Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Úgy látom még mindig nem esett le: "1mm²".

TBS-TEAM

József

Csuhás

Elküldenéd ezt a tervet? Nekem gyanús hogy kevés a 8 karika. Nézzük egy gyűrű az kb 20mm széles abból lejön a 2*5mm ragasztás. Marad 10mm, a ferdén kb 7mm magasságot ad ki, sőt ha nem akarom gyötörni akkor csak 5mm. Így a 8 gyűrű mindössze 40mm, nekem pedig 260m kell.

ywathzay

Ezt megvárom, kíváncsi leszek a ragasztásos technikára. TBS-nek gyorsan szabadalmaztatnia kell az eljárást.

RJancsi

Úgy látszik a dimenziók ma mindenkit megtréfálnak. 1 mm2 gumilemezből 260 m hosszú harmonika. [#nyes]

svejk

Ha csinálod/csináltatod akkor a bőr mindenféleképp egyszerűbb és tartósabb.
A nyakat is meg tudják nyújtani hogy rendesen álljon.

Az 1 vagy főleg a 0,5 mm-es gumi nagyon sérülékeny a ragasztás meg bizonytalan.

A hegesztőponyva működhet de impregnálni kell mert alapból a por átmegy rajta.

Csuhás

Vennék esztergához, maróhoz, fűrészgéphez emulziót. Lehet kapni Emoil 120, Makromil 200 és 300 anyagokat Mi a különbség ezek között? Melyiket érdemes megvenni? Nekem 5..10l körüli koncentrátum kellene klasszikus tejfehér, nem büdösödő, nem korrodáló emulzióhoz.

remrendes

Facebookon a Szerszám Gép adok-veszek csoportban láttam OKS 390-et 5l-es kiszerelésben 10000-ért.

Csuhás

Ha jól látom ez olaj és nem emulzióhoz való koncentrátum. Kb olyan lehet mint az üregelő spray, ami egyébként egész jó pl kézi menetfúráshoz.

vadember

A Makromilt ismerem és nem ajánlom. A melóhelyen a fűrészgéphez használtuk de már szerencsére elfogyott. Gyakorlatilag összeáll a víz tetején egy vastag szennyezett olajréteggé rövid idő múltán. Büdös mint a kolera.
Habitolt vegyél az sokkal jobb, de egy idő után az is megromlik.
Van az olajraktárunkban egy elfelejtett hordó ezer éve lejárt szavatosságú emulzióolaj. Abból szoktam privatizálni ami otthonra kell. Az viszont tökéletes anyag még mindig. Nem büdösödik és nem áll össze. A típusát sajnos nem tudom.

ANTAL GÁBOR

1985 ben kimentünk a mellékállásban maszek esztergályossal a miskolci olajtelepre F1 es fúróolajért .  Az ügyeletes Józsi Bácsinak vittünk egy kettest hogy bőven mérje ki az abroncsos hordóból   a 20 liternyi fúróolajat .
 Azóta minden magyar olajat alkalmam volt kipróbálni . A Makromil pont olyan mint az 1985 ös F1: megbüdösödik , undorító   (csak az ára lett 30 szoros )

Van olyan ami nem ad tejszínű emulziót , tartós is csak éppen leragasztja a szánt .
  Semmi fejlődés nincs ezen a téren .

Komolyan foglalkoztat hogy valami kommersz olajból milyen adalékokkal lehet emulziót készíteni . Mottó    : nem baj ha megbüdösödik de legalább olcsó legyen  És még egy megjegyzés  :minden gépemnél saját ( külső ) tartályt használok

Csuhás

Köszönöm a tanácsokat! Akkor nem veszek makromilt. Nálam már csak fűrész megy szivattyús kenéssel. Az esztergán kiürítettem a tartályt, ha kell akkor sima műanyag flakont használok emulzió adagolónak. A kupakot kifúrtam, megy bele egy kis műanyag cső és nagyon klasszul adagolható a kenőanyag. A marógép lábából egy napig takarítottam a takony állagú szutykot, így ide se engedek ezentúl semmit. Nekem is van egy külső tartályom szivattyúval, ülepítő résszel, ha valami olyan marós munkám lesz amihez nem elég a spricni akkor majd azt teszem a gép mellé. Az jutott még eszembe hogy az emulzió büdösödése nem előzhető meg valami élelmiszeripari tartósító szer hozzáadásával ( nátriumbenzoát, szalicil stb )?

Vetesi75

Esztergályos kollégám háztájiban a Sinaxol-ra esküszik... - én meg már nem hiszek a csodákban, szóval kb. ott tartok emulzióügyben, mint Ti. A Makromil és "környezetbarát" társai csak akkor tartják meg az állagukat, ha nem fertőződnek el mindenféle bacival - ebből a szempontból a szintetikusak jobbak.
Most Ciks HKF420-szal teszek egy kísérletet. Amit  biztosra tudok, hogy a vízcsapra köthető levegőszürcsölős-golyós keverő nélkül problémás, mert csak "simán" összekeverve hamar szétesik (állítólag vízzel utólag nem hígítható) , ill. rézzel/aluval szemben agresszíven viselkedhet. 4-6% töménységűvel jó vele forgácsolni, 8%-tól habzik (de nagyon) és ha egészséges 8,5 körüli a PH-ja. (Tudomásom szerint kistételben ez sem kapható.)

6rk75uezn

"A marógép lábából egy napig takarítottam a takony állagú szutykot, így ide se engedek ezentúl semmit."

Pedig arra való,rendes emulziót kell használni és az ég világon semmi probléma nincs,se büdösödés se semmi.
Nálam ha 1 évet állna akkorsem történne semmi baj.

vadember

Áruld már el a titkot, ha nem titok!