Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Vedd figyelembe a tengely méretét is. Mérd meg mikrométerrel...

Kicsa

INA KH 1228/P/PP van ráírva.http://medias.ina.de/medias/en!hp.ec.br.pr/KH..-PP*KH12-PP;aXDq2fLfzDM8" TARGET=_fnew>Ezttaláltam róla de itt nem ír semmi ilyesmit. Vagy legalábbis elkerülte a figyelmem...
Egyébként nekem úgy tűnik hogy szemre elég nagy a hézag. Vagy csak csalóka? Mert nem tűnik úgy hogy a pár száad elég lenne..sőt...én olyan átmérőben 0,5 mm-t mondanék... :S  
köszi szépen

4um5b65d

Akkor valami baj van, ne is erőltesd a dolgot.
Bár szerintem nagyobbnak látod a hézagot mint amennyi valójában. Mérjél rá tolómérővel a két szemben levő golyóra...

Révész Richárd

Nincs azzal baj.Én is azt hittem de mégsem,nekem INA 1630-as van ez is lóg a tengelyen mikor nincs a házban,de ha belerakom akkor tökéletes.Igaz nem tudtam megfejteni hogy mitől.

4um5b65d

Ha 0,5 mm a hézag akkor baj van ! :)

Kicsa

Úgy tűnik hogy a probléma erre is és arra is 'húzódik'.
A csapágy golyósorát nem tudom megmérni pontosan mert 5 sor van benne így szemközti golyókat nem tudok mérni sajnos de adatlap szerint 12 mm. Viszont a tengely jóval 12 mm alatt van,tolómérővel mértem és ~11.4 mm-es.(sajnos olcsóbb fajta tolómérőm van,nem halálpontos :S) Ez oldalanként olyan 3 tized környéki eltérés,sajnos 'csak' nyomtatóból bontott tengelyek,nem tudok velük mit kezdeni. Viszont legalább megtudtam hogy átmérő ~18.96 mm-es lyukba kell bele préselni és akkor talán jó lesz a megfelelő tengelyre.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Üdv Kicsa

279nwbpsa

Vegyél edzett tengelyt!
A hidropress-nél,ilyen pici csapágyhoz pár ezerért biztosan kapsz.

4um5b65d

Sok az a 4 század mínusz. 18,98-nál ne csináld kisebbre. A csapágy gyárók biztos nullás tengellyel számoltak. 18,96-nál rászorulhat.

ukcge40u

A furat tűrése N8, A csap tűrése f9.
http://invitel.hu/fektiforg/bkep.html" TARGET=_fnew>Tűréstáblázat
A tűréstáblázatban szereplő számok mikronban értendők.
10 mikron= 1 század.

Hátha segít valamit.

ukcge40u

Még valami.
Lehet kapni párezer forintért mikrométert 0-25 mm mérettartományban.
Nekem még nem ártott, hogy van, sőt, ilyen dolgoknál erősen ajánlott a használata.

may47wb

Üdvözlök mindenkit!
Kicsa nekem van 6db feleslegessé vált házam. 19mm-es belső furattal. 2db 12/28-as csapágy volt bennük. képek itt:
http://indafoto.hu/Noble/image/5846649-15b67c8f

Kicsa

Sziasztok!
Laslie! Rendben,akkor a cél 18,98 bár lehet hogy nem is kell gyártatnom :)
Sanzistift!
A Táblázatot köszönöm szépen,a tűréses könyvem most a koliban van így nem tudtam megnézni de így megvan..el si mentem,jó kis táblázat! köszi szépen!
Jah és a mikrométer...gondolkoztam én is,többször jól jött volna csak nem tudom hogy melyiket érdemes megvenni.Mert ugye az ár-minőség itt is egyenes arányban áll és ahogy ezzel a tolómérővel 'befürödtem' féleg hogy csak magasabb árkategóriájú mérő lenne a pontos...
Nemes János!  
Írtam egy levelet.
Üdv Mindenkinek!

4um5b65d

Kicsa

Köszönöm szépen,sajnos csak következő hó elején tudom megvenni,ekkor jön meg az ösztöndíj.. :D
De köszönöm szépen,ezekszerint lehet venni elég jó áron is jó terméket!
Üdv Kicsa

4um5b65d

Nekem van egy jó pár Orosz mikrométerem is és azt kell mondjam azok is nagyon jók. Szóval olyanokat is nyugodtan vásárolhatsz. Sőt , talán ki is jelenthetem, hogy jobban szeretem őket használni, mint a Somet vagy Mitutoyo mikróimat.