Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A frekiváltónak tök mindegy a pólusszám. Így nem is szokták megadni. Maximum ha volna egy hozzávetőleges fordulatszám kijelzés ahhoz kellene, de az sem szokott lenni mert szlip miatt úgysem volna pontos. Még egy esetben tudom elképzelni hogy valami freki fordulatszám arányt meg lehessen adni: akkor ha a váltó tud valamilyen fordulatszám visszacsatoló jelet fogadni, de ott sem a pólusszám a lényeges hanem a motor-áttétel-érzékelő teljes osztásviszonya.

vjanos

Segítség, mindennél bénább vagyok :/ vagy a fizika romlott el...
Vagy vasárnap nem pontosan közlekednek az edények.

Olcsó csővízmérték, az egyik vége mindig győz, ott mindig feljebb van a szint. Kupakkal és kupak nélkül is ez van.
Tettem bele egy kis fagyállót hogy legyen színe. Attól csak nem romlott el?
Cső nincs megtörve, nem levegős.

Ezt most hirtelen nem tudom feldolgozni...

vjanos

Aha... álló képnek indult...[#falbav]

Rabb Ferenc

1., A fagyálló nagyobb sűrűségű mint a tiszta víz. Betöltés előtt nem keverted össze teljesen a két löttyöt ezért a nagyobb sűrűségű vége alacsonyabb szintet mutat.

2., Az (gumi/műanyag) cső egyik része felmelegedett pl a napsütés miatt. Emiatt a kisebb sűrűségű rész magasabb.

3., Te is így tudtad, csak vizsgáztatsz...[#integet2]

st2h8fxn5

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Keresek Szerszámkészítő Okj-s vizsgára,Leirást képleteket
számolásokat,Stb? Amivel felet készülni rá.
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm szépen.

2am4nwzib

Ez is szóbeli vizsga lesz?

vjanos

Köszönöm!
Nem vizsga, tényleg megszivattam magam... összekevertem rendesen, csak kevés lett, és rátöltöttem vizet :/

jani300

Van egy ilyen valamim , és nem tudom mire való .
Meredek kúpba lehet behúzni , Sk 30 nál kisebbe .
Talán valami előtolás lehajtás , fúrja az oldalam mi lehet .
Éppen találós kérdésnek sem rossz , de én sem tudom a választ .

bu0arb9jm

Sziasztok,
egy fényképezőgéphez kaptam egy CD-t amin volt egy kísérő- zenegeneráó program, a slide-show készítéshez...
elvesztettem...
tud valaki valami hasonlót? meg kellett adni a műfajt, és a vetítés hosszáig kísérőzenélt...

(köszönöm)

st2h8fxn5

Szevasz,Ugy tudom hogy Irásbelin lesznek ilyenek?

Bordogh

Lenne egy kis beazonosítási kérésem. Az alábbiakban látható képeken lévő szerszámok, valamint mérőeszközök lennének azok melyek pontos megnevezését és célját nem tudom. Megszámozom őket, úgy könnyebb megválaszolni:

1, Svájci gyártmányú valamilyen forgácsoló eszköz derékszögűnek tűnik. (több méretben)

2, Morse kettes szárral valamilyen süllyesztőszerszám, a dolgozó élek különbözőek

3, Mérőórás mérőszerkezet számomra ismeretlen mérőcsapokkal

Bordogh

4, Szintén süllyesztőszerszám ezen is különbözőek a vágóélek.

Bordogh

Zeiss mikroszkóp 160as gyártású Mire való?

Bordogh

Bocs az 1960as gyártású akart lenni. Egyébként köszi előre is annak aki segít!

Vetesi75

Szerintem:
1. Kiesztergálófejhez betétkések (vagy spec. kerek szárú esztergakés, pl. revolveresztergához külpontos hüvelybe),
4. Csővég megmunkáló szerszám (betétkéses).