Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szeretnék magyarázatot találni egy PC-vel kapcsolatos jelenségre . Van két gépem , mindkettőm Win10 fut . Az egyik gép monitora állandóan kikapcsol . Most megcseréltem a két monitort a jelenség megszűnt . A gond az , hogy rajzprogramot (Fusion360) at használok az 1 számu gépen amin kikapcsolt a monitor állandóan(HP COMPAQ LA 2405X) . Ennek  a monitornak nagyon jó képe van ( jól tudok vele rajzolni ) . Most hogy megcseréltem a 2. számu gép monitorjával(Fujitsu Siemens) , nagyon nem tudom azt elérni , hogy kitöltse a rajzoló szoftver a képernyőt , a széleit nem látom . A felbontást próbáltam beállítani , de rosszabb lett . Szóval béna vagyok .

dezsoe

Lehetőség szerint mindig digitális kábelt használj. A HDMI, a DisplayPort és a DVI-D passzív alkatrésszel fordítható egymás között, de kapsz kész kábelt is a megfelelő dugókkal. Így kapod a legjobb képminőséget és a gép is biztosan a monitor felbontására fog beállni (ha bírja a videokártya), mert meg tudják beszélni.

Valószínűleg most analóg összeköttetésed van (d-sub 15 dugók), és nincs minden ér bekötve vagy a monitor régi és nincs benne "okos" elektronika. A videojelek átmennek, de nem tud a gép beszélgetni a monitorral, hogy az milyen felbontást ismer. Akkor szokott kikapcsolni a monitor, ha valamelyik paraméter (általában a frissítési frekvencia) nem jó. Okosabb monitor ilyenkor ki is írja, hogy mi a baja, de nem mind. A képméret beállításához használd az auto adjust funkciót, amit vagy a monitor menüjében találsz meg, vagy van neki nyomógomb auto felirattal. Típusonként változóan vagy csak simán megnyomod, vagy pár másodpercig tartani kell, hogy elkezdje beállítani a képet.

3vv2btrhv

Köszönöm a tanácsokat , meglepett a kábel téma .

remrendes

Nincs elallitva a "scaling" a windowsban?
A F360 inkonon jobb gomb es Compatibility fulon azt hiszem felul tudod azt irni.

3vv2btrhv

J-Steel

Mérnöki segítséget kérnék!

Van egy fúvókám aminek van egy átmérője.
Tudom, hogy hány bar nyomás van a csőben.
Sűrített levegő áramlik ki.
25°C fok a külső hőmérséklet.

Hogyan lehet kiszámolni, hogy hány liter/perc a levegőfogyasztás?

J-Steel

Fontos-e, hogy milyen hosszú a fúvóka furata?

Csuhás

Nyilván, hiszen pár 10m esetén alig szivárog a levegő. De elég sokváltozós a dolog, függ a belépési és kilépési szakaszok alakjától, érdességtől stb. Majd egy hozzáértő biztos tud közelítő képletet mondani.

vjanos

Egy ötlet - nem túl mérnöki...
Szellőztető rendszernél üres szemetes zsák felfújásával, stopperrel mértük a légáramlást.

J-Steel

Az egyszerűség kedvéért legyen a furat hengeres, így a belépési és kilépési szakasz azonos lesz.
Az érdességre sajnos nem tudok mit mondani, legyen mondjuk csak fúrva.

Miki2

Szervusztok!
Nagy problémám adódott a minap.
A számító gépem nem indult el, hiányolta a Win32system fájlt.
Sajnos olyan szinten nem indult, hogy még CD-ről sem bútolt be.
Kivettem a merevlemezt (régi ATA 40 Gb-os), beszereltem egy másikat és a gép életre kelt.
Tehát a merevlemez a hunyó.
Átszereltem egy másik gépbe, a jelenség ugyanaz lett.
Megpróbáltam másodlagosként betenni.
A Boot menüben a gép rendesen felismerte, már kezdtem örülni.
Ám a bútolást tovább engedve jött a hideg zuhany: a gép folyton újra indítja magát, nem áll fel a rendszer.
Szeretném a rajta levő adatokat kimenteni. Az utóbbi 1-1.5 hónapban elhanyagoltam a biztonsági mentéseket.
Most jött egy munka, amit kb. 3 hete már csináltam, és nincs kedvem újra írni a programot.
Arra gondoltam, utolsó mencsvárként megpróbálom egy külső házba tenni a merevlemezt és USB-n beolvastatni a rajta levő adatokat.
Vagy Win, vagy Linux alatt.
Mit gondoltok, sikerülhet?
Ha ennek van létjogosultsága keresek egy külső meghajtó házat 3.5"-os ATA merevlemezhez, USB2.0 csatlakozással.

Köszönöm, hogy időt szántál rám.

J-Steel

Nekem ilyenem van:

https://www.alza.hu/gembird-atalakito-usb-2-0-ide-es-sata-d118670.htm

Ez tud mindent, csak rá kell csatlakoztatni a merevlemezre.

svejk

Személygépkocsi robbantott ábrákat merre lehet venni?
Gondolom ezek nem publikusak de nekem pár ezret megérne.
Remélem nem vagyok nagyon eltévedve az árral kapcsolatban.

Az "exploded parts diagram" keresőszó kapcsolattal próbálkoztam de nem találtam értékelhetőt :(

2vkx6unz

Milyen járműről kellene? Olyan kell mint pl. egy alkatrész katalógusban van?
Ha igen akkor itt keress: Parts catalogs

vagy itt: realoem.com

vjanos

car cutaway

car cutaway drawing

Esetleg még exploded utána... :)
Ilyesmire gondolsz?