Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Úgy néz ki mint egy analog fényképező gép távkioldoja.
Ha az akkor valószinű, hogy véletlnül került a csomagba

ra8nsmk6w

s5f8tmfv3

Köszi! Akkor ez csak a rudat tudja emelni, a mérésben nem vesz részt? Azt hittem hogy nehezen hozzáférhető helyeken lehet mérni vele a mérőcsúcs helyére csavarozva.

Csuhás

Csak a rudat emeli, és nem is minden órán van bovden csatlakozás.

svejk

Mi lehet az angol neve a bal oldali polygon ( egy oldalt lapolt "D" alakú tengelykötésnek?
Valami táblázatszerűt keresek, mert bizonyára szabványosítva van ez is.

zozo

A D shaft coupling adott rá képeket
D tengelykötés

zozo

D kivágású alátétekre már találtam táblázatot :)  -keresem még tovább, de valami állandó törtszámmal kell méretezni emlékeim szerint. Mintha 1/3-2/3-ad lenne, de ez csak rémlik valahonnan, nem találom igazolva.

TROMF22

Szabványban vagy táblázatban még nem láttam, de itt az 1/4" csap méretre konkrét rajz van a termékhez:
Idézetet írta: D csapocskahttps://www.servocity.com/0-250-1-4-stainless-steel-d-shafting
D0,25in esetén a lapolás 0,225in.

TROMF22

svejk

A pontos kérdés, hogy egy átm. 24 mm-es tengelyre vajon mekkora lapolás a szabványos és főleg milyen szabvány szerint.

svejk

zozo

Hát, fogadd el azt. Szabványt találni nem egyszerű. 25-ös tengelyre látni az alkatrészeken 7 mm (mély) lapolást meg 5 mm-eset is. Legalábbis amiket láttam a neten méretezve.

k0iuitfzy

Sziasztok!

Egy seagway-be szeretnék akksit cserélni, de még nem hozták el, így pontos típust még nem tudok. Lehet bele vásárolni akksit emberi áron? Itt amiket hírdetnek a kollégák, szerintetek jó bele? Még sohasem szedtem szét seagway-t, így nem tudom milyen akksi kell bele.

Előre is köszönöm a segítséget!
Lóri

RJancsi

Persze, lehet bele akkut venni. Legolcsóbban külföldről. Nem feltétlen az Ali-t vagy eBay-t javaslom, hanem valamelyik külföldi forgalmazót. A pontos típus ismeretében elég könnyű találni a neten.
A házibarkács akkupakktól óva intelek, hacsak nem akarsz új fényképet a személyidbe. Mert ha nem sikerül, akkor egyenletesen gyorsuló mozgással közelítesz az anyaföldhöz és a becsapódást orral fogod tompítani. Pocsék érzés, amikor jó hangulatú gurulás közben hirtelen kikapcsol alattad a gép. Mire észbekapsz már hasra is estél. Kb. mintha "vigyázz" állásban hátra rántanák a lábaidat. Nem tudsz előre lépni és kitámasztani magad, ha megpróbálod azzal csak azt éred el, hogy a járgányt jó messze hátrarúgod. És ha javasolhatom, az első próbálkozásoknál vegyél fel valami vastagabb kesztyűt (a legjobb egy csuklóvédős "deszkás" változat, ha van). Mert valószínű, hogy párszor hasra fogsz esni és ilyenkor a tenyérről jön le a bőr. De akár a csuklód is megrándulhat, rosszabb esetben el is törhet.

RJancsi

Még annyi, hogy akkucsere előtt próbálj utánanézni a neten, hogy "büntetlenül" lehet-e akkut cserélni benne. Mert vannak olyanok, amikben nincs memória támogató elem/akku. És az ilyen akkucserénél elfelejt minden beállítást. Nem nagy ügy, de a giroszkópját újra kell kalibrálni, mert anélkül egyáltalán nem működik. Hogy ezt hogyan lehet elvégezni az típusfüggő. A drágábbak BT-n keresztül kommunikálnak egy App-al, a félig buták alaplapján van reset kapcsoló, a teljesen gagyikba lehet, hogy ideiglenesen be kell forrasztani két vezetéket és azok összeérintésével kierőszakolni a kalibrálást.