Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Hopsz, a kép meg lemaradt az előbb. :(

vjanos

Uraim, köszönöm a véleményeket, és hogy időt szakítottatok a problémára. [#worship][#wave]

A vezeték alu mivolta meglepetés volt...
Szerencsére levágás, blankolás után is bőven odaér ahova kell.
Az összes alut újrakötöttem, a soroló sineket fényesre dörzsiztem, a megégett kismegszakítót kicseréltem, minden csavart meghúztam.

Egy-két éven belül tervben van a hálózatbővítés esetleg a napelem is.
Akkor úgyis szabványosítani kell, addig bízom benne, hogy kibírja a jelenlegi formában.

Csuhás

Nem lehet hogy szimpla hűtés? Nem engedi felforrósodni a tengelyt, és ezzel védi a csapágyakat.

remrendes

Nem lehet hidrodinamikus kuplung? Voithnál láttam hasonlót, csak kicsivel nagyobb méretben.

svejk

Első tippem nekem is ez volt, de kuplungnak kell lenni, mert kikapcsolt állapotban állítólag szabadon forog a behajtótengely.

svejk

160  1/perces fordulatszámon? [#nemtudom]

svejk

No meg slip sem nagyon lehet hiszen a fordulatérzékelő tachodinamo a motor végén van.

svejk

A gép típusa egyébként: LEMO, Viskosystem, VS-018.

Kiderült nem 60-as évekbeli mert a motor '74 gyártású.

De sajnos semmi okosat nem találtam róla.

Kristály Árpád

Segítséget kérnék!

Varstoj 1600 fix munkakábeles Co hegesztő kapcsolási rajzot keresek...

A munkakábel bekötése is elég lehet...

Üdv.: Árpád[#worship][#worship][#worship]

remrendes

jani300

Valami hasonlót találtam

Kristály Árpád

Oké!

KÖSZÖNÖM!
[#worship][#worship]
De valami nem jó, mert a mágnesszelep állandóra van kötve????

jani300

Az csak a látszat )
A trafót is a pisztolygomb indítja .

J-Steel

Abban az időben amikor ez a gép készült, nem volt frekiváltó.
Ha induláskor a csőben lévő anyag nem elég folyós, és megküldjük a motort hálózati 50Hz-cel sok nemvárt dolog történhet.
A) Leég a motor
B) Eltöri az extruder tengelyét

A kuplunggal tudom elképzelni hogy az induláskor a fordulatszámot felfuttassa, amit ma egy frekiváltó megtesz.

Nálunk a munkahelyen poliuretán extrudert használnak. Az indulás nagyon nehézkes. Ha pedig már beindult, alig van mit csinálni.

J-Steel

Induláskor lehet nincs akkora nyomatéka a motornak, hogy az extrudert töltve megforgassa. Ezért beindítják a motort üresen. Ilyenkor nemcsak sebessége hanem tehetetlenségi nyomatéka is lesz amit egy kuplunggal rá lehet engedni az extruder tengelyére.

Hogy miért akar valaki töltve egy extrudert elindítani? Vannak fura emberek.