Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k0iuitfzy

Köszi a jó tanácsokat!
Megfogadom! Továbbítom a lányom felé. Neki lenne.

RJancsi

Gondolom már eldöntött tény a vásárlása, de őszintén szólva nem tartom használható játéknak sem. Kicsi a kereke, igazából csak tornateremben lehet élvezetesen gurulni vele, a hazai járdák szinte alkalmatlanok hozzá. Otthoni használatra jó lehet, ha nincsenek küszöbök. [#wink] Még egy akadálymentesített járdára sem igen tud felkapaszkodni, mert gyenge a motorja. Az akkuja meg a kis hely miatt nem túl combos, kb. 5 km lehet a hatótávolsága (új akkuval), természetesen lassú tempóban és vízszintes úton. Ha már egy kis emelkedő is van, vagy gyorsabban mész vele rohamosan csökken a hatótáv. Akkor már inkább egy használt egykerekű.

k0iuitfzy

Jók a meglátásaid! Lehet hogy leteszek a megvételről. Valószínűleg mini lehet.

zozo

Hát azért nem mindegy, hogy mekkora súlya van a gyerkőcnek. A 10 éves unokám a 30 kg-jával bő 15km-t robog a 40 ezer Ft-os járgányával, ebben van füves terep, földút és aszfalt is.
A járgányhoz még ajánlott 80 kg-os használó nem sokáig élvezi a technikát. Mint minden kínai termék esetén, itt is 2-vel kell osztani az ajánlásokat és akkor nincs velük baj.

Devecz Miklós

Szasztok!

Lehet, hogy volt már téma, de nem találom.
Elkezdett rendetlenkedni a CNC-m. Menet közben megáll, elkezd visszafelé menni, Stop gombra nem mindig reagál, stb.
Mach3-at használok UC100-al.
Első nekifutásra a vezetékekre gyanakszom, mert ha megpiszkálom őket, akkor egy darabig hiba nélkül elmegy.
Le kellene cserélnem ezeket?
Milyen típust használjak?

Köszönöm előre is a segítséget.

sastas

Sziasztok,

Egy érdekes problémába futottam bele. Van egy villanymotorom, ami elvileg 750W-os, 2800RPM-es. Ismerős vette, "piacos" motor. Segítséget kért a bekötésében, de ilyet még nem láttam. 2 tekercspár(világoskék és fekete mind a 2 pár) jön fel csak a kapocsdeknibe, és mivel ilyet még nem láttam, nem akarom elkötni.

Miki2

Először nézd meg a GND pontok érintkezéseit, kötéseit.
Én még a paralel portnál jártam így, egy rossz kábel miatt.

RJancsi

Jobb híján egy orosz oldalt találtam, ha "piacos" a motor tán nem nyugatról érkezett de ott is lehet ilyen. [#nyes]

LINK

sastas

Nemhinném, hogy Nyugati :)

Újra van festve, hogy nézzen ki valahogy, na ezt kellene beüzemelni. Most szedem le róla a lemezkéket, hogy megtudjam, melyik tekercs mekkora ellenállású. Máshol azt láttam, hogy valami többsebességes csoda, kívácsi vagyok a mérésekre.

sastas

Fekete és fekete között 18, kék-kék között 20 ohm. Máshol szakadás. Na ez "vicces"

Csuhás

F-F főfázis K-K segédfázis

zozo

Mielőtt áram alá teszed, a test és a tekercsvégek között is mérj ellenállást. A többit meg mondták már, a single kék meg a mellette lévő lemezre a kondi, a két lemezesre a 230V.

sastas

Köszönöm. Mértem, se csipogva, se ohm állásban nincs zárlat.

40 mikrós kondi megfelelő lehet?

zozo

Amúgy hol mérsz szakadást? -az üres csavarokon? [#nyes]
Ahová a kondi megy ott, 38 ohmnak kell lennie.

sastas

Ott is [#taps]

A feketék és kékek között  [#heureka]

Kiváló, köszönöm. Megyek és felsaruzom a kábelt, és mondom mi a helyzet