Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

szf

Ahogy fentebb írva vagyon, nem működik. De azért köszi. Még az elgondolás is tetszik mert ez lett volna a következő kérdésem.

x39wsi3ca

Sziasztok!

A problémám hogy egyszer csak "meghülyül" a gép. Olyan mintha aranyosan mind a 3 irányba többet lépne egyszerre.

Tudnátok segíteni?

Köszönöm.

dezsoe

Gyalog elsétálsz az autószerelőhöz és így szólsz: "nem tudok a kocsimmal eljutni a boltba. Tudna segíteni?" [#nemtudom]

Milyen gép, milyen vezérlő, jó-e a g-kód, mit ellenőriztél eddig, merre tér el, mennyit tér el, többször is ugyanott stb. stb.

x39wsi3ca

saját gyártás. DDCSV 2.1, jó a g kód, mind a 3 irányba, nem tudom mennyit tér el, a képen látszik a kifutás és a mélység változás,össze vissza nem mindig ugyanott.

dezsoe

A képen csak -Z irányú eltérést látok. A negatív Z eltérést általában szoruló mechanika vagy kilazult tengelykapcsoló szokta okozni. Nem bírja felemelni a Z-t, lefelé viszont megy simán, mert abban az irányban segít a gravitáció. Ritkábban szokott még túl nagy Z gyorsulás is ilyet okozni: a léptető lépést veszít a nagy gyorsulás miatt, persze, szintén emeléskor.

Rabb Ferenc

Miért gondolod, hogy minden irányban téved? A számok kontúrjai rendben vannak csak egy bizonyos "Y" pozíciótól a "Z" tengelyed nem emelkedett fel a g-gód által megadott magasságra. Innentől van a hibás rész.

Szerintem csak a "Z" tengelyed hibázott. Szorul, vagy túl nagy a motor képességeihez a beállított sebesség/gyorsulás.

Mennyi a g-kód generálásakor megadott "Safe Z" értéke?

x39wsi3ca

Teljesen igazatok van Urak,rosszul értelmeztem a saját "képemet". csak Z irányban rossz.

Csak az a fa hogy amit először csináltam faragást, azt megcsinálta újra, bár ott nem 6 mm kellett mozognia csak 2-3 talán.

A start értékek 60 mm/min re lettek átírva mert, a nagyobb Y motor máshogy nem akart elindulni.

Csatoltam.

x39wsi3ca

Lehet inkább ez kell

x39wsi3ca

Már csak akkor az lenne a kérdés hogy ezt az értéket hol tudom módosítani, illetve hogy csak a Z motorra külön legyen érvényes ez az érték.

zozo

Ugyanitt a paraméter listában tudod módosítani, de nem ez a problémád oka. Ez csak a biztonsági magasságra emelés, 0 vagy 1 is lehetne, a g-kódban gondolom úgyis benne van.
Én is a mechanikát ellenőrizném először.

A DDCSV-hez van külön post processor pl. a fusion360 oldalán, érdemes azt használni.

dezsoe

Ez már egy jó kérdés. A CAM programban semmiképpen. A #82-nek megint semmi köze a Z mozgáshoz. A vezérlődben kell beállítani, de ehhez a kütyühöz egyáltalán nem értek. A #33-at próbálhatod csökkenteni, de azért jegyezd meg (fel), hogy mennyi volt eredetileg. A #45-#48 vagy a #99 lehet még nyerő, bár nem igazán értem a logikáját. Lehet, hogy csak az angolra fordítás lett furcsa. (#45-#48 XYZA "kézi" gyorsulás???, míg a #99 "működési gyorsulás", magyarázatként "tengely sebesség"??? Kutya legyek, ha értem, de próbálgasd és ha az egyik nem jön be, akkor mindig állítsd vissza, hogy egyszerre csak egy dolgot változtass.)

x39wsi3ca

Köszönöm. A #33 ha lejjebb csökkentem akkor a nagy Y motor nem indul el, csak "csúszik".

A #45 és társai a manuális mozgatásnál számítanak, ha kézzel irányítom.

A #99-et megpróbálom köszönöm szépen. [#kacsint]

x39wsi3ca

A mechanika jó nem lazult ki 100%.

Én ezt használom:

zozo

Ez jó post proci. Ha semmiképp nem megy, akkor az alábbi fórumon is kaphatsz ötleteket. Egy német fickó fejleszt folyton a DDCSV -re, én is updateltem párszor régebben, de már nem voltam rég ezen a fórumon. Segítőkész csapat van ott is.
http://madmodder.net/index.php?topic=11598.new;topicseen#new