Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Küldök Neked egy ilyen baráti integetést.[#wave]

hostya

Szia!

"A probléma az hogy mind3 tengelyen van eltérés és nem ugyan annyi mindig van amikor 0,02 de van hogy 0,07mm"
....
"Nekem a furcsa az hogy miért csak egyik irányba megy el a méret"

Az a tippem hogy holtjáték (backlash) van ezeken a tengelyeken X,Y (a Z tengelyt is ellenőrizd le..)
Valószínű hogy szerelési hibából adódnak az eltérések.

Ellenőrizd a következőket:
- A golyósorsó csapágyazásának nem lehet axiális játéka(kottyanása)..
- A golyós anya rögzítése nem lazult-e meg..
- Ha mindkettő rendben van, akkor sajnos a g.orsó-g.anya páros kopott.. :(

Mielőtt szétszednéd a gépet,próbáld ki hogy igaz-e tippem.
A Mach3-ban van lehetőség a backlash korrekcióra.
Próbáld ki először azon a tengelyen, ahol 0,07mm az eltérés.
============
Ha segítséget vársz, akkor töltsd ki az adatlapod,és tedd láthatóvá [#integet2]

zozo

Ha a mechanika rendben van, nincs kottyanás sehol, akkor mérd meg tolómérővel a maximális úthosszon mit mutat. (pl. x0-tól x250 mm hosszon, majd y és z irányokban). Ha végig (lineárisan) csal, akkor jól mutatja a tolómérő is. Ha a végpontok pontosak, akkor közben van csak csalás, nagy eséllyel orsó kopás miatt.

ecp4rs0md

Kérdésem: adott egy akkus fúrógép aminek az akku csatlakozásnál +,-,t jelek láthatók, hiába adok neki +,- nem indul a t-re mit kér a működéshez?

sastas

Általában nem csak 2 érintkező van ott. Az újabbak közül sok kéri a többi csatit is.(Pl.: NTC) és enélkül nem hajlandó elindulni.

ecp4rs0md

Ezt volt a csatlakozója a gépnek. Gyári akksival szépen ment, tápról meg sem mukkant.

2vkx6unz

Mekkora volt az a tápegység amiről nem ment? Lehet, hogy kicsi az áramkorlátja és egyszerűen nem bírja. Meg lehet próbálni egy autó akkuról vagy az is lehet, hogy kell neki a 3. érintkezős is. Ilyenek pl a Lidl, Aldi akkujai és gépei. Nem elegendő nekik csak a + és -.

ecp4rs0md

A táp 24v 10A és egy 22000 mikrós kondi. A harmadik érintkező vezetéke végén a nyákon NTC feliratot találtam. A kép nem lett a legjobb de talán látszik az a sárga vezeték, a fekete a negatív a piros a pozitív. Mi kell az NTC- nek?

SándorP

Szia!
Köszönöm szépen, legalább már azt látom hogy nem lesz olcsó de legalább jó drága..[#csodalk]
Üdv: Sándor

mcj33ckdi

Sziasztok!
Először is köszönöm a segítő hozzászólásokat! :)

Ma volt időm méricskélni beállítani.

A golyóorsom ragacsos volt valószínű sokáig állt, emulzió meg por gondolom nem segített rajta.

Szétolajoztam, meg fújtam WD40-el, bejárattam a prizmák fellazítása után is, majd meghúztam öket

Step 640re visrosszaktam és 35kHz (próbáltam 1600/320 alis)
A helyzet az hogy van vmi kottyanás, a BlackFlash sikerült elég jól belőnöm. Több helyen is mértem az asztalon
(Picit fordult az orsó de a szán nem)

>>Az eddigi eredményeim<<
* X tengely (zárójeles a programban kiadott elmozdulás)
0,05 (0,05)
3,54 (3, 5)
2,26 (2, 25)
0,99 (1)
2,01 (2)
1,49 (1, 5)
0 (0)

* Y tengely
2,99 (3)
2,04 (2)
1,01 (1)
0,05 (0, 05)
0 (0)

A szánt megmozgattam és figyeltem az órát nehezen megmozdítva 0,01-re kitud ugorni az óra

A szánt nem akartam megbontani, nekem macerás

Úgy látom -+0,05mm belül vagyok, holnap rajzolok vele alakzatokat is

mcj33ckdi

Köszönöm, hasznos volt a tanácsod! :)

ecp4rs0md

Nincs ötleted, hogy mit kössek az NTC- re?

pbalazs

Valószínűleg oda megy az akksi hőmérője.
Nincs meg az akksi? Azon meg tudnád mérni, hogy mi van azon a ponton.
Ha nincs meg, látatlanban 10k a minuszra.

svejk

Adva vagyon egy segédfázisos motor  négy azonos színű kivezetéssel.

A segéd és főfázis kimérhető de van benne egy hőkioldó is.

Hogy lehetne frappánsan megtudni a motor szétszedése és/vagy felmelegítése nélkül, hogy melyik a hőkioldóhoz menő vezeték és melyik az amelyik a hőkioldó és a tekercs közös pontja?

jani300

"hogy melyik a hőkioldóhoz menő vezeték és melyik az amelyik a hőkioldó és a tekercs közös pontja?"
Most adódik a kérdés hogy egyáltalán ki van e vezetve az a közös pont .
Ha kivezették , akkor a főfázis és a segédfázis közös pontja van csak kivezetve .
Négy száll van ugye .
Persze ez biztosan  nem volt segítség ,csak kíváncsi vagyok .