Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

De ha 1 bar nyomásig nyitva van, akkor elég "combosnak" kell elnnie a kompresszornak, hogy így is 1 bar fölé növelje a nyomást. Az én kis egyhengeres Hyundai kompresszorom biztos elketyegne az idők végezetéig és még mindig nyitva lenne a szelep.

svejk

Frekiváltó fogja hajtani?

Ha nem akkor add el ezt a kütyüt és vegyél rendes kompresszorra való alkatrészeket.

Árban ugyan ott leszel.

Csuhás

Ezt nem értem. Azt mondod hogy a szelep 1 bar felett lezár, akkor megszűnik a kis lyukon a szellőzés. Ok. Ezután megáll a kompresszor és le van zárva a szellőző lyuk. Azaz nincs tehermentesítve a következő indulásra.

svejk

Van ilyen gyári szelepem nekem is, valószínű arra apellál, hogy a visszacsapó lezár de a kompresszor szelepei mindig átengednek kissé.

Nem egy üzembiztos szerkezet.

RJancsi

Hoppá! Ez nem is tűnt fel, pedig így van. [#fejvakaras]

RJancsi

Nagyobb baj, hogy a pneu gyorscsatlakozóim engednek, ezért pár óra alatt leürül a légtartály. A legjobb amikor elfelejtem kikapcsolni és éjjel elindul a kompresszor a garázsban. Nem mondom, hogy kiesek az ágyból miatta, de elég morcos vagyok, hogy fel kell kelnem kikapcsolni.

7gsdrbw03

Szia Kocsora!
Én úgy oldottam meg,hogy a"T"idomra tettem egy alaphelyzetben nyitott mágnesszelepet,a kompresszor,és a visszacsapószelep közzé.Amikor elindul a kompresszor a mágnesszelep lezár. Amikor leáll a kompresszor kinyit a mágnesszelep,és leereszti a nyomást a kompresszorból.

B.Zoltán

Az első kompresszorom ilyen szuszogós rendszerű, de 10 éven keresztül működött, most nincs benne olaj, ezért nagyon nem vallattam.

A többi, normális működés esetén a nyomáskapcsoló kikapcsoláskor leszellőzteti a kompresszort, ezeknél ez egy biztonsági szelepnek nevezhető, hogyha mondjuk áramszünet miatt áll le, akkor is betudjon indulni.

A lényeg az, hogy leállítás után a sűrítés visszalöki a dugattyút ezáltal leesik a nyomás és kiszellőzteti a kompresszort.

Most megnéztem a legújabb kéthengerest is.
Ha menet közben kihúzom a konnektorból kb 1-2mp között leszellőztet, és újra indítható.

Lehet, hogy a gyűrűk tömítetlensége is kell hozzá, hogy 8 bárnál leessen a nyomás a kompresszor térben.
A két újabbnál már nem hallom a sziszegést, valószínűleg jóval alacsonyabb nyomáson szellőztet le azért is telik el 2mp is.
Ha eközben újra indulna nem tud elindulni.

Azért írtam, amit írtam hogy ez kivédi azt, hogy a kis lukon állandóan szökjön a levegő, és újra tud indulni.
De egy szeleppel egyszerűbb, ami motorral együtt behúz, leszellőztet ha kikapcsolják.

B.Zoltán

Pedig működik, ott nem szökik több levegő, mint amit tanácsoltatok.
Ezért én nem szoktam csak úgy dolgokat állítani, persze tévedhetek én is, de talán 10 év alatt feltűnt volna.

B.Zoltán

Megelőztél, nem néztem a fórumra közben.

Ez a jó megoldás, gondolom a bolti kompresszoroknál a költsék hatékonyság fontosabb, és mellesleg nem fogyaszt, de hobbi szinten ez nem szempont annyira.

Csuhás

Off: Nem tudna valaki kisegíteni HA5OB M. Zoli telefonszámával? On:

RJancsi

Biztos így van, de az is igaz amit én állítok, a hyundai kompresszoromnak kell 20 mp mire eléri az 1 bar nyomást. Nem hiszem, hogy egy ilyen 1 bar-os szelep bezárna akárhogy erőlködik szegényke. Lehet, hogy gyűrűzni kellene, mert már vagy 15 éve nem volt szétszedve.

zozo

Basszus, privátban akartam, régen nem értettem, más hogyan tévesztheti el [#nyes]
Töröljétek lécci, ezzel együtt.

TBS-TEAM

Egy kis érdekesség.

Referenciaként: 7 bar nyomással sűrített levegővel ellátott csővezetékben szivárogtatunk 1mm átmérőjű lyukból levegőt 72 liter / perc, és egy 4mm átmérőjű lyukból 660 l / perc.
72L/perchez kell 0,4 kW és 660l/perchez 4 kW kompresszor motor teljesítmény.
7óra alatt 0.4KW= 2.8Kwh
1 év alatt (~240munkanap) ~28000.-Ft a semmibe.
József

svejk

Hidd el lezárna.
Egyrészt elég pici furaton megy a szabadba azon a bizonyos szelepen másrész ez ugya kompresszor és a visszacsapószelep közt van ott pedig  lökéshullámok vannak.

Egyébként állítható akár 1 bar alá is.