Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Hát most azért kicsit ledöbbentem .
Példa : Egy 10 köbös oxigénpalack 200 bár ra van töltve ,és 50 liter a palack űrtartalma .

jani300

[#circling]
Na némi gondolkodás után , el tudom képzelni hogy hőkompenzációra gondolsz , és a nyomás mértékegység esetleges váltogatására .
Na de ha nincsen valami nagyon bevizsgált , táblázatban megadott értékű fúvókád ,akkor gondolom ez a tapasztalati úton számolt érték a pontosabb , és lényegtelen hogyan készült a fúvóka .
Kellett nekem okoskodni :)
Ezután jobban meggondolom .

ywathzay

jani300

Nem szívesen szaporítom már a hozzászólásokat feleslegesen .
Szerintem egy igen kézenfekvő és egyszerű dolog volt
Lehet volt valami irónia a kérdésben ,nem tudom .
Persze az is lehet butaságot írtam ,előfordult már az is .

ANTAL GÁBOR

Amit leírtál az egy klasszikus tartálymérés és a gyakorlat szempontjából bőven kielégítő eredményt ad .
  Az elhanyagolások : izotermikus esetet tételez fel  ( én sem tenném másként) ,és a vizsgálati idő alatt kiáramlott összes légtérfogatot lehet vele meghatározni .  ( a vizsgálat elején nagyobb a tartály nyomása tehát nagyobb a térfogatáram , a végén meg a kisebb nyomás  kisebb térfogatáramot eredményez

Az átlagos térfogatáram a teljes kiáramlott mennyiség
  osztva a kiáramlási idővel.

Leginkább azt kellene megtudni hogy mi a kérdés célja ? Egy kompresszor légszállításának  a megismerése ? Vagy pl egy festékszóró  légfogyasztásának megismerése pl adott
( konstans) nyomáson ?

J-Steel

A kérdés a következőképen alakult ki:
Akarok építeni egy vakolatfúvót. Olyat mint ez:

Az egyik nyugati márkás gyártónak (szándékosan nem közlöm melyik) van egy bevállt viszonylag drága terméke, amit nem tudok kölcsönbe beszerezni, hogy megvizsgáljam. Csak a műszaki adatlapra tudok támaszkodni.
 Ahhoz, hogy megépítsem, tudnom kell, hogy (hozzávetőlegesen) mekkora a furata a fúvókáknak.
 Az adatlapon közölték a levegőfogyasztását, mivel négy fúvókás, ezért azt elosztottam 4-gyel, és és a furat méretét így próbálom visszafejteni.

És amikor rájöttem, hogy nincsenek ilyen pneumatikus ismereteim és nincs képlet a fejemben, idejöttem, és a kedves szakemberektől segítséget kértem.
 Közben kaptam gyakorlati ötleteteket is, nemcsak az elméleti képletet, szóval most boldog vagyok.

MoparMan

minden bántás nélkül, látszik, hogy mérnök vagy [#vigyor]
én nem, szóval én úgy csinálnám, hogy megépíteném a kütyüt, cserélhető fúvókákkal.
csinálnék belőle 4 db-ot, mondjuk 3-as furatokkal. fújnék egyet vele. ha tetszik az eredmény akkor kész is vagy. ha nem akkor felfúrod 4-esre.... és így tovább.
ez egy olyan egyszerű készülék, hogy nem látom értelmét mély tudományos megvalósításnak mert kb 1 óra alatt kikísérletezhető

J-Steel

"minden bántás nélkül, látszik, hogy mérnök vagy"

Egyszer készítettem egy gépet (mindegy mit) próbálkozással. Sokáig tartott, sok munka, segédanyag, idő stb.. Aztán később készítettem egy másikat ahol számításokkal megalapoztam. A második esetben nagyon kellemesen éreztem magam, jól esett, mert flottul ment. Azt csinálta amit kellett.

MoparMan

oké, ez rendben van. de ez egy "malterspriccelő" nem egy űrhajó [#vigyor]

J-Steel

A malterspriccelésben nagyon sok a tényező. Egyszer a szerszám kell, hogy jól működjön, a nyomás legyen megfelelő, másrészt a kevert anyag konzisztenciájának kell stimmelnie. Ha túl sok az ismeretlen, akkor sokáig tart a kísérletezés dolog. Ha tudom, hogy spriccelő biztos jó, mert másoknak is bevállt, akkor csak a helyes malter konzisztenciára kell összpontosítanom.

MoparMan

a legegyszerűbb feladat is a végtelenségig bonyolítható, ha elég sokáig gondolkozol rajta [#vigyor][#vigyor]

PSoft

Mindig azt kell szem előtt tartani...egyszerű legyen, mint a faék! [#vigyor]

RJancsi

Az biztos tetszik minden villanyszerelő vénájú topiclakónak, ahogy a födém alatt a falra bilincselt kábelt bevakolja. [#nyes]

RJancsi

A "te" gépeid csak zörögnek, de ez zenél! És lehet nosztalgiázni a rétegelt lemez és bútorlap kombó CNC vázakról.

ANTAL GÁBOR

Nekem is jó lett volna vagy 2 hónapja .  De azért vannak aggályaim is .  Szerintem egy jó nagy (csavar?) kompresszor szolgáltatja az energiát .
 Mekkora a 4 fúvóka légfogyasztása ? Mekkora az üzemi nyomás?