Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Döntött fotó perspektíva korrekcióra a PS jó. Tökéletesen szemből lefotózni valamit, ha csak nem kalibrált állványról csinálod akkor képtelenség.

000000000

Az oké hogy PS megcsinálja, viszont nekem meg ott a Corel szemem. Az se rossz. Néha a PS tényleg jó de ebben az esetben tovább tart megnyitni, mint arányosan rajzolni.

sanka74

Sziasztok! A mach miért nem érti a g41 és g42 kódokat? Vagy nem jól csinálok valamit? g42 x4 y4,mármint ha 4 mm a marósugár.

000000000

nem 120, csak 25 perc volt.

yb8iik8sz

Sziasztok!
Csak egy gondolat.: ha nem ragaszkodsz egy műszaki rajz pontoságához, akkor jpg to dxf, majd átléptékezed. 1perc

000000000

Ha műszaki rajz pontosságot akarsz, akkor be köll rakni Rhino háttérnek és rászerkeszteni a rajzot. A Rhino tud pontos méretre igazítani/forgatni hátteret is.

000000000

Ilyen logót már csináltam Rhinoban. Berakod háttérnek a fotót, rajzolsz egy megfelelő méretű lekerekített négyzetet, majd igazítással hozzáilleszted a hátteret. Ezután poliline-al ( S-nél spline-al de a CAM miatt célszerű körívekké konvertálni a végén, vagy még jobb ha 3 pontos körívekből és lekerekítésekből rakod össze)körberajzolod a MESA feliratot. A kis feliratot vagy beírod textként ( azt hiszem valamelyik ISO font ilyen) vagy azokat is megcsinálod négyzetekből és lekerekítésekből. DXF-ként méretezve vagy anélkül tudod menteni, ami alapján bármilyen CAM megcsinálja. Ennyi. Szvsz. max egy óra.

D.Laci

Egyszerübb. Nem kell exportálni, importálni mérethelyeséggel foglalkozni. térbelielhelyezés, esetleg lemaradvalami.

Parasztosan fogalmatva minek 2 nőt eltartani ha az egyik úgyis kevesebb szolgáltatást nyújt, és ezért megyek a másikhoz... :)

Vagy személy autoval árú után kajtatni csak azért mert joban szeretem. 1 plazma TV férbe, fordulok 50 szer mire megtelik a teherautó és majd uttána szállitom tovább az árut teherautóvel...

D.Laci

Azt hidtem , hogy a tanfolyamot te tartod már! :)

Megnyitod a képet, nem adsz megneki magasságot (Zmin, max 0), a képméretét köbsac belövöd 200mm szélesre.
Ball oldalt Bitmaps Tools menü 5. ikon (sárga) (Bitmap to Vector).
Kiválasztod milyen szint vectorozáljon.
Kicsit macerás, föleg hogy jpg-s a képed bmp-be kel menteni, és szemböl hogy ne torzuljon.
Lehet úgy is hogy ha megnyitod a képet kézzel körbe rajzolod.
Én RH4-el csinálnám.

D.Laci

Azzal kiegésziteném hogy RHArtal jobb minősőgű képpel egyszerübb az élet.
És hogy ha már RH akkor a kódot RHCam-mal csinálnám.

f35ezvjs

G°°grLelektronikus      
Hibát  

Ha valakinek Emailre írnék ez jön be vajion miért?
Not Found
A kért URL - / userinfo.php? azonosító = hobbycnc & uuserid = 1125511759 nem található meg a szerveren.

s7manbs8

Léptetőmotoros találós kérdés:

Egy 300 gcm2 inerciájú forgórészű léptető motor, aminek 1Nm állandó forgatónyomatéka van (tegyük fel az egyszerűség kedvéért), mennyi idő alatt gyorsul fel 1000 fordulat/perc fordulat értékre ?

D.Laci

Attol fűgg, hogy milyen gyorsan nyomod a step jeleket kifelé :)

s7manbs8

Hát igen, csak nem biztos, hogy a motor bírja követni, épp ezért kellene kiszámolni, mivel amit itt megadtam, az egy konkrét motor egyébként és mielőtt pl. vennék ilyet jó lenne tudni, mire számíthatok, pl. van egy konkrét mechanikám, aminek pl. meg tudom mérni , mennyi erő kell neki, a vezérorsó forgatásához, az már mutatna valami várható eredményt.

000000000

Ehhez mindössze 0.5 ms-ra van neki szüksége,
ha tényleg az 1Nm állandó gyorsító nyomaték
megvan a rendszerben.