Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Én láttam egy pofon egyszerű, asztali fúrógép kinézetű fröccsöntőt, amivel a kínai hölgy csinálta a vezeték csatlakozóit.
Megforrasztotta berakta a alu sablonba, és húzott egyet a karon és kész volt a öntött csatlakozó.

Ehhez hasonlított a masinája.
szerintem nagyon egyszerűen lehet csinálni, ami neked kellene.

Én 20 30 évvel ezelőtt a nyomógomb fröccsöntés úgy oldottan meg, hogy egy hengeres mintába be tettem egy számoló pálcika darabot, gáz felett megmelegítettem és fogóval összenyomtam.
Utána csap alatt lehűtöttem, és kiszedtem belőle a kész gombot.
Sokkal gyorsabb volt az esztergályozásnál.

Rabb Ferenc

Beelőztél! Pont ezt akartam én is belinkelni, de sebaj. Van mááásik...

PSoft

IdézLétezik-e olyan kicsi asztali fröccsöntő gép...

Itt 0:50 körül árakat is mutat néhány "gyári" [#nemtudom] típusra:

Csuhás

Köszi mindenkinek, nem jól kerestem, de most már látom hogy rengeteg anyagot lehet találni.

NickE

Néhány hónapja én is elkezdtem gyűjteni online anyagokat a témával kapcsolatban, de még nem léptem a tettek mezejére. Még "injection mold(ing)" facebook csoportok is vannak.

Ami érdekes, hogy több helyen említik, hogy lehet 3D nyomtatással öntőformát készíteni. Mondjuk itt inkább a gyantás nyomtatást szokták használni, jobb a minőség is.

Itt is vannak hasznos infók: https://www.techkits.com/pages/faqs/

papa49

Sziasztok. Segítséget kérek Siemens Micromaster 440 frekvencia váltóval kapcsolatban. Be lehet-e állítani a motor nyomatékot maximumra, visszacsatolás nélkül? Nagyon sok menüpontja van, és nem sikerül eligazodni. Köszönöm ha segít valaki.

ORCA17

P0205: a nyomatékszabályozás módja

0: Állandó nyomaték

1: Változó nyomaték
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

papa49

Köszönöm a választ. Ott nekem 0 van beállítva, és nem tudom átírni. Egy kis szállítószalag  motorját szeretném működtetni, az lenne a cél ha valami miatt megakad a szalag, álljon meg a hajtás.

ORCA17

P0003: hozzáférési szint

0 – 2 : Korlátozott, nem látszik minden, és az is csak olvasható

3: A fontosabb alap-paraméterek olvashatók és írhatók de nem minden látszik

4: Minden paraméter látszik  << Ez kell a motor paraméterek és a fix frekvencia beállításához

papa49

Köszönöm a gyors választ. Átírtam hogy teljes hozzáférésem legyen, de nem engedi átírni az alapvető paramétereket. Elkezdem az elejéről, köszönöm a segítséget.

ORCA17

P0010: motor paraméterek kézi gyorsbeállítása, és a gyári alapértékek visszaállítása (Quick commissioning)

0: Gyorsbeállítás kész (az inverter üzemkész)

1: Motor paraméterek kézi gyorsbeállításának indítása (a végén, a véglegesítéshez P3900=1 !!!)

30: Gyári alapértékek visszaállítása

csaba2008

Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.Venni akarok marómotort cnc.mre. Ezt a marómotort néztem ki ,és ezt a frekvenciaváltót.Kérdésem az hogy  jó lenne hozzá a frekiváltó?
Köszönöm,segítségeteket.

TBS-TEAM

József

csaba2008

Köszönöm. Azért kérdeztem  mert amit adnak hozzá,az dupla annyiba kerül.

x39wsi3ca

csak egy kérdés:

A marómotornak nem 3x230v kell?

Ez a frekiváltó 3x400V os szerintem.

De lehet hibás az észrevétel.