Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Kicsa!
Holnap megnézem mi van odakinn, de szerintem 0-25mm-ig van.
Szívesen neked adom.
Jössz a talira?

Kicsa

Sziasztok!
Laslie! Rendben van,köszönöm szépen a tippeket!
Én eddig még csak Mitutoyo-t használtam,azt sem sűrűn,így mással nincs tapasztalatom.
KisKZ! Köszönöm szépen a nagylelkű felajánlást de sajnos nem tudok ott lenni a talin. :(
Üdv Kicsa

43pbwjg8s

Ne a lyukba préseld, hanem a lyukat húzd rá!!!
Metszd fel a házat és egy (vagy kettő) csavarral szorítsd rá a csapágyra!
Igy beállítható a megfelelő hézag/játék/fedés/pontosság.

Kicsa

Úgy néz ki hogy egyik fórumtárstól tudok venni pont ehez készített házakat. Úgyhogy talán megoldódott a probléma,most lehet majd tengelyt hajtani... :):)
Ha nem lesz kész ház,akkor ki fogom próbálni ezt a felhasításos módszert! Gondolom akkor ilyenkor a névleges 19 mm-re kell készíteni és úgy csavarozni.
Köszönöm szépen!
Üdv Kicsa

43pbwjg8s

Igen!
POntosabban ha utólag slicceled fel az anyag egy kicst enged. Ez pont jó. Utána szépen plsuzból indulva kell megkeresni a megfelelő feszítést és ott lefixálni.

Ez igazándiból nem az én tanácsom.
Én csak amolyan tolmácsként mondom, mert volt hasonló kérdésem a magyar csapágyszállítóhoz és ezt ajánlották melegen! :)

A mikrós kérdés? Érdekel? Mert akkor holnap kutakodok kinn a garázsban.
Hátha nem ajándékoztam még oda az összeset!

Szalai György

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Hutoteto1.jpg" TARGET=_fnew>Tudna-e nekem valaki egy darab ilyet készíteni, jóárasítva?
A PRECISE marómotorom Peltieres vízhűtője lenne belőle.
A rajz eredetijét CorelDRAW-val készítettem, .cdr ként van mentve.

Bicska

Tutti biztos vagy benne, hogy a peltier jó lesz? Én sokat játszottam ilyennel, sokat fogyaszt és nem tud nagy hőm. különbséget, csak ha a meleg oldalát megfelelően (=nagyon) lehűtöd... Nem tudom, hogy hány fokos az olaj, amit keringtetni fogsz, nekem úgy rémlik, hogy 20 fokot sem fog tudni hűteni rajta.[#rolleyes][#rolleyes]

Szalai György

Az természetes, hogy az elszívott hőmennyiséget, plusz a Peltier teljesítményét azt bele kell pumpálni a levegőbe. Ezt akkor is meg kéne tenni, ha más hőszivattyú megoldást választanék. A más, az bonyolultabb és mozgó alkatrészekkel teli. Hőszivattyú nélkül pedig nem tudom a motort a környező levegő hőmérséklete alatt tartani.
A Peltier hatásfoka, a két oldal hőkülönbségének függvénye. Egymásra kell tenni kettőt, akkor jobb.
Szerencsére ez bomba jó motor, keveset melegszik, nálam meg nem is fog a határértékei közelében dolgozni. Ha meglesz a hűtő, akkor természetesen tesztelni fogom, hogy megfelelő-e. De annyira túl van méretezve, olyan tág határok között szabályozható, hogy nagyon bízom a megoldás sikerében.
Elvakultan tuti biztos, az nem vagyok.

Bicska

Remélem müxeni fog neked! Én csalódtam a "technológiában". Volt, hogy kettőt használtam, és a másodiknak a meleg oldalán volt borda+venti.( ahogy te is említetted) Egyszer egy gyárit is kipróbáltunk, annyi volt  a különbség, hogy az elemek egybe voltak építve a hőcserélővel..

Bicska

Ilyesmihez kellett nekem is.
http://img266.imageshack.us/img266/7690/snc00170v.jpg" border=0>

2nbj3n5m

Én tudnák készíteni ilyeneket.De a pontos külső
és belső méretek kellenek.
Tömitőgyürü átmérő stb:
Janko )telefonom tudod.

2nbj3n5m

Nem Bicskának hanem neked válaszoltam.
Janko

Szalai György

Köszönöm!
A rajzom ball felső negyedén lévő fekete területeket kellene kiszedni 2,5mm mélyen.
3mm-es kör profilú gumi lesz a tömítés, 3mm széles és 2,5mm mély négyszögletes keresztmetszetű árokban. Kissé összenyomódik majd, ha a helyére kerül.
A víz a 8mm széles és 2,5mm mély járatokban folyik. A járatok helyenként szándékosan összeérnek.  
A .tif fájlt tudnád most is használni? Vagy beméretezzem, és újra rajzolod?

keri

Nem a hőmérséklet a lényeg, hanem a hőmenyiség amit el tud szipkázni.
Egy 100W-os peltier kb 80W hőteljesítményt tud elszívni alap esetben. Tehát ha van egy hűtőrendszered akkor ennyit dob a hűtő teljesítményén egy peltier beiktatása.

keri

Mindent a megfelelő helyen kell használni és a megfelelő módon.
Én használtam proci hűtésre (100W peltier) és tökéletes volt, fél teljesítményen használva is lekapcsolhattam ventilátort, vagyis a gépem zajtalan volt. Sajnos a nagyobb teljesítményű processzorhoz már kevés volt és hajlamos volt megszaladni, ráadásul a ventilátorra mindig szükség volt, szóval kivettem, mert eredendően a zajtalanság volt a lényeg.