Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

A tőlem jobban hozzáértőktől kérdezem...

Létezik/vásárolható olyan 1"-os közcsavar, amelynek egyik végén jobbos, másikon balos menet van?
Akár réz, akár acél kivitelben alkalmas volna.

Révész Richárd

PSoft

gaben

Szivattyú projekt folytatódik?

PSoft

Ez a közcsavar nem a "szivattyú projekt" része, de amúgy...igen.(ha meghozza a futár az új járókereket)

gaben

Na, akkor jó szórakozást a cseréhez... ;)

Délután én is lekábeleztem a szelepet, illetve a könnyebbik végét, a többit holnap.
Ami fontosabb volt, hogy kicseréljem az UTP kábelt, rendes RS485-ös kábelre, mert ma is eldobta párszor a frekiváltó az UCCNC-vel való kapcsolatot.
Első tesztek jónak bizonyultak, de majd egy több órás feladat eldönti, hogy sikerült e végre megszűntetni ezt a kommunikációs problémát.

nagysam

Sziasztok!
Szeretnék ötletet, vagy segítséget kérni, mert elvéreztem.

Van egy Seibu huzalszikrám, ami még lyukszalagról feltöltős volt eredetileg.
A rendszer progiáját onnan szippantja fel, 8 db. szalagról.
Még 2000 környékén egy szaki megoldotta, hogy egy rs232 csatin keresztül, beküldve egy file-t V24 progival, egy win98-as gépről feltölthető lett.
Ez azóta is így működött.
Ha 20percnél hosszabb áramszünet jött össze, akkor elfelejtett mindent, és újra kellett tölteni.

Ez szombatig így volt. Most viszont, behalt a gép vinyója is amiről töltöttem a gépet.
A V24-et feltettem egy régi mentésből, egy win2000-es gépre, hátha arról elindul. Olyan mintha, de mindig beolvasási hibával elakadt a rendszer.
Ilyenkor egy belső reset kapcsolóval kisüthető az agya, és mehet újra.
A sok ki-be kapcsolástól eldurrant egy korábban már felélesztett 5v 25A-os táp.
Új táp beszerel, gép feláll, de a feltöltés változatlan.
Kínomban visrosszaktam a lyukszalagos betöltést, de ott is elakad a betöltés hibaüzenettel. persze más-és más helyen.

Kicseréltem a lyukszalag olvasót egy tesójára. A beolvasás ritkábban hibázik, viszont hiba nélkül nem tudom beetetni, és így nem tud felállni a gép.

Bármilyen tippet, vagy valaki elérhetőségét aki jártas benne szívesen veszem.

Köszönettel
sanyi

xt79ipd3

Szia!
Végül az FSP HEXA+ 400W lett a befutó. Be is szereltem, nem sípol, boldogság van. Köszönöm a segítséget. [#eljen]

dtb

Ha Win98 volt, akkor az DOS-nak minősíthető kommunikáció szempontjából, vagyis nézd meg a Port beállításokat, 9600 fölé nem menj a port sebességgel. A régi gépeken a 8N1 volt a beállítás (ha jól emlékszek) ezt is ellenőrizd. A V24 helyett próbálhatsz egy újabb programot: Free V24 Dnc Software
Ha végképp nem megy a Win2000 alól, akkor tegyél fel egy PC szimulátort, ( VirtualBox ) és arra telepíts Win98-at.
Azt a lyukszalagot azért illett volna már binárisan lementeni...

remrendes

Az már egy jó tápegység.

J-Steel

A kézi szalagcsiszolóhoz készített csiszolópapírt mivel érdemes összeragasztani?
 Angol nyelvű Youtube-on a PVA ragasztót (fehér faragasztót) ajánlották, de a magyaron valaki azt mondta, hogy a kézi csiszolónál annyira felmelegszik, hogy elenged.

Nagy Zoli

Tudja valaki hogyan tudok egyszerűen STLből mach3 számára megehető fájlt csinálni? Egy egyszerű kis íves sablon lenne, Artcam 2011be szoktam egyébként rajzolgatni de nem tudom beimportálni az STL-t.

Nagy Zoli

Tudom hogy a segítség béna vagyok topicba írtam, de eddig azért eljutottam. Szerszámot stb itt nem látom hol tudok megadni, mindehol 3D nyomtatós cuccot találok. Találtam "használható" Artcam 2018-at azt megpróbálom este, abba van elvileg erre funkció.

vjanos

Egy átlag villanymotor felületén kb mennyi a megengedhető hőmérséklet?

Egy ilyen medence szivattyúról van szó.
Infrás hőmérővel mérve a hűtőbordákon 65 fok körülre áll be a hőmérséklete.
A szelet kavarja, félig nyitott, védett helyen van.
Régi-új: öt-hat évet állt valahol, de most üzemeltem be először. A hangja szép, meg nyom mint az állat :)

Egyfázisú, 750w motor.
A kondenzátor öregedése okozhat pluszban melegedést?
Vagy rakjak rá nagyobb vagy plusz ventit?
Vagy ennyit simán bír, ne foglalkozzak vele ? :)