Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Lehet köze nincsen hozzá ,de ezt találtam ,még a képet se tudtam kimásolni ...

PSoft

"Lehet köze nincsen hozzá", de...
A kép itt van.

Arany János

Megkérdezhetem, hogy miért az eredetit állítod helyre?
A külön táp, a szabványos munkakábel, a mágnesszelep nagyot javít a használhatóságán!

drehás

Szevasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Szeretnék építeni egy mágnesasztalt,persze olyan yutubos, mikrohullámú sütőből bontott trafóval.
Először is a kérdés,hogy valaki a fórumról készített-e már ilyet,és mik a tapasztalatok?
Én 4db trafót bontottam szét,és dc 12 volton mind 4,5-5,5 ampert vesz fel,és nagyon rövid idő alatt lesz forró.Ha kiöntöm műgyantával jobb lesz a hőeloszlás? szerintem nem.
Milyen gyantát használjak ami nem repedezik,nem zsugorodik,és jól forgácsolható?
Valami jó 5let jó lenne.
A terv 4db trafóból lenne a kiöntés.

mex

Próbáld meg a tekercseket sorba kötni,(esetleg kettőt-kettőt sorba,majd ezeket párhuzamosan) és  az áramfelvétel csökkenni fog, a melegedés szintén, viszont ellenőrizni kell a vonzóerő nagyságát, hogy elegendő lesz-e a feladatra.

drehás

Köszi,hogy jöttél!
A sorbakötést próbáltam ,nyilván csökken az áramigénye,de már így jelen állapotban,szólóban sem tartom nagyon erősnek a mágnest.

2f428kduf

A szekunderrel próbálkoztál?

drehás

Nem igazán értem a kérdést.
A mikró trafóról a szekunder ledobva,és a nyitott E magon csak a primer van ,és ez 12v DC-t kap.
Több yutubos videót néztem ezzel kapcsolatban,ott jól fogtak a mágnesek.Persze arról hogy mi történik fél óra használat után ,nem szól a film.
Kezdenek kétségeim lenni ez irányban,mert még senki sem jelezte,hogy elkészítette ezt a mágnest,és jól működik.
Sajnos a pár perces használattal nem sokra megyek,viszont ha fél óra használat után zárlatos lesz valamelyik tekercs,akkor az anyag,a munka,a gyanta mind kárba vész.

vjanos

Ajtó záró tapadómágnesekkel nem járnál jobban?
Persze értem, hogy a trafók már megvannak...

drehás

1db van belőle,jó is csak ebből kb 5db kellene,ami azt jelenti ,hogy kb vehetnék egy síkköszörűre való gyári mágnest is,mert ebből is csak a legerősebbek felelnek meg.

svejk

Szerintem már ott bukik a dol
og, hogy ezzel csak relative nagy vasakat tudsz megfogni, mert nagyok a pólusok.

drehás

Ez nem bukás,ez lenne a cél.
A megmunkálandó felület 500x120x12mm laposvas.

jani300

Nemrég néztem .
Meg hát ráférne két primer is sorban .... [#nemtudom]

drehás

István,legalább egy jó epoxi gyantát javasolj ami alkalmas lehet erre(nem zsugorodik,nem repedezik,nem forr fel stb),és jól forgácsolható.
Te már biztos használtál gyantákat.