Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Miert jo a dragabb gazt hasznalni, amivel meg a vegeredmeny is rosszabb?

GPeti1977

Kúpos tengely ékkel, az ék sem mindegy hogy milyen szögben áll a 4  csavarhoz képest a gyújtás jeladó miatt.

sufnituning

Gondolom ék helyett reteszt értesz??

Meg lehet úgy is csinálni, mert a reteszhornyot oda vésed, ahova kell, de meg lehet csinálni két részből is , úgy hogy a reteszes részen legyen és forogjon el a tengelykapcsolat 4 furata, amit szorítóbilinccsel bárhova állíthatsz, és még a hosszát is állíthatod.

sufnituning

Sok különbség árban nincs a corgon és az argon közt, szerkezeti acélra a corgont használom, mivel jobb mint a CO2.
Miért is lesz rosszabb a végeredmény?

remrendes

Tudtommal minel nagyobb az Argon tartalom, annal kisebb a penetracio.

Rabb Ferenc

Nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan... A viszonylagos egyszerűségénél fogva még csak el sem kell ennyire bonyolítani.

csakyt

Nekem eddig a végeredmény nem volt rosszabb. Sőt. Több féle anyagot megtudtam hegeszteni vele. Az a baj, hogy nem tudom milyen huzal volt benne. Ezért kérdezem, hogy milyent érdemes venni hozzá.

ywathzay

Ez meglepő, ismeretlen hozaganyaggal többféle anyagot is sikerült hegeszteni? Ez fura.

csakyt

Miért lenne az fura, hogy szebb forrasztásokat lehetett az argonnal csinálni, több féle anyaggal, mint amikor még csak  co-val hegesztettem. Ebben, mi a fura?

Arany János

Csak költői kérdés, légyszi ne vedd sértésnek!
Forrasztottál vagy hegesztettél?
Nem kötözködés, de ég és föld!!!

csakyt

Bocsánat. teljesen igazad van. Hegesztettem. Talán a forrasztás azért jött ki belőlem, mert elektroműszerész vagyok.

vjanos

Ma hallottam valami zümmögést az előszobából.
Szerencsére.
Nem bogár volt, hanem a villanyórától az elosztódobozba bejövő 10mm2-es alu vezeték a kismegszakító csavaros kötésében.

Gyorsan végig is néztem a hasonló helyeket, utána húztam minden csavart, ez az egy volt csak csúnya.
Meglepődtem, hogy alu a fővezeték, minden más réz, 20 éves a ház...

Mi a bevált megoldás a bekötésre, van erre valami cél alkatrész?
Vagy szokjam a gondolatot, hogy pár évente meg kell nézni a csavarokat?

sanka74

Sziasztok. Nixie óra építésében, alkatrészek beszerzésében kérnék egy kis segítséget. Szeretnék építeni egyet az egyik ismerősömnek.... Köszönöm.

szf

Îrd meg privátba, hogy mit szeretnél. Vannak kész paneljaim is.