Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Hozzászólok , de engem is érdekel a kollégák válasza  
( ezért ne tartsátok vissza magatokat !)

Amikor életemben elöször kezdtem motorokkal foglalkozni akkor egy motortekercselő barátom büszkén mutatta az új szerzeményét  a 110C fokos hőosztályú tekercselő huzalt .  Hát azóta igencsak megváltozott a világ , régen túllépték már a 110 fokot
A motorgyárak igencsak rájátszanak erre és sokkal silányabb motorokat készítenek (direkt  növelik a rézveszteséget) mert egy motornál akár 10 forintot is meg lehet takarítani [#kacsint]
Egy  üzemi kondenzátoros motornál nagyon fontos a helyes kapacitásérték alkalmazása . Adott terheléshez adott kapacitás tartozik .  A kisebb és nagyobb is káros mert melegíti a motort .  Gondolom nálad a gyári érték van

A száraz kondik valóban öregednek és csökkenhet a kapacitásuk . Ez úgy következik be hogy mikroátütésekkel ( és öngyógyulással) csökken a hatásos fegyverzet felülete , de ehhez rengeteg üzemórára van szükség. A tárolásban nem öregszik a kondi .
  Nálad valószínűleg a motorgyártók szisztémája érvényesül , akik azt sem bánják ha leég a motor mert legalább megint kell egyet venni

RJancsi

Eddig (2 éve van medencénk) nem foglalkoztam vele de így, hogy mondod... Majd figyelek mikor áll le a keringetésünk és közvetlen előtte mérek én is egyet. Csak úgy, kíváncsiságból.

RJancsi

"egy motornál akár 10 forintot is meg lehet takarítani"

A mai világban már nagyon ki van hegyezve a haszon. És sajnos a tervezett elévülés is. Lehet, hogy egy-egy motornál csak 10 Ft a megtakarítás, de ha egy gyár évente százezres nagyságrendben gyártja futószalagon a motorjait ott már milliós megtakarítást érhet el. Nem hibáztathatók azért, mert nem mondanak le róla.

jani300

"Nem hibáztathatók azért, mert nem mondanak le róla."
Én inkább azt mondanám hogy undorító tróger emberek !
A környezetterhelés akár még bűncselekmény is lehet a közel jövőben .
A szakma büszkeség pedig valószínűleg egy rég elfelejtett fogalom :(

RJancsi

Kicsit árnyaltabb a helyzet. Ne hibáztasd a gyártókat, ha a fogyasztók olcsón akarnak mindent megvenni. A neves szerszám(gép) gyártók bevezették a gagyi "legalizálását". Vehetsz tőlük alkalmi használatra is barkács kategóriát meg sokkal drágábban profi vagy ipari minőséget. Ha ezek után úgy döntesz, hogy neked jó lesz az olcsó is az nem a gyár bűne. Megadták a lehetőséget, hogy tartós eszközt vegyél de nem éltél vele.

jani300

Hát , nem értünk egyet :)
A javíthatatlan ,eleve hulladékra nehéz mentséget találni .
Az adattáblákon feltüntetett nyilvánvaló hazugságokat pedig inkább hagyjuk .
Múlt héten vettem öccázé cipőt a vásárban egy kiasaszonykának , három napot jósoltam neki ,majd rákérdezek :)

RJancsi

Részvétem a családjának. [#szomoru1] Ha csak három napot adtál a kisasszonykának, a cipő jó eséllyel túléli. [#papakacsint]

PSoft

Ha már szivattyú a téma...

Egy merülőszivattyú forgórész tengelyvége.
Mennyire számít "kopott"-nak a képen látható szimering futófelület? [#nemtudom]
-Nem számottevően kopott, új szimeringekkel még sokáig jó lesz...
Vagy...???

PSoft

A lemaradt kép meg, itt van. :)

ANTAL GÁBOR

A bűvös szó : speedi sleeve.
 Én mióta forgalmazzák az új építési eszközeimnél is bevetem  Rozsdamenetes és min 60HRC   .

jani300

Már készülten írni hogy régen felfuttatták rézzel .
De ez sem lehet rossz :)

jani300

Leginkább a barátom ... (Csesztetnek eleget miatta , Te ne tedd :)    )
De az ötszáz forintos cipő volt a téma , mivel hogy én bakancsot hordok :)

PSoft

Köszönöm! [#worship]
Idáig még, nem találkoztam ezzel a megoldással. [#eljen]

vadember

Nem olcsó, de legalább lehet venni.Speedi Sleeve

vadember

Valmit elbénáztam.
Nem olcsó, de legalább lehetne venni, ha volna készleten.