Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

A vászon jobb, mint a papír, de jó lehet az is. :)
Egy kézbe illő csiszoló tömbre (pl. egyik oldalán síkba munkált cserépléc darab) rögzíted.

PSoft

IdézEgy kézbe illő csiszoló tömbre (pl. egyik oldalán síkba munkált cserépléc darab) rögzíted.

Nekem, nagyon jól beváltak hasonló célokra a különböző szemcseméretű csiszolószivacsok.

Béni

A rugalmassága miatt az adott feladatra nem a legalkalmasabb. Merev síkra feszített csiszolóvászonnal lehet jó eredményt elérni.
(Üregeknél nem kerekednek le az élek, a nem mart sík részek síkok is maradnak.)

PSoft

Amikor a CO lézer tükröket csiszoltam/políroztam, akkor én is merev síkon "dolgoztam".
Ott...indokolt is volt. :)

SándorP

Sziasztok!

A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Építenem kell egy lézer vágógépet,max.2mm vastagságú alumínium lemez vágására. A kérdésem az lenne, hogy milyen (pl.Co2,Fiber stb) és mekkora teljesítményű lézert ajánlanátok a feladatra.
Minden választ és építő jellegű hozzászólást előre is nagyon Köszönök!

Üdvözlettel: Sándor

TBS-TEAM

Fiber laser vágási táblázat.
500W nagyon lassan vágja a 2mm szépen.
1000W jó erdeményt tudsz elérni.

József

sastas

Sziasztok!

Egy szíj beazonosításában szeretnék segítséget kérni. Szerintem T10-es, de nem akarok mellényúlni. 10mm es az osztása, 12mm széles, ezen kívül igazából semmit nem tudok róla.

Köszönöm.

vjanos

Akár az is lehet...
De azért mérj meg vagy 20 fogat minél pontosabban és oszd vissza: Az L-es 3/8 osztású colos szíjnak 9.525mm az osztása, és nagyon hasonló profil.

sufnituning

Ezt 10 méterről meg lehet mondani, hogy ez L-es
De akinek nincs gyakorlata - [#eplus2]

sufnituning

mcj33ckdi

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni, mert tanácstalan vagyok.
Vásároltam egy használt épített cnc marógépet, amely sima kézi maróból lett átalakítva

A bajom az hogy pontatlan!

Gép felépítése:
- Bernardo BF20 marógép
- 3,1Nm léptetőmotorok
- 16x5mm golyósorsók  kuplunggal
- Vezérlő kártya jelenlegi mikrolépés felbontása 4000
(Mach3 ba beállított Step 800  35kHz)

Problémám!
- Próbamaráskor tojás alakú kört mart, elkezdtem órázni a mozgást és ezeket tapasztaltam:
 -0 mm-ről elmegyek G00-val 2mm-re az órán a valós elmozdulás 1,93 mm, innen elküldöm 0,5 mm-re és odameg pontosan beáll, ahogy a nullára is mindig visszaáll pontosan
A probléma az hogy mind3 tengelyen van eltérés és nem ugyan annyi mindig  van amikor 0,02 de van hogy 0,07mm

* Azt hittem először vmi nem jó a kuplungnál (Couplimk LK18-C34), de nem láttam rajta rajta hogy csúszna,kotyogna
* Fel lazitottam a prizmákat, akkor is ez a jelenség
* Step lépést 640-ről átállítottam 800-ra de így is fen áll a probléma :/

Nekem a furcsa az hogy miért csak egyik irányba megy el a méret

Aki esetleg tud segíteni annak előre is köszönöm!

sastas

Köszönöm, hogy Te 10 méterről felismered [#taps]

... - az kérdez? [#ravasz1]

@Jani, neked is köszi, nyertetek.

sastas

Ha 0-ba pontosan visszaállsz mindig akkor lehet a beálított léptetési érték nem megfelelő az adott tengelyen.

Azon a tengelyen amin hibázik, minél nagyobb különböző távokon mérj meg megadott és valós távolságot. Ha lineáris a hiba és mindig visszatérsz az eredeti 0-hoz akkor nagy valószínüséggel a step érték nem lesz jó valahol.

sufnituning

Mindent sikerült lemérned, ami lényegtelen.[#conf]
Azt tudjuk, hogy a T10-nek 10 mm a fogközéptávolsága.
Na erről beszéltem a múltkor, amit nem hittél el.

sufnituning

Na semmi baj, nem akarok semmi rosszat, csak mondom.[#kacsint]