Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A gyakorlatban ezt a puritán megoldást úgy szokták kivitelezni, hogy megfúrják 1-essel aztán elzömítik sokkal kisebbre.

Persze egy idő után el is dugulhat no meg ha túl kicsi a lyuk és van egy rövid állásszünet akkor már megint nehezen indul.

Igazából nem is értem a kínlódást hiszen összesen 15 ezer forintból meg van egy
- rendes 3/4"-es ürítős visszacsapószelep
- nyomáskapcsoló mely közvetlen a motor áramát tudja kapcsolni és le is ürít
- biztonsági szelep
- nyomásszabályozó
- két feszmérő
- két gyorscsatlakozó

Igen kínai minden, de működik.

Onnan tudom, hogy én a napokban vettem, de rögtön eladó is lett a tartály hibája miatt.

Persze azt megint nem tudjuk, hogy az eredeti kérdező mekkora méretekben gondolkodik.

PSoft

Csak hogy bonyolítsuk és legyen még egy ötlet... [#kacsint]

Én, "villanyosszemmel" gondolkodva...
A mágnesszelepet csak "impulzus üzemben" nyitnám.
Egy üzemközben töltődő kondenzátor áramát, a kompresszor leállásakor "rásütném" a mágnesszelepre.
Hasonlóan, mint a DC fékeknél szokás.

svejk

Villanyosan minden könnyebb...:)
 hátha még EP szelep is van!

u6p5jr23k

Először is köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólást.

svejk: a kínlódás oka, hogy szinte minden van itthon. Persze el is adhatnám...

Nincs frekiváltó. Egy 3.5 kW-os 3 fázisú motor hajt egy Jikov 2 hengeres sűrítőt. Vagyis hajtani fog :)

B.Zoltán

Ha ez tudja azt, amit írnak, akkor nem szabad foglalkozni vele 3500Ft-ért.
Ez csak a kapcsoló, nincs más mint a tiédnek.

nyomáskapcsoló

svejk

Akkor nincs mese össze kell dobni.
Már csak egy időrelé kell a szelepnek. De egyébként ki kellene annak bírni a folyamatos üzemet is csak ugye az is veszteség.

No persze ilyenkor szokott még az jönni, hogy kell egy 400/230 V-os trafó a szelepnek mert véletlen pont nincs kiépítve a nulla.
Egy 24 V-os táp a digitális nyomáskapcsolónak, stb.
Gondolom a mágneskapcsoló meg a motorvédő már meg van.

De sokszor beleszaladtam már én is az ilyen "melyik ujjamat harapjam meg?" címszóba. :(

6rk75uezn

Elsőnek ha a vizes visszacsapóra gondolsz azt felejtsd el,1 hétig max 1 hónapig jó.
Vegyél rendes levegőhös való visszacsapó szelepet,mióta ilyet használok 3 éve,azóta 1 hétig megmarad a levegőm a kompresszorban.(pár ezer ft)

A másik,ha jól olvasom Jikow 2 hengeres sűritőd van,a Liazokon volt ilyen,300cm3 környékén van és elég neki bőven a 2,2Kw nem kell a 3,5 de ha ez van és ezt szeretnéd rárakni minden képp akkor nem szóltam.

Persze értem abból akarsz építeni amid van otthon de pár ezer ft ér (azt hiszem 5) lehet venni 1 és 3 fázisú nyomáskapcsolót,az én 1 fázisúm is elengedi az az tehermenetesiti a nyomóágat.Igaz nekem csak a freki váltó bemenetét kapcsolgatja de kapcsolgathatna egy 24 vagy 230V-os mágneskapcsolót is.

jani300

A "Zill"  kompresszorra gondoltok ?
Próbáltan rákeresni a Jikow ra de nem láttam találatot .
Az ha jól emlékszem ki tudja emelni a szívószelepeket is ha eléri a nyomást . De villamos hajtásnál ez csak érdekesség .

6rk75uezn

Nem,a Zil 131 es 2 hengerese 220 cm3-es.
Ez az.

u6p5jr23k

A motorvédőm még nincs meg, minden egyéb van. A nulla sem probléma, 5 pólusú aljzataim vannak.

u6p5jr23k

Ma összedobtam a kompresszort.

A kis furat a nyomóágban tényleg működik.

A motorvédő még nincs meg, beszerzése folyamatban.

Egyenlőre tesztüzemben ment egy kicsit. Viszont szembesültem egy problémával...
Kb. egy perc után leverte a fi relét. Központi fi relé van, 40A 30mA. Ahonnan kaptam a motort, tökéletesen ment. Átvittem a szomszédba, ott nincs ÁVK, ott is üzemelt. Nálam is és a szomszédban is 3x16A.
A motorba a 3 fázis és a védőföld van bekötve a 3 fázis egy kk1-6002 kapcsolón keresztül.

xt79ipd3

Üdv, Urak!

PC tápegységet cserélnék. A mostani valami 10 éves Thermaltake. Megbolondít már a ciripelésével, zicergésével. Mivel úgy látom, hogy a PC táp is egyfajta hitvallás és nincs kedvem/időm ebben komolyabban elmerülni, adjatok tanácsot legyetek szivesek egy költséghatékony és megbízható tápra.

Alaplapom

Van egy SSD, két SATA winchester, egy optikai meghajtó. Alaplapi VGA, USB-s DAC. Plusz csomó USB-s cucc: kártyaolvasó, nyomtató, külső vinyó.

Ha lenne a tápon IDE ág, az hasznos volna.
Köszönöm.

remrendes

Seasonic Focus, esetleg BitFenix Formula.
IDE már csak átalakítóval, szerintem.

xt79ipd3

Köszönöm. Valami olcsóbb kategóriájú nincs esetleg?
Kis túlzással ennyit ér az egész PC. :)
15 ezerig nincs ajánlott táp?