Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Lenne egy kérdésem a szalagcsiszolós tulajdonosokhoz.

A szalag toldásának kezdete hogy jobb, ha a kerekek, vagy a csiszolandó tárgyal nem megy szembe?
Mert nekem van mindkét jelölésű szalagom.

PSoft

Nincs szalagcsiszolóm, de...
Én úgy tenném fel a szalagot, hogy a lapolás munkaoldali "éle" lefusson a munkadarabról.

B.Zoltán

Én is így csináltam eddig, és ez is a logikus.
A görgő rágördül a toldásra, de csiszoláskor felszakíthatja, ha szembe lenne.

Közben átnéztem a szalagokat, szerencsére csak alig akadt pár amin fordítva van.

Miki2

Szervusz [#4880@J-Steel] !
Köszönöm a tippet.
Megérkezett a javasolt eszköz.
A sérült merevlemez tartalmát sikerült kimenteni.

Még egyszer köszönöm.

m8spiwdjv

Sziasztok, Olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi Maho típusó marógépünk amiben elszállt a vezérlő rész. Sajnos alkatrészt nem találunk hozzá így arra gondoltunk, hogy átalakítjuk Mach3-mas vezérlőre úgy, hogy a motorokat ill. a hajtáskártyákat meghagynánk. Mi kellene hozzá, hogy működni tudjon? Tudnátok valakit esetleg valamilyen céget ajánlani aki tudna segíteni?

Segítségetek előre is köszönöm.

Miki2

Ez analóg és step-dir vezérléssel is megoldható.
Attól függően, hogy a jelenlegi hajtáskártyák milyen rendszerűek.

SándorP

Szia!

Hívj fel telefonon, talán tudok segíteni. Sokat lendítene a dolgon ha egy telefonszám és helyiség látható lenne az adatlapodon. ( nem mindegy hogy Győrbe vagy Nyíregyházára kell menni javítani)
Előre is Köszönöm!
Üdv: Sándor
06206217777

Laci11

Szia!
Milyen vezérlővel van a Maho?

Jozs

Sziasztok !

Nem nagyon gravíroztam még a géppel, de most lenne egy esküvői ajándék, amit szépen meg kellene csinálnom. A probléma az, hogy a gravírozott betűket be kellene festenem. Az lenne a módszerem, hogy nagyolva befestem, majd síkba csiszolom, ami elvileg lehozná a fölösleges festéket. A gyakorlatban csak részben működik, mert a festék ( pontosabban pác ) beleívódik a fába és nem hozza le szépen a csiszolás. Olvastam régebben, hogy a fa szálait le kell zárni valahogy, ezért megpróbáltam első lépésben lakkal lefújni, de így sem lett jó az eredmény (lásd kép). Meg tudná valaki mondani mi a jó módszer ? Köszi.

nt5pzyki9

Szia! Esetleg ugyanez a módszer sima akril festékkel? Az talán jobban csiszolható.

nt5pzyki9

Sziasztok!

Nem túl régen kezdtem egy 50w-os co2 géppel ismerkedni, hozzá a Rd8-at használom, és van még tanulnivalóm. Most pl ott akadtam el, hogy a gravírozni kívánt képet elkészítettem Gimp-ben és elmentettem JPG és PNG formátumban is, de a Ruida csak egy fekete felületet ad, így nem látom, mit fog majd csinálni. Hol kell mit átállítanom?
Köszönöm a segítséget.

dtb

Csak ötletelek... Én megpróbálnám úgy, hogy még a marás előtt leragasztanám valami fóliával, vagy csomagoló ragasztószalaggal. Így a mart minta egyben maszkolni is fog. Utána festeném, majd legvégül leszedném a fóliát/ragasztószalagot.

zozo

Nagyon régen gravíroztam fába, úgy emlékszem Tempera vízes alapú festékkel festettem meg, a szélekről letöröltem frissiben.

Béni

A sík felületet festés előtt csiszold síkba, a lehető legjobb minőségben!
Póruszárást színtelen olajjal kezdd, majd ha már rendesen beivódott (akár több óra), színtelen akril lakkal fújd át többször! Inkább ködölve, mint megfolyatva.
Lakk száradása után akril festékkel csak ködölve, több rétegben fújd! A rétegek között hagyd megszáradni! Nem kell a felületet teljesen fedni a festékkel!

Egy régi gyakorló példa:
http://photocarveac.atw.hu/

Jozs

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt !

Béni:
Az olaj nem jutott eszembe, pedig mostmár emléxem, hogy régebben volt róla szó.
Még egy kérdés: a végső fázisnak a síkba csiszolás csiszolópapírral ugye jó lesz ?