Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Így van!...nincs készleten...nincs készleten...nincs készleten... [#nemtudom]

15 mm-es a szivattyú tengelye, amire kellene.
Bonyolítja a helyzetet, hogy három szimering van egymás után fűzve -15x30x7- a tengelyre, tehát...elég hosszú kellene belőle.
A következő lesz a "gyors" megoldás:
Tengely marad olyan amilyen...
A három szimering fészke hosszabb, így távtartó gyűrűkkel van lehetőség olyan helyre pozícionálni az új szimeringeket, ahol még "szűz" a tengely. :)
Aztán majd legközeleb...

jani300

Rozsdás volt a tengely ?
Lehet mégiscsak rezelni kellene .

RJancsi

Az előző ciklusról lemaradtam, de most eszembe jutott. A miénk egy Astral Sena 10,4 m3/h 230V/550W szivattyú. 45°C volt a hűtőbordája amikor ment. Nem tudom mennyire hűti, de a víz most 32°C-os.

vjanos

Köszi!

Műanyag házas a szivattyú része ennek is, szerintem nem sokat hűt rajta a víz... nálunk is 30 fok felett van :)

ajpwg6jrn

Ha 65°C-os a hűtőborda, akkor abban a réz már 80-100°C körül lehet. Szóval túl sok plussz már nincs benne, de még épp elkegyeg. Szerintem amikor a palást tartósan 80°C körül lesz vagy felette ott fog kb tönkremenni tartós használatnál. Nekünk a szivattyút tartós használatnál is simán meg lehet kézzel érinteni és nem forró (csupán langyos).
Én javasolnám a kondi mérését és ha kevesebb, mint a névleges érték 90%-a akkor csere. Ezen felül ha könnyen megoldható a plusz hűtés, akkor azzal biztosan nem okoznál gondot neki.

RJancsi

Ami még számíthat, hogy nekünk relatív hatalmas gépházunk van, mert a letolható tető miatt 3,0x2,0 alapterületű és kb. 1,4 m magas. Rácsos fa ajtót tettem rá így valamennyire szellőzik is. Nyilván ha egy szűkös aknában lenne a szivattyú jobban melegedne.

ajpwg6jrn

De akkor egy kis motorszerelés is beleférhet a témába.
A hidraulikus főfékhengerek tartályain a kupak alatt szokott lenni egy gumihártya, ami a víztől védené az olajat plusz tőmítésként szolgál.
Ha ezt a hártyát kivesszük egy esetleges olajcsere miatt, akkor az azonnal a névleges méretének 1,5-2X-esére növekszik, így esélytelen visszatenni a helyére megfelelően.
Mit lehet ezzel tenni hogy kicsit összébb menjen?
Én alaposan átmostam féktisztító spray-el és most a napon hagyom pihenni. Össze fog ez menni szerintetek így? Vagy valami mást kellene csinálnom vele?
Újat nem akarok venni, mivel sok-sok munkanap mire megérkezne és egy kisebb vagyon.

2f428kduf

Vagy 30 éve, amikor toronydarukat szállítottam-üzemeltettem, rémülten írtam a francia gyártónak, faxot: meleg a fordító motor. Visszaírták: ha tojást tudok rajta sütni, még akkor sincs baj. Igazuk volt: a kék festék már kicsit sárga volt, de még mindig ment. Új módi.

ywathzay

A féktisztító+ napsütés kombóval lehet nem teszel jót neki, megrövidíted az élettartamát. Próbáld meg visszaszuszakolni, ha eredeti lenne, akkor nem duzzadhatna meg.

ANTAL GÁBOR

Nekem a miskolci Hungarorolling eddig még mindegyiket sikeresen beszerezte 1 nap alatt . . De ugyanezt megteszi az SKF csapágybolt is

ajpwg6jrn

Gyári az. Szép Nissin mindegyik, bele is vín írva. Régebben is javítottam motorokat, mindegyik ilyen gumi így viselkedik.
Szóval nem is értem a gyárban erre miért nem figyelnek.

PSoft

IdézDe ugyanezt megteszi az SKF csapágybolt is

Az SKF-et hagyjuk, legalábbis a veszprémi üzletüket.
Két -kivételesen ritka-, tahó "úriember" a király az üzletben.
Kb. egy hónapja ígértem meg nekik, hogy soha többé nem nyitom rájuk az ajtót. [#violent][#violent][#violent]

ajpwg6jrn

Most jött el az ideje annak hogy megkérdezzem, mivel már régóta bosszant a dolog, csak eddig nem nagyon érdekelt a megoldása.
Egy motorkerékpár hidraulikus tárcsafékjeinél a dugattyú visszahúzásáért mi a felelős? A féknyeregben található karmantyúk vagy a főfékmunkahenger által létrehozott vákuum? Az ST1300-ason egy elég komplex fékrendszer van.
Hátul 1 db háromdugattyús úszónyerges fék, aminek a két szélső dugattyúja van egy körön és a középső dugattyúja egy körön össze van kötve az első fékekkel, ahol pedig 2db 3 dugattyús úszónyereg van plusz egy féknyomás fokozó egység. (Intergrált plusz ABS, plusz az első villán van egy nyomásfokozó is.)
Levettem a hátsó féknyerget, kitakarítottam az egészet, a dugattyúkat is lepucoltam, kapott új olajat az egész rendszer, a tisztítást elvégeztem a hátsó főfékmunkahengernél is 2X.
Mégis picit fékezi a hátsó kereket. Amikor kb. 3 éve megvettem a vasat úgy voltam vele hogy majd az egyik télen az egészet darabokra szedem és mindent rendbehozok.
Azonban most hogy a hátsófékem elkezdett jobban fogni (trutyis volt már benne a fékolaj), így nekiálltam és kitakarítottam. Az úszónyereg csapjait is letisztítottam és bekentem rézpasztával.
Azonban az enyhe fékezés már bántja a csőrömet. (Az első féknél is hozzáér a fékbetét a tárcsához, de az alig fogja üresen.) Ahhoz képest a hátsókereket megpörgetve kb. 1sec-on belül megáll a kerék. Tehát érezhetően fogja. És nem tudok rájönni hol a hiba. Már vagy 3X légtelenítettem. De nem találok levegőt a rendszerben. A pedál egyébként jól működik, tehát nincs rugalmas ellenállása.
Szóval jöhetne pár tipp, mit is kellene még megnéznem hogy elmúljon az enyhe fékezése a hátsókeréknek.

MoparMan

a megfelelő sorrendben csináltad a légtelenítést?
ugye ez nem egy klasszikus fékrendszer...

ajpwg6jrn

Józan paraszti logikám szerint (a legalacsonyabb ponton kezdtem és haladtam felfelé), de lassan muszáj leszek utánanézni mit ír a szervízkönyve, csak az sincs meg szóval még azt is le kell vadászni valahonnét.