Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

horcsab

Kösz, pénteken kipróbálom!

Béni

sastas

Az a helyzet, hogy ilyet valszeg nem fogsz találni. Vagy keress olyat ami 4-es és 2-es falú, azt kimarod 5-re ha nem túl sok kell, vagy marad amit ajánlottak, a 6-os és a közdarab. A legtöbb ilyen U profil üvegbeszorításra használatos, abból pedig úgy tudom van 3-4-6 os méret.

MoparMan

megtennéd, hogy veszed a fáradságot, hogy használod a link beillesztés gombot?
segítség lenne a többieknek [#kacsint]

JZoli

Sziasztok.Gondoltam, egy kérdés erejéig én is zavarnám a fórumtagokat. Sikerült szereznem egy lemezvágógépet elfogadható áron. Annyit tudok csak róla, hogy egy táblán GÉFI-Győr felirat van rajta. Előrebocsájtanám, hogy a gép rendesen működik.
A vágandó lemez méretét hátul egy kiálló nyúlványon lévő tekerővel lehet beállítani, ami egy menetes orsót hajt. Arra gondoltam a CNC-k nyomán, hogy jó lenne megoldani, hogy egy (szervó- vagy léptetőmotorral) meg lehetne hajtani ezt a tengelyt, esetleg valamilyen útadó, vagy léptetőmotor lépésszámlálásával meg lehetne oldani elektronika segítségével ezt a beállítást. Valami processzoros dolog kellene, hogy eltárolható legyen az állá, illetve a méret, ahol a gép éppen áll, és ne kelljen minden bekapcsolás után nullázni, vagy végállásba vinni a mélységállítást.

Bencze András

Használj abs enkóderes rendszert az tartja a poziciót.

István83

Köszönöm!
Írtam nekik.

Timár László

https://glossywood.hu/product-category/alukeretes-ajtok/alukeret-profilok/

Próbálom. Így kell? Gépész vagyok, és kocaszámítógépes. De járni is megtanultam, meg köszönni is, miután megmondták, hogy kell.

MoparMan

Pont így [#kacsint]
Gondoltam láttad már sokszor, hogy másoknak is megy. Nekem az a fura igazán, hogy nem zavar az a sok gomb és nem is érdekel, hogy mit csinál [#vigyor]

RJancsi

Naív kérdés egy informatikai lámától. [#wow3] Adva van egy kínai forgatható IP kamera. Kb. ilyen.
"Normálisan" tökéletesen működik. A kérdésem, hogy lehet-e közvetlenül (router nélkül) használni egy mobil telefonnal vagy tablettel? Azaz ha kiviszem "terepre" és pl. egy powerbank-kel megtáplálom, lehetséges-e egy mobilon vagy tableten nézni a kamera képet?

2vkx6unz

Sziasztok!

Nincs meg valakinek a Qeds-5886 encoder vagy QEDS-9587 enkóder fej adatlapja?

Nem találom sehol sem a neten.
Küllemre olyan mint HEDS enkóderek, csak az nem biztos, hogy az optikai érzékelők elhelyezése azonos. Ehhez kellene nekem infó.

dtb

Elég vegyes ezeknek a softweres körítése. Ha az üzemmódok között látsz olyat, hogy hot-spot, vagy APN, akkor igen.

Timár László

Nyugdíjasként még mindig tanulok. De ez nem baj, még ha állandó is a Winchester kapacitása (már ha állandó). Nyilván, amennyit tanulok, valamiből legalább annyit felejtek. Vagy többet, viszont akkor tisztul a Winchester. Persze akkor utálom ezt, ha a kocsimon valami hibaüzenet van, és elfelejtettem, hogy azt már valahogy megoldottam egyszer. Pl. nem indult az autó gombnyomásra. És kíírt valamit. 3 percbe tellett, hogy eszembe jutott, az a baja, hogy sebességben van, és addig hiába nyomkodom. Viszont a sok év alatt leülepedett tudás, ha nem nagyon ülepedett le, akkor hasznos, ha tanácsot kell adni másnak, olyan dolgokban, amibe már belefutottam.

kisssandor

Sziasztok!
Nem találom, hogy kell megadni ennek a frekiváltónak a motor pólusszámát? Vagy nem is kell? Ismeri vki ezt a típust?