nem elérhető nekem idebenn. :( Miért is ne.

De magánban elkezdhetjük az elejéről a dolgot.
Hogyan állsz a nyelvekkel? Német és/vagy angol megvan esetleg?

8bbxs0sh7

Német megy . Belső céges szabványok nem érdekelnek, először az egész technológiát szeretném felfogni és megtanulni. Ha gondolod van skype-om és MSN-em is mail címem frissadam@gmail.com itt válhatunk magánban infót elsőre.

43pbwjg8s

Csak kérlek légy türelmes, mert mostanság rengeteg dolgom van, így nem biztos hogy akár ma este összefutunk. Már másokkal is igen régen tudtam kommunikálni. Ha sokáig nem jelentkeznék (több mint egy hét) szólj kérlek rám!!

ukcge40u

Istenuccse, fogok fényképezni rajzot, meg kész darabot mellé. A németek hülyék, de ennyire?
Vagy én vagyok a hülye?
Igazából sosem foglalkoztam az érdességtűréssel, nekem az alu, meg a rozsdamentes darabok is csillognak, mint a salamon töke. (Danibá látta már, hogy mit művelek.)
Itt a két év alatt még nem jött vissza darab felületérdességi reklamációval.

De most ezt tényleg nem értem.
Belemenni mélyebben meg nem fogok, mert annyira nem is érdekel.
Most jut eszembe, a topicomban tettem fel képeket, valahol az elején alu darabokról.
Na, nálam az az általános.

ukcge40u

#49-es beírás.
A palást az simítva van (20as 8 élű keményfémmaró, fordulat 2500, tolás 200, oldalankénti fogás 1 tized), a sík lapok csak végig vannak zavarva.(63-as fej, alulapka 8db. Fordulat 6000, tolás 2000, fogás 2mm)

43pbwjg8s

Ha megnézed lenna táblát, amit Te említettél az már régen szuperfiniselés!
Nem hiszem hogy igy adnád ki a cuccot!
Egyébként odakinn szeretik használni az Rz-t, mint jelölést.
Ugye én is német cégnél vagyok, és mi is ezt használjuk.

4um5b65d

Ne bakker, attóóó mert fényes ,attóóó még nem simaliba a felület... :)